Opinii: Moda lingvistica lansata de Traian Basescu si fiica sa

Duminica, 21 Martie 2010, ora 19:05
5194 citiri
Opinii: Moda lingvistica lansata de Traian Basescu si fiica sa
Foto: http://dan-blog.ro/

Traian Basescu si fiica sa, Elena, impun, se pare, moda lingvistica in zilele noastre. Mai intai au fost celebrele "succesuri", mult discutate, dezbatute si redate pe toate posturile de stiri.

Prin studiouri se perindau profesori si specialisti, pentru a analiza minunea care-i iesea pe gura domnisoarei europarlamentar. De atunci, de cate ori trebuie sa rostim pluralul substantivului "succes" avem un moment de cumpana, ca atunci cand eram ascultati de profesor la scoala si ne razgandeam in ultimul moment ce sa spunem, convinsi de emotie ca greseala e raspunsul corect.

Acum, notorietatea ilustrului om politic (adica domnisoara Basescu) apasa cu toata greutatea ei pe forma de plural si ameninta sa o introduca in urmatoarele dictionare elaborate de Academie.

"Moda" lingvistica lansata de duduia Elena i-a contaminat si pe mai marii ei pe linie de partid. Emil Boc vorbea zilele trecute la Iasi de "permisuri" (in loc de "permise"), crezand ca tot orice cuvant care iese pe gura trebuie sa fie incondeiat cu un "-uri" in coada, pentru a purta marca "Basescu". Iata cu cata rapiditate "editeaza" premierul cuvinte si fraze, dupa cum chiar sublanterna lui, fiica sefului cel mare, il lauda la un congres al partidului.

Cu ocazia alegerilor prezidentiale din decembrie 2009, presedintele Traian Basescu a resuscitat o fosta celebra replica dintr-un film, de atatea ori ironizata in trecut : "Un fleac, m-au ciuruit".

Cu debordanta-i usurinta, al nostru presedinte rosti in noaptea in care afla ca l-a invins pe Geoana replica comisarului Moldovan, dar o intoarse putin in favoarea lui : "Un fleac, i-am ciuruit".

Iar au cascat toti gura, vrajiti de ceea ce a putut rosti presedintele, impresionati pana la lesin de creativitatea sa. De atunci, toate fetele obisnuite care se perinda pe la televizor "ciuruiesc" si ele : printre ei, Gigi Becali ne anunta deunazi, prea vesel (nu a fost rasul lui, se vede !), ca stelistii ii vor ciurui pe adversarii de la Dinamo.

Apogeul modei lingvistice lansate de Presedinte este atins intr-o reclama : Mircea Badea, tot mai celebru de la un timp incoace, duce Trabantul tatalui sau la Remat, starnind indignarea omului, care intreaba ce s-a intamplat cu rabla. "Am ciuremat-o" ii raspunde fiul vesel.

E ciudat cum un anti-basescian convins a putut sa il pastiseze pe insusi cel pe care il huleste atat de tare in fiecare noapte de la celebra sa masuta cu ziare, in timp ce isi arata muschii prin camasa transpirata.

Asa cum uzul repetat al unei forme gresite din punct de vedere gramatical impune acea greseala drept norma in dictionare, caci oamenii se obisnuiesc prea tare cu ea, asa ne sunt si noua spalate creierele zi de zi cu ineptiile rostite de unii oameni politici. Pe curand, deci, la cat mai multe "succesuri" si "esece", pardon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Basescu succesuri, #moda lingvistica Basescu, #Basescu Boc succesuri permisuri , #Elena Basescu
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
Poza asta il prinde cel mai bine pe Traian, asta-i meseria de baza, de mafiot, chiar daca nu poarta pistoalele la vedere, ha, ha, ha!!!