Ciolanul, frauda si sexul oral

Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 23:05
12625 citiri
Ciolanul, frauda si sexul oral

S-au terminat alegerile, ne intoarcem la ciolan. Harmalaie mare in politichie s-a starnit dupa victoria lui Traian Basescu. Toti inamicii de mai ieri se inghesuie acum sa apuce o bucata de ciolan. Au de platit polite grele pentru sponsorizarile din campanie si nu isi pot permite sa rateze agatarea de punga cu bani publici, chit ca e cam goala in aceste vremuri de criza.

PSD si PD-L se urasc de moarte, se acuza de fraudarea alegerilor si cate si mai cate, dar cand vine vorba de guvernare si accesul la resurse exista guri social-democrate care ar cam pofti la masa viitorului Cabinet pus de Traian Basescu.

Ilie Sarbu, de pilda, spune ca, in ciuda adversitatii declarate dintre social-democrati si democrati- liberali, PSD ar fi dispus sa sustina un guvern minoritar PD-L.

La fel stau lucrurile si in tabara liberala, unde Calin Popescu Tariceanu a uitat vremea cand Traian Basescu il ironiza si il acuza de coruptie. Acum isi doreste sa reintre in defuncta alianta DA.

Pana si Crin Antonescu, cel mai vajnic oponent al presedintelui, azi declara ca guvernarea cu Basescu ii e draga ca sarea in ochi, iar maine spune ca i-ar cam surade postul de premier, fie si intr-un guvern cu PD-L.

La udemeristi nici nu ne mai mira ca odata cu anuntarea rezultatului alegerilor sunt mai mult decat dornici sa sara in barca matelotului castigator. La fel si minoritatile, care ca intotdeauna au anuntat ca vor sustine Puterea de dragul stabilitatii.

Frustrarea si frauda

In timp ce sforarii coc noi combinatii, Romania se mai face putin de ras pe plan extern, fiind singura tara UE in care se vorbeste despre posibilitatea repetarii alegerilor din motive de furt.

PSD striga sus si tare frauda si s-a dus cu jalba in protap la CCR pentru ca batranii juristi intelepti sa faca dreptate. De fapt, prin aceasta manevra total democratica de altfel, Geoana nu face decat sa incerce sa isi mentina postul in partid si sa spele rusinea exultarii de duminica seara.

Tuturor ni s-a parut stranie modalitatea in care din invins Traian Basescu a devenit castigator, la o diferenta infima, de doua ori mai mica decat proportia voturilor nule. La reanalizare insa s-a descoperit ceea ce toata lumea banuia deja: dintre voturile acelea nule multe erau exprimate corect si in favoarea lui Traian Basescu, nu numai pentru Mircea Geoana.

Nimeni nu e copil sa creada ca nu a existat frauda. Au fost si autobuze cu turisti electorali, si spagi in ziua votului si amenintari de genul - nu pui stampila pe X, nu mai primesti pensia sau ajutorul social. Insa, este cel putin ipocrit din partea PSD sa sustina ca toate fraudele au fost opera PD-L, cand au fost prezentate la televizor dovezi ale furtului ambelor partide.

Ce-i doare de fapt pe pesedisti a rostit naiv si fara sa vrea Victor Ponta: aparatul de fraudare al PD-L a fost mai bun. Aceasta frustrare s-a materializat in contestatia facuta la CCR.

Renumararea decisa vineri de Curte este insa doar praf in ochi. Cel mai probabil, nu va schimba rezultatul deja anuntat. Asta si pentru ca voturile valabile despre care se spune ca ar fi fost anulate prin aplicarea a inca unei stampile raman bune anulate.

Ce-am realizat de fapt? Romania a mai pierdut cateva zile in care nu am avut guvern si ne-am adancit in criza. Iar lumea civilizata s-a crucit inca o data uitandu-se spre Bucuresti. In schimb, Mircea Geoana are o mica sansa sa nu fie descaunat urgent din fruntea PSD.

Filosoful si falusul politic

Si ca tot vorbeam de imaginea tarii peste hotare, bomboana pe coliva "Land of choice" a pus-o "intelectualul" portocaliu HR Patapievici. Seful inca in functie al ICR, probabil imbatat de aroma pipei si de importanta unui interviu in La Vanguardia, a slobozit porumbelul - Basescu e cel mai cinstit politician pentru ca putea sa dea publicitatii o caseta cu Mircea Geoana facand sex oral si nu a vrut.

O vorba aruncata de departe, de cel care cu mandrie scria ca "romanii nu pot alcatui un popor pentru ca valoreaza cat o turma", a fost intoarsa pe toate partile de presa si politicienii autohtoni.

Au inceput sa apara pana si sociologii care si-au dat cu parerea daca filmuletul porno i-ar fi facut bine sau rau lui Geoana in campanie, data fiind mentalitatea misogina colectiva.

Bine ca nu a aparut si caseta asta pe piata ca nici nu imi pot imagina cum ar fi stat expertii pesedisti s-o descompuna in frame-uri si pixeli ca sa demonstreze trucajul membrului lui Geoana.

Ceea ce si-a propus insa Patapievici, probabil cu comanda de la Cotroceni, a fost sa abata atentia de la negocierile cu guvernarea si scandalul cu fraudarea. Iar pentru asta nu putea sa isi gaseasca un subiect mai suculent.

Un dus rece

In tot acest timp, statul roman are nevoie in 2010 de aproape 50 miliarde de lei pentru salariile bugetarilor, pensii, ajutoare sociale si datoriile externe.

Oficial, Romania are 683.000 de someri, rata somajului crescand la 7,5%.

A treia transa de la FMI va veni cand va fi liniste in tara, presa internationala vorbeste de luna martie 2010, in cel mai bun caz.

Nu avem Guvern de doua luni, nu avem buget pentru anul viitor, nu avem siguranta jobului si a leului si ne va sta sarmaua in gat de Craciun (daca o s-o avem si p-aia) pentru ca nici macar perpectiva stabilitatii nu se intrevede.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#fraudare alegeri, #renumarare voturi, #Geoana Basescu sex oral, #negocieri guvern , #criza