Subventionati prezervativele, domnule Basescu! Opinii

Sambata, 22 Ianuarie 2011, ora 16:36
2180 citiri
Subventionati prezervativele, domnule Basescu! Opinii
blog.razvan-voiculescu.ro

Taranii si tiganii. Atat de vulnerabili in timp de criza, dar foarte utili in campaniile electorale. Toata clasa politica ii vede cand sunt alegeri, dar imediat arunca tunurile maniei pe aceste categorii de "asistati" odata ce puterea e acaparata.

Daca Madalin Voicu ii numeste pe ai lui tigani, si eu o sa le spun la fel. Departe de mine sensurile peiorative ale celor doua intelesuri. Nu ma sfiesc sa recunosc despre mine ca sunt taran, si stiu cum se desfasoara viata in acest mediu. Mai ales acum, cand bugetul statului sta sa crape daca nu scapam de "asistatii puturosi".

Nu l-am auzit pe Traian Basescu, niciodata, vorbind despre subventiile la caldura acordate bucurestenilor. Tot un mijloc de asistenta sociala este si acest mod de subventionare a unor utilitati. Ca ai "Mertzan" sau ca mananci, in fiecare zi, doar ceapa cu paine, nu conteaza. Toata lumea ia subventie la caldura. Ca doar aici e Capitala, iar capacul nu trebuie sa sara de pe oala care fierbe si sta sa dea pe afara.

Nu ii sta in fire presedintelui sa ne spuna cum va rezolva marea problema a datoriilor din companiile de stat catre fondurile de asigurari sociale. Uita sa ne aminteasca din ce cauza unii pensionari sunt nevoiti sa plateasca acum CAS, pentru redirectionare catre fondurile sociale, dupa cum a recunoscut Traian Basescu. Din cauza datoriilor infinite pe care statul nu si le plateste, am spune noi. Si nici nu avem vreun orizont temporal pentru cand o va face.

In schimb, la indemana presedintelui sunt taranii si tiganii. Doua clase care nu au un cuvant greu de spus in vremuri de austeritate, dar te poti baza pe ele in timpuri electorale. Te poti preface ca esti prietenul tiganilor, dansand cu ei la toate sarbatorile lor campenesti. Ii atarni sotiei o salba de aur la gat ca sa arati oamenilor ca esti unul de-al lor, ca simti aproape stilul lor de viata si datinile lor. Dansezi cu tiganii ca sa fii o parte a unei traditii, pana treci hopul.

Taranilor le promiti in campanie subventii, desi stii ca acestea sunt interzise conform reglementarilor UE. Ii amagesti in discursurile televizate ca ai in plan nu stiu cate depozite de colectare a legumelor si fructelor din ograda lor proprie. Le transmiti ca pot sa se apuce de crescut vaci si porci ca vor avea unde sa-si vanda laptele si carnea. Iei la pas DN 1, te fotografiezi cu vanzatorii de pepeni in fata camerelor tv.

In cine poti sa lovesti atunci cand vrei sa arunci vina asupra societatii care sta cu mana intinsa? In taranul care uita sa-si munceasca pamantul din spatele curtii, nu mai stie sa-si faca un turtoi de paine in casa si a aruncat sapele la fier vechi. Da', chiar asa! De ce-or fi aruncat astia sapele in coltul grajdului? Chiar au crezut ca a trecut perioada medievala, si vor avea parte de toate promisiunile marete de dupa '90? E trist ca domnul Basescu inca isi invita conationalii tarani la sapa, in arsita campului.

Tiganii, care sunt bombardati cu mici si bere in campanie, traiesc cu sabia deasupra alocatiilor juvenile daca nu-si trimit odraslele la scoala. Asa se vor integra in societate, cu barda deasupra nivelului de trai. Stereotipiile ii indica pe tigani drept "nascatorii copiilor de la care vor sa manance alocatii". Mai mare prostie nici ca am auzit pana acum.

Tiganii si taranii sunt doua dintre categoriile sociale cele mai sarace. Nu fac copii pentru ca vor, ci pentru ca nu stiu ce-i aceea contraceptie sau nu au bani de dat pe prezervative care sunt destul de scumpe. Daca cineva are curajul sa se aplece asupra avorturilor din aceste doua medii sociale va avea mari suprize.

Subventionati prezervativele domnul Basescu si veti scapa de grija asistatilor. Oricum, Prima Casa nu v-a iesit.

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#tarani tigani pensii alocatii, #asistati Basescu tarani, #alocatii tigani tarani sapa , #criza