Basescu lanseaza atacuri fara precedent la adresa Codrutei Kovesi si apara Legile Justitiei date de PSD

Duminica, 04 Februarie 2018, ora 23:17
22670 citiri
Basescu lanseaza atacuri fara precedent la adresa Codrutei Kovesi si apara Legile Justitiei date de PSD
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu spune ca seful statului, Klaus Iohannis, ar trebui sa o schimbe pe Laura Codruta Kovesi cat mai repede, daca tine la DNA, sau sa o pastreze cu mandatul de a indrepta ceea ce a stricat la DNA si de a scapa de "procurorii slugi".

Basescu a spus ca Kovesi administreaza DNA strict in favoarea intereselor ei de publicitate si ca este responsabila pentru esecul dosarului Microsoft.

Basescu s-a lansat in atacuri la adresa sefei DNA, spunand ca i s-a urcat puterea la cap, ca administreaza DNA in favoarea intereselor ei de publicitate si ca minte cu nerusinare.

"A facut un efort formidabil in 2015 si la inceputul lui 2016 sa-i dovedeasca lui Iohannis ca poate fi utila. A fost perioada cea mai neagra a DNA, cand foarte multi oameni au fost arestati degeaba. A obtinut al doilea mandat la DNA. Nu conta ca distruge oameni. (...) A decredibilizat institutia. Administreaza DNA in favoarea intereselor ei de publicitate.

Azi am vazut-o mintind cu nerusinare la Euronews, unde spunea ca prin noile legi procurorii au fost subordonati politic. Prin aceste legi noi e intarita independenta magistratilor", a declarat Traian Basescu la Romania TV, postul detinut de fugarul Sebastian Ghita.

Referitor la dosarul Microsoft, fostul presedinte a spus ca Laura Codruta Kovesi ar fi trebuit sa stie ca cei opt ministri pentru care s-a cerut urmarire penala nu mai indeplineau conditiile pentru a fi cercetati.

Basescu a adaugat ca, daca presedintele Romaniei tine la Directia Nationala Anticoruptie, ar trebui sa o schimbe repede pe Kovesi, iar ministrul Justitiei - sa ia atitudine.

"Urgenta numarul 1 privind DNA e reabilitarea credibilitatea institutiei, pentru ca au avut atatea esecuri in ultima perioada, incat ceva trebuie sa se intample acolo. Trebuie adusa DNA macar la valoarea pe care o avea in perioada lui Morar, cand nu prea plecau dosare fara probe consistente.

Ce se intampla acum cu dosarele este inacceptabil", a subliniat Basescu.

Fostul presedinte a revenit, insa, asupra afirmatiilor sale si a spus ca Iohannis ar trebui, totusi, sa o pastreze pe Kovesi in functie, cu mandatul de a indrepta ce a stricat si ca sa inlature procurorii slugi.

"Sincer, ea a stricat mentalitatea, sa o indrepte. Una din marile greseli a fost si acel arogant 'noi suntem DNA'. A facut din DNA mosia ei. Ar fi bine sa o tina cu mandatul sa indrepte ce a stricat - sa-si inlature procurorii slugi", a mai spus Basescu.

Cand a devenit atat de critic Basescu la adresa sefei DNA?

Fostul presedinte Traian Basescu, care a numit-o de doua ori procuror general al Romaniei si o data sefa a DNA pe Laura Codruta Kovesi, a devenit extrem de critic la adresa acesteia dupa ce nepotul sau, Dragos Basescu, a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare intr-un dosar de trafic de influenta instrumentat de catre DNA.

Aceasta dupa ce si fratele fostului presedinte, Mircea Basescu, a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, din care a executat 860 de zile, inainte sa fie eliberat conditionat.

De asemenea, in urma cu doar doua zile, fostul consilier prezidential pentru politici economice si sociale Adrian Radulescu a fost chemat la DNA pentru a explica cum a ajuns sa joace rolul de intermediar pentru Elena Udrea, in achizitiile de terenuri pe care fostul ministru le-a facut in comuna Nana, din Calarasi, unde Basescu a cumparat 290 de hectare de teren arabil, prin intermediul fiicei sale Ioana.

Citeste si Un fost consilier al lui Basescu a dat declaratii inedite la DNA despre ferma Elenei Udrea: Voia sa cumpere 1.000 de hectare

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Basescu atac Kovesi, #Basescu dosar DNA , #dosar