Mama presedintelui Traian Basescu a murit

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 15:35
20356 citiri
Mama presedintelui Traian Basescu a murit
Foto: Realitatea Tv

Mama presedintelui Traian Basescu a murit, luni, in jurul orelor 14.30. Elena Basescu avea 81 de ani si serioase probleme de sanatate.

Mama presedintelui suferea de Alzheimer si locuia intr-un apartament din cartierul Km 4 - 5 din Constanta.

Presedintele Traian Basescu a ajuns in tara in jurul orei 23:40, pe Aeroportul Otopeni, de unde s-a indreptat direct spre Constanta, fara a face declaratii.

Mai multi membri ai familiei Basescu au ajuns, luni dupa-amiaza, la locuinta din municipiul Constanta a mamei sefului statului.

Maria Basescu, sotia presedintelui, a ajuns in jurul orei 19.15 la locuinta mamei presedintelui.

In fata blocului de pe strada Arcului din Constanta unde locuia mama presedintelui se afla un agent SPP, care le-a transmis jurnalistilor ajunsi acolo ca familia Basescu a solicitat intimitate.

Mama lui Traian Basescu a fost internata anul trecut

Anul trecut, Elena Basescu a fost internata la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu" din Bucuresti unde a fost supusa unei interventii chirurgicale.

Se pare ca mama presedintelui Basescu s-a aflat in ingrijirea conf. dr. Alexandru Blidaru, la sectia de Chirurgie a institutului.

Mama presedintelui Basescu, internata la Institutul Oncologic

Fara a da detalii despre starea de sanatate a mamei sale, Traian Basescu a declarat, la acea vreme, ca are el grija de mama lui. Intrebat de ziaristi despre starea de sanatate a mamei sale, Basescu a raspuns: "Am eu grija de mama mea. Mama e acasa la mine".

Seful statului avea o relatie foarte apropiata cu mama sa. La fiecare vizita la Constanta, seful statului trecea sa isi vada mama, care era in grija unei calugarite de la Manastirea Techirghiol. Presedintele ii facuse cadou maicutei un autoturism Matiz.

In declaratia de avere a presedintelui Traian Basescu, din 2008, apare mentionata, vanzarea, pe 16 mai 2008, a unui autoturism catre Gabriela Ivanov, calugarita care are grija de mama presedintelui, contra sumei de 10 milioane de lei vechi.

Basescu a plecat de la Bruxelles

Presedintele Traian Basescu a revenit in tara luni seara, la ora 23.40, cu primul avion de linie disponibil.

Avionul de linie care l-a adus in tara pe seful statului a aterizat in Romania cu zece minute intarziere, la ora 23.40.

Basescu l-a delegat pe ministrul de Externe Teodor Baconschi in locul sau la Summitul UE-Asia.

Traian Basescu participa, luni si marti, la Summit-ul Asia-Europa (Video)

Presedintele l-a chemat la Bruxelles pe ministrul de Externe Teodor Baconschi pentru a asigura conducerea delegatiei nationale la summitul Uniunea Europeana - Asia, in lipsa sefului statului.

Traian Basescu a plecat luni dimineata la Bruxelles, pentru a participa la cel de-al optulea Summit Asia-Europa (ASEM 8).

Mircea Basescu a plecat, luni, in jurul orei 18.20, de la locuinta mamei sale, care a decedat in cursul dupa-amiezii, spunand ca deocamdata nu a fost stabilita data inmormantarii, informeaza Mediafax.

Fratele presedintelui Traian Basescu a mai spus ca nu se afla acolo in momentul mortii mamei sale, ci ca a fost si el anuntat despre decesul acesteia si a ajuns imediat acolo.

Condoleante din partea Puterii si Opozitiei

Liderii Opozitiei i-au transmis condoleante presedintelui Traian Basescu si familiei pentru decesul mamei presedintelui.

"E normal din partea mea si a noastra ca politicieni sa incercam sa lasam deoparte ceea ce ne desparte si sa prezint condoleante", a declarat Victor Ponta, la sfarsitul intalnirii cu reprezentantii PNL si PC.

Mama lui Traian Basescu a murit: Puterea si Opozitia au transmis condoleante

La randul sau, liderul PC, Daniel Constantin, a afirmat ca nu doreste nimanui un astfel de lucru si i-a transmis si el condoleante presedintelui Traian Basescu si familiei sale.

Si presedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis condoleante sefului statului, precizand ca este alaturi de el si familia sa.

"Domnule Presedinte, va adresez sincere condoleante pentru greaua pierdere suferita. Va asigur ca, in pofida gravelor divergente care ne despart in plan politic, sunt alaturi de dumneavoastra si de familia dumneavoastra, fiindca inteleg foarte bine durerea pricinuita de pierderea celor dragi", se arata in mesajul trimis de Crin Antonescu.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca va transmite personal presedintelui Traian Basescu mesajul de condoleante pentru decesul mamei acestuia.

"Acest mesaj, evident, il transmit personal, domnia sa fiind astazi prezent la Bruxelles. Am avut o discutie dimineata si o sa avem o discutie in aceasta dupa amiaza", a afirmat prim-ministrul la intrebarea daca are un mesaj pentru presedintele Traian Basescu in legatura cu decesul mamei acestuia.

Democrat-liberalii ii asigura pe membrii familiei Basescu de sprijin moral ca urmare a decesului mamei presedintelui Basescu si isi exprima durerea provocata de acest eveniment.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#mama Basescu, #mama Traian Basescu, #mama Basescu murit, #mama Traian Basescu murit , #deces mama