Traian Basescu, la Parchet in dosarul de spalare de bani (Video)

Vineri, 06 Mai 2016, ora 10:23
9246 citiri
Traian Basescu, la Parchet in dosarul de spalare de bani (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu s-a prezentat, vineri dimineata, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), pentru a-i fi aduse la cunostinta acuzatiile din dosarul de spalare de bani.

Fostul sef de stat nu a vrut sa faca declaratii in momentul in care a ajuns la Parchet si ramane de vazut daca acesta va dori sa stea de vorba cu jurnalistii la iesire.

UPDATE 10:40 - Traian Basescu a iesit din sediul Parchetului General insa si acum a refuzat sa faca declaratii.

In acest dosar, Traian Basescu este acuzat de spalare de bani privind un teren din cartierul Primaverii, pe care l-ar fi obtinut pe vremea la care era primar general al Capitalei si pe care, ulterior, i l-ar fi vandut omului de afaceri Costel Casuneanu.

Seful partidului Miscarea Populara anunta, pe 20 aprilie, ca este suspect pentru spalare de bani in forma continuata legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002.

Traian Basescu: Am fost informat ca sunt suspect pentru spalare de bani

Parchetul a intocmit dosarul de la o sesizare din 2014 a Grupului pentru Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, si se bazeaza pe acuzatiile unor martori, inscrisuri bancare si rapoarte ale Oficiului de combatere a spalarii banilor.

"Printr-o adresa a ICCJ am fost informat ca sunt suspect pentru spalare de bani in forma continuata legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002, urmare a unei reclamatii facuta de domnul Ciuvica", scrie pe Facebook Traian Basescu.

Surse judiciare citate de News.ro spuneau atunci ca Traian Basescu a fost pus sub acuzare pentru spalare de bani in dosarul privind un teren din cartierul Primaverii din Capitala pe care fostul presedinte l-ar fi obtinut cand era primar al Capitalei si i l-ar fi vandut omului de afaceri Costel Casuneanu.

Sursele citate afirmau ca dosarul a fost in urma cu mai multi ani in ancheta procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), dar ulterior, dupa cercetari, a fost inchis.

In urma unor informatii venite de la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, dosarul a fost redeschis, fiind vizati atat Traian Basescu, cat si Costel Casuneanu, context in care au fost audiate numeroase persoane, au precizat sursele citate.

Nou dosar penal pe numele lui Traian Basescu: Acuzatii din vremea cand era primar al Capitalei

De asemenea, Traian Basescu este vizat in acest dosar si de o fapta de spalare de bani in ceea ce priveste modalitatea de achizitionare a unui autoturism Mercedes 500. Potrivit surselor citate, Basescu ar fi cumparat la un pret foarte mic si imediat ar fi vandut la un pret foarte mare acest autoturism de lux.

Traian Basescu, 68 de dosare in 10 ani: Cate mai sunt de actualitate

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Traian Basescu Parchet, #Traian Basescu spalare bani , #dosar