Camelia Spataru: Romania a pierdut joi 790 de milioane de euro

Duminica, 04 Octombrie 2009, ora 11:58
4499 citiri
Camelia Spataru: Romania a pierdut joi 790 de milioane de euro
Foto: Arhiva

Criza politica de saptamana trecuta care a dus la ruperea Coalitiei de Guvernare a adus cu sine si o accentuare a crizei economice avand in vedere ca joi bursa de la Bucuresti a cazut si Romania a pierdut 790 de milioane de euro, fenomen care a continuat si vineri, a declarat duminica fosta purtatoare de cuvant a lui Calin Popescu Tariceanu, Camelia Spataru.

"Din cauza crizei politice, Romania a pierdut joi 790 de milioane de euro, iar lucrurile au stat la fel de prost si vineri la bursa. Si asta s-a intamplat din cauza ca nu a iesit niciun politician de la putere sa spuna ceva care sa linisteasca lucrurile", a declarat fostul purtator de cuvant al Guvernului Camelia Spataru la Realitatea Tv.

Atat moneda unica europeana, cat si dolarul american s-au apreciat in raport cu leul, joi, pe fondul crizei politice.

Astfel, Banca Nationala a Romaniei a stabilit un curs de referinta in crestere cu 1,22 de procente pentru euro, ajungandu-se la cotatia de 4,2495 lei/unitate.

De asemenea, dolarul a crescut cu 1,90 de procente, pana la valoarea de 2,9163 lei/unitate. La randul sau, aurul a crescut de la 92,1329 lei/gram, miercuri, la 94,2392 lei/gram, joi.

Criza politica din Romania a inceput in cursul zilei de luni cand in sedinta Coalitiei de Guvernare premierul Emil Boc a anuntat ca vrea sa il demita pe ministrul de Interne, Dan Nica, pentru ca in timpul mandatului sau rata infractionalitatii a crescut si cetatenii nu mai sunt in siguranta.

In replica social democratii au declarat ca il vor sustine in continuare pe ministrul lor si daca presedintele Traian Basescu va semna decretul de revocare din functie ministrii PSD vor demisiona. Initial presedintele i-a chemat pe cei doi lideri ai partidelor pentru discutii la Cotroceni.

Seful statului a propus ca solutie numirea unui ministru independent la Interne sau unul din alte partide politice. Insa propunerea nu a fost pe placul social democratilor care au amenintat cu demisia.

Decretul de revocare din functie a lui Dan Nica a fost semnat de presedinte miercuri seara, iar anuntul a fost facut joi dimineata. In cursul dupa amiezii toti ministrii social democrati si-au depus demisiile la Palatul Victoria, iar functiile lor au fost preluate interimar de ministrii PD-L.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Adriana Saftoiu criza politica, #Romania pierde milioane dolari, #demisia ministrilor PSD , #criza