Ziare.com

Elena Basescu promoveaza in PE conducta petroliera Constanta-Trieste

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 17:06

   

Elena Basescu promoveaza in PE conducta petroliera Constanta-Trieste
Elena Basescu a sustinut in fata Parlamentului European necesitatea realizarii Conductei Petroliere Pan-Europene Constanta-Trieste (PEOP), declarand ca aceasta ar putea capata aceeasi importanta strategica precum proiectul Nabucco, intrucat gazul nu reprezinta singura resura energetica necesara Europei.

Europarlamentarul PD-L Elena Basescu a sustinut in cadrul sedintei plenare a Parlamentului European necesitatea diversificarii surselor si rutelor de aprovizionare cu hidrocarburi prin promovarea unui coridor sudic pentru transportul de petrol, asigurandu-se astfel securitatea energetica, potrivit unui comunicat al Partidul Popular European.

"Salutam semnarea acordului privitor la proiectul Nabucco, la data de 13 iulie, la Ankara. Gazul, insa, nu reprezinta singura sursa energetica pentru statele europene. Trebuie sa avem aceeasi abordare in ceea ce priveste alimentarea cu titei a Europei, prin promovarea unui coridor sudic. Avem pe masa un proiect care poate capata aceeasi importanta strategica ca si Nabucco, si anume Conducta Petroliera Pan-Europeana Constanta - Trieste (PEOP). Aceasta conducta va lega resursele de titei din Marea Caspica prin terminalul georgian de la Supsa, si apoi mai departe, prin portul Constanta, pe conducta, pana la Trieste", a declarat Elena Basescu.

Europarlamentarul roman a vorbit in interventia sa si despre angajamentele asumate de Romania in domeniul securitatii energetice.

"Asigurarea securitatii energetice a statelor si cetatenilor nostri se realizeaza prin diversificarea surselor si rutelor de aprovizionare cu hidrocarburi. Din acest punct de vedere, Romania si-a asumat dezvoltarea unui terminal portuar la Constanta, capabil sa preia gaz natural lichefiat, care urmeaza a fi distribuit apoi catre alti consumatorii europeni", a evidentiat fiica presedintelui.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1513 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
15 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cand veti intelege

Cand veti intelege, ca Romania s-a saturat de injuraturile voastre sinistre si fara nici o logica? Injurati, chiar si un proiect care poate este viabil pentru Romania, numai ca a fost sustinut, de catre un om politic fara experienta. Chiar numai citit si redactat de specialisti, proiectul in sine ar trebui sustinut pentru Romania, nu pentru Eba.

 

ce-o sa curga pe conducta ?

probabil ceva droguri si k00rve :))

 

Multilateral-dezvoltata...chestie de gena...

Bravo, fata ! Dar cine ti-a facut textul ? Uite unde era ing.dr.petrolist ! Si asta este multilateral-dezvoltata, ca d-na Udrea si ca tatal sau...Se ricepe la toate, domnule, cred ca este ceva din gena... Ca miine aflam ca a luat lectii despre ptrol si gaze, de prin America, de la Jack Ewing... Ma LASI......

 

pai EA te lasaTU nu p lasi,TU scri ca un frustrat ce esti,tot felul de timpenii anti base siu anti EBA

de cite ori apere un articol la ziare.com legat de base(sti)

De ce ataca pedelistii Constituia Romaniei?

Pai aici e gaselnita pedelistilor, se faca tamtam cit cuprinde pe o Constitutie chipurile alandala ca, propaganda electorala, pentru a determina electoratul sa-si doreasca schimbarea ei, implicit astfel incit de la Bicameral sa se treaca la Unicameral. Dupa care Presedintele Traian Basescu daca va cistiga un al doilea mandat, va putea ca, cu ajutorul parlamentarilor pedelisti si a celor de alta coloratura politica cumparati cu zeci de mii de euro sau santajati pe baza de dosare penale sa modifice numarul de mandate prezidentiale de la 2 la 3 si lungimea acestora de la 5 ani la 7 ani sau 9 ani. De aceea e miza asa de mare, se doreste crearea unui Parlament Unicameral obedient presedintelui, in cazul in care acesta va obtine al doile amandat, tocmai pentru a-l transforma pe Traian Basescu in presedinte pe viata. Iar daca pina acum Traian Basescu a obtinut cam tot ce a vrut cu ajutorul securistilor pe post de sefi din SRI tare mi-e frica sa nu-i reuseasca si acest pas. Mai ales cind Traian este sef peste CSAT, SRI, SIE, DNA, MAN, MAI, ANI, Guvernul Boc stapin pe banii de la buget de stat si Prefecturile din tara. Deoarece daca Traian Basescu pierde alegerile prezidentiale va ajunge in mod sigur la inchisoare impreuna cu toata camarelia ce-l incojoara. Si de aceea, acelasi Traian Basescu a insistat la ultimele alegeri parlamentare pe necesitatea de a se trece de la candidatii pe liste de partid la candidatii uninominali. Tocmai ca, cumparindu-i sau santajindu-i pe uninominalii ce au intra in Parlament si care sunt din PSD, PNL, UDMR sa treaca in tabara PD-L si sa-si pastreze locurile pentru care au fost alesi.

Ca de obicei

Bla, bla, bla... .

A PROPUNE O SCHIMBARE NU INSEAMNA A ATACA!

Schimbarea Constitutiei in mod democratic, nu inseamna ATAC! Tu ataci continuu bunul simt si onoarea prin comentariile tale pe acest forum.
Este dreptul Presedintelui sa propuna o schimbare de organizare a parlamentului si sa se consulte inainte cu populatia printr-un referendum. Si tu, ca simplu cetatean poti initia un referendum pe o anumita tema, daca poti aduna semnaturile necesare de la cetateni.
Scrie si alt comentariu. Te-ai invatat cu copy-paste si ne plictisesti!

Invidiosule...

;-)

Din ciclul...

Fata lu' tata spune prostii! Conducat de titeti Constanta- trieste nu se va face niciodata intrucit transportul cu tancurile este mai ieftin decit tranzitul interstatal. Sa nu mai spunem ca in RO exista deja conducta de la Constanta la Pitesti si de la Timisoara la Pancevo. In ce priveste gazul lichefiat de adus la Constanta ideea a vut-o si Ceausescu in 1986-1989 dar opozitia Turciei la accesul metanierelor in strimtori a dus la aminarea acestui proiect. Ulterior s-aau mai purtat discutii dar daca luam in calcul cit i-a suparat pe turci in ultimul timp Basescu o sa avem terminal de gaz metan lichefiat cind ne-om vede ceafa!
Oare de ce dau publicarii cei de la Ziare com luarile de cuvint ale EBEI si nu dau in schimb altele mult mai importante? Probabil vor sa ne anunte ca Eba stie sa vorbesca!In ce limba s-a consumat oare?

 

da mai ,numai ca EBA,nu sta cu familia-i de 4 persoane sub acelasi acoperis cu alte 12,asa cum stai TU

ea(EBA)s-a rezolvat la virsta de 30 de ani,iar TU eati in pragul pensionarii daca nu chiar pensionar si esti "pe nicaieri"precum ciocanul lui Vida Geza

Fara pic de jena...parca noi n-am fost pe-aici,,,

EBBA "s-a rezolvat" la...de ani... Mai voua nu va este rusine sa mai si scrieti ca s-a "rezolvat" singura ?! Daca nu era fata lu, tac-su, se mai rezolva...Cred ca ajungea de-o ospatarita sau vinzatoare, ceva...Te legi de "APOLLO" ca are casa mica? Sigur, nu se compara cu familia prezidentiala, care se "scalda-n case si masini"...Uite fac pariu ca singurul lucru bun care i se va intimpla acestei femei (copil nevinovat), o sa fie faptul ca o s-o ia vreunul de nevasta, NU ca este desteapta, NU ca este frumoasa, ci pentru bani...PARIU!

Elena Basescu..

Elena Basescu ii reprezinta pe romani in Parlamentul European.Intrebind-o parintii cum se simte,le-a raspuns ca in general bine,dar se jeneaza un pic cind ea vine la Parlamentul European cu Mercedes 500 in timp ce presedintele Jerzy B coboara din tramvai.peste citeva zile primeste un cec de 1 milion de dolari si o telegrama:"Nu ne face numele de rusine.Cumpara-ti si tu un tramvai"

 

Solutii pentru Romania

Scriitorasi, nu aveti nici o idee pentru salvarea Romaniei? Cum s-ar putea face, ca sistemul Crimei Organizate sa nu mai aiba acces la conducerea legislativa, judecatoreasca si executiva a Romaniei?

Felicitari Elena !

De tineri ca ea avem nevoie si in Parlamentul Romaniei , care sa faca ceva pentru tara. Si nu motiuni de cenzura sau blocarea legilor care nu-i privilegiaza.

 

Video

Trebuie sa vedeti inregistrarea video, ca sa va puteti da cu parerea. Daca citea de pe o foaie, poate lasa o impresie ca stie despre ce vorbeste, dar cu modul in care a recitat-o n-a impresionat pe nimeni. Oricum colegii parlamentari se gandeau la buzele ei, intr-un mod foarte porcos...:))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor