Editorial: Criminalii. Ceausescu. Romania

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 08:01
4097 citiri
Editorial: Criminalii. Ceausescu. Romania

Eheei, unde-s vremurile cand Traian Basescu il fugarea pe Calin Popescu Tariceanu in jurul mesei? Cum se face ca in vremea guvernului liberal, imi era dor de Adrian Nastase, iar acum oftez dupa Tariceanu?

Nu-i bine, intervine autocenzura, pentru ca in ritmul asta, ajungi sa-l regreti pe Ceausescu, or omul superior isi cauta mereu repere mai inalte. Nu gaseste parti bune unui cortegiu funerar.

Cacaia om superior? Ce, n-ar fi bine sa reusim sa intoarcem mortul de la groapa, chiar daca s-au aruncat primii bulgari in coparseu? Si cum arata un reper mai inalt, de vreme ce in Romania nu exista decat o fundatura unde se-amesteca - traiasca solidaritatea dintre politicieni si natarai - nesimtirea si moartea sperantei, tot mai adanc si mai nonsalant?

A devenit clar pentru toata lumea ca marea coalitie a avut un singur scop: sa-si ascuta crampoanele, sa-si pandeasca turloaiele si sa se transforme reciproc in colegi de-ai lui Mutu, Chivu si Radoi, mereu accidentati, deci indisponibili.

Nici nu mai stiu daca termenul in jurul caruia ma invart nu este cumva indispensabili. Desi nu exista nici o legatura. In vreme ce prima notiune inseamna ca esti absent, a doua indica o certa prezenta. De data asta, guvernul e-n izmene, si daca am avea umor, am rade cu lacrimi. Pictura penibila se deseneaza, insa, pe capetele noastre, si-atunci ma tem ca hohotul nu porneste, se transforma in rictus.

Televiziunile si-au intrerupt programele normale de stiri - alea cu scoli gaurite, drumuri somaleze, ata chirurgicala trasa din chiloti si elevi plini de paduchi - si s-au axat pe cea mai importanta problema a natiunii: o criza politica trasa peste cea economica, fara numar, de la nasul mare, n-o mancat, n-o baut!

Se sacrifica totul in numele alegerilor prezidentiale. Cel mai tare, sanatatea noastra mintala, pentru a carei pauza nu plateste nimeni. Dar care, daca oamenii astia continua in aceeasi maniera, va ajunge sa se repercuteze asupra economiei - ma gandesc cum e in stare sa-si construiasca si sa-si consolideze viitorul o natiune plina de greata.

Circul perpetuu n-are cum sa nu atraga atentia asupra investitorilor, ca sa redevin lucid. Poate ca FMI ajunge sa-si puna intrebarea cum, de unde vom avea capacitatea sa dam inapoi zeci de miliarde de euro, daca nu suntem in stare sa dam inapoi un pas, pentru a nu ramane cu orgoliul nesatisfacut.

Ce tara e aia care-si haleste singurul potential, cel uman, si-l reduce la consumator de circ, subiect de manipulare grosolana? Si daca tot am ajuns la manipulare, ma gandesc daca scandalul din jurul lui Dan Nica n-a fost creat pas cu pas, cu mutari anticipate ca la sah, pentru ca Traian Basescu sa intervina salvator, dupa cum a mai facut-o.

E posibil. Si atunci intrebarea fireasca e urmatoarea: cum va suna viitoarea criza, creata taman pentru a-i aprecia presedintelui intelepciunea? Stiti care e riscul? Sa n-o mai bage nimeni in seama, si atunci, seful statului sa nu mai aiba ce sa salveze - doar totul e facut pentru imagine.

S-a gandit, oare, ce va face cand ne vom inchide televizoarele si vom reincepe sa citim si sa ascultam muzica? Isi va trage un band si va pleca spre Garana, fireste.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ceausescu Romania, #Basescu tariceanu Nastase, #FMI criza politica , #criza
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
ATENTIE ! BASESCU A INCEPUT O NOUA CAMPANIE DE PROSTIT ROMANII !
Poza Cine-uita-nu-merita
Cine-uita-nu-merita
rank 5