Spirala falimentului creata de Basescu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 27 Iunie 2010, ora 18:28
9650 citiri
Spirala falimentului creata de Basescu
Foto-montaj: Ziare.com

In acest moment avem cel putin o siguranta - ne va fi tot mai rau, atat de rau, incat falimentul va fi deja o stare de preferat chinului in care ne vom zbate cu totii in viitorul cel mai apropiat.

Condamnati la saracie si durere, aflam acum ca tot raul ni se trage de la bucuria din urma cu doi trei ani cand au fost marite mizeriile de pensii si salarii pe care le aveam de o viata.

Asadar, cel mai bine ar fi sa ne luam gandul ca in aceasta tara s-ar putea trai vreodata decent.

O lectie pe care ar trebui sa nu o uitam niciodata, sa tinem minte cat vom trai de acum incolo ca in aceasta tara, cand va fi putin mai bine si salariile si pensiile ne vor creste, trebuie sa ne asteptam sa ne inghita pamantul si falimentul in cel mai scurt timp dupa.

Acum stim ca ar fi trebuit sa refuzam cresterile veniturilor noastre din ultimii ani. Doar asa am fi evitat ca acum sa avem doar perspectiva colapsului in fata.

Politicienii, fara exceptii, se grabesc sa isi arunce unii altora dezastrul in spate, iar o parte din el si in carca noastra.

Cei aflati la putere acum au chiar intentii si mai generoase, incercand sa pozeze in eroii neamului care ne salveaza de la moartea la care ne condamnasera precedentii.

Daca ne desprindem de aceasta logica stricata si nefolositoare, putem sa vedem in culori si sa facem cateva distinctii ceva mai clare intre cei mai vinovati si cei mai putin responsabili de actualul inghet al economiei.

Ca nici actualii si nici precedentii nu au avut vreun program sau vreo viziune in legatura cu aceasta tara, este un lucru asupra caruia ar fi doar o pierdere de timp sa insistam.

Ca toti care s-au perindat la guvernare in ultimii 10 ani au fost animati de cele mai stupide populisme si au oferit doar ce au crezut ca vrea populatia pentru a-si pastra sau pentru a ajunge la putere, iarasi este evident.

Ca nimeni nu a fost consecvent, nu a dezvoltat un plan sau un singur program care sa transceanda macar un guvern, este pretul pe care il platim acum lipsei oricarei urme a unei economii sanatoase si reale.

Insa ambitia, demagogia si fariseismul pe care actualii guvernanti le promoveaza in frunte cu presedintele intrec orice imaginatie si bat intreg trecutul cu care ne-am obisnuit in ultimii 20 de ani.

Reformarea statului atat de clamata de Traian Basescu s-a transformat in clientelismul si jecmanirea tarii de catre o haita tot mai infometata si mai orbita de putere.

Restructurarea aparatului bugetar s-a dovedit a fi doar curatirea administratiei de oamenii pusi de precedentii pentru a face loc propriilor nepoti, amante, fii si fiice, cumnati si diverse pupile rasariti toti dintre repetentii clasei direct in fruntea directiilor si institutiilor statului.

Au mintit pentru a castiga alegerile, au trucat si preschimbat realitatile economice pentru a mai cumpara un vot si a ramane la putere, au inselat si au trisat economia, ne-au pacalit constant pana in ultimul moment, pana in clipa in care au ramas fara niciun leu in buzunar, iar atunci au venit plini de candoare si ne-au spus ca nu ne vor mai da pensiile si salariile intregi.

Iar daca nu ne convine, sa ne luam gandul cu totul de la ele. Au spus ca aceasta este cea mai buna solutie pentru nepriceperea, pentru hotia si minciunile lor.

Apoi si-au dat seama ca oricum aceasta noua strategie nu este de ajuns. Si-au dat seama ca oricum vor creste intreaga fiscalitate. Iar decizia CCR i-a ajutat mai mult decat ar fi sperat.

Cresterea TVA a venit nu in toamna, asa cum s-ar fi asteptat, ci chiar din acest moment. Asadar, primind lovitura dupa lovitura, romanii vor trebui sa se obisnuiasca cu gandul ca nimic si nimeni nu ii mai poate salva din eterna lor saracie. Iar de aceasta data vor fi fortati sa guste paharul pana la fund.

Fara puterea de a renunta la un premier supus si umil, care nu va avea niciodata puterea de a-si contrazice presedintele sau de a-l infrunta in nu conteaza ce subiect, fara curajul de creea un guvern puternic care sa aiba competenta si stiinta administrarii unei economii si asa terminata si falimentata, Traian Basescu a mers din rau in mai rau si din greseala in greseala.

Ambitionat in a controla tot ce misca in jurul sau, pana si partidul din care nu mai face parte de aproape 6 ani, Basescu nu are nici macar acum curajul de a recunoaste ca a gresit.

Un sir de greseli si de minciuni atrage automat si mai multe greseli si tot mai multe minciuni. Pentru a le pune capat nu iti trebuie doar curaj, dar si responsabilitate si un dram de sinceritate cu tine insuti. In lipsa lor, avem ceea ce vedem cu totii ca primim.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Traian Basescu faliment TVA , #criza