Presa de azi: Elena cauta "succesuri" dupa reteta Oprescu

Joi, 19 Martie 2009, ora 07:10
2339 citiri
Presa de azi: Elena cauta "succesuri" dupa reteta Oprescu
Foto: Gardianul

Elena Basescu, fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu a anuntat, miercuri, ca va demisiona din PD-L, pentru a candida ca independenta la Parlamentul European.

Elena Basescu a decis sa candideze ca independent anunta Romania libera. Mezina presedintelui, Elena Basescu, va candida pentru Parlamentul European, dar din postura de independent. Revenirea in PD-L se va produce dupa alegerile din 7 iunie.

Elena Basescu si-a justificat decizia prin "larga campanie de presa" desfasurata dupa ce a declarat ca intentioneaza sa candideze pentru un post de eurodeputat, campanie din care ar fi avut de pierdut, in opinia sa, atat PD-L, cat si presedintele.

Mezina sefului statului a mai spus ca nu-si doreste "sa se ascunda dupa o lista de partid", ca nu vrea ca tatal sau sa fie acuzat de nepotism si nici ca democrat-liberalii sa fie pusi in situatia de a alege "intre ea si intelectuali".

"De aceea voi candida ca independent si ma voi intoarce in PD-L dupa alegerile europarlamentare", a mai spus Elena Basescu.

EBA Independenta titreaza Ziua precizand ca Elena Basescu a demisionat din PD-L si va merge la europarlamentare pe cont propriu. Sigla ei va fi numarul de la masina, pe care "il stie toata lumea din oras".

"Nu doresc sa ma ascund dupa listele unui partid, nu doresc ca tatal meu sa fie acuzat de nepotism, nu doresc ca PD-L sa fie pus in situatia dificila de a alege intre mine si intelectuali si, ca urmare, am decis sa demisionez din PD-L si sa candidez independent, cu mentiunea ca voi reveni, in urma alegerilor din 7 iunie.

Insemnul meu electoral va fi EBA, de la Elena Basescu. Este si numarul de la masina. Multa lume ma stie in oras de EBA". Anuntul facut miercuri de mezina presedintelui, intr-o declaratie de presa, i-a luat prin surprindere pe liderii PD-L, nu si pe Traian Basescu.

Acesta afirmase, marti seara, ca Elena "este mult mai desteapta decat o credeti", iar "pentru cei care s-au grabit cu aceasta campanie (legata de candidatura la PE - n.red.), as spune sa priveasca mai cu atentie la fiica mea".

Elena Basescu, independenta la PE de mila lu' tata scrie Jurnalul National. Elena Basescu a convocat miercuri ziaristii la sediul PD-L pentru a-i anunta printr-o declaratie de presa ca demisioneaza din partid.

Ea s-a plans ca, dupa ce si-a depus candidatura pentru un loc pe lista pentru Parlamentul European, "s-a declansat o larga campanie de presa din care au de pierdut tata si PD-L".

"Dar nu tata mi-a impus candidatura si nici PD-L nu a actionat servil, acceptandu-ma pe lista", a aratat fiica presedintelui, anuntand ca in consecinta va candida ca independent.

Doi lideri PD-L - vicepresedintele Cezar Preda si liderul deputatilor democrat-liberali, Mircea Toader - s-au declarat surprinsi de anuntul Elenei Basescu. Ceilalti n-au vrut sa comenteze.

Din Gardianul aflam ca Elena Basescu defileaza singura spre Parlamentul European. Elena Basescu demisioneaza din PD-L pentru a salva imaginea tatalui sau, in plin an electoral, dar si a partidului din care pana mai ieri facea parte.

Mezina presedintelui Basescu a anuntat ca va candida ca independent la alegerile pentru Parlamentul European, chiar daca stie ca-i va fi greu sa stranga cele 100.000 de semnaturi necesare pentru sustinerea candidaturii sale.

"Eu nu stiu ca ea sa fi demisionat, de unde ati scos asta?! Elena Basescu este secretar general al Organizatiei de Tineret a PD-L", a fost prima reactie a vicepresedintelui democrat-liberal Cezar Preda, care s-a declarat surprins de anuntul fiicei presedintelui.

Nici colegul sau de partid Mircea Toader nu stia nimic despre demisia mezinei presedintelui. "Eu nu stiu sa fi demisionat, e prima data cand aud asa ceva... Sunt surprins, dar, desigur, oricine e liber sa faca orice optiune", a aratat Toader, precizand insa ca Elena Basescu este bine-venita inapoi in partid dupa alegerile europarlamentare.

Evenimentul Zilei noteaza ca Elena cauta "succesuri" dupa reteta Oprescu. Criticata ca profita de pozitia tatalui sau pentru a primi un fotoliu de europarlamentar din partea PD-L, Elena Basescu a schimbat tactica.

Fiica presedintelui si-a anuntat demisia din PDL si intentia de a candida pe 7 iunie ca independent, sub sigla numarului sau de la masina, un jeep Range Rover. "Insemnul meu electoral va fi << E.Ba >> - numarul de la masina", de la Elena Basescu.

In ceea ce priveste costurile unei campanii, fiica presedintelui a tinut sa precizeze ca nu are "resurse financiare importante", castigand in prezent "ca angajat la o firma privata (Luxten - n.r.), 1.000 si putin de euro".

Retragerea Elenei Basescu de pe lista a fost preconizata in PDL de mai multe zile, subiectul fiind considerat insa tabu. O anticipare a acestui gest a venit si din partea presedintelui. Marti seara, la Realitatea TV, Basescu si-a laudat fiica, spunand ca "ea stie ce are de facut" si ca nu trebuie sa mizeze nimeni pe faptul ca fiica sa "nu are bun-simt".

Fata lu' tata o ia ca "independenta" spre Bruxelles, anunta si Gandul. Elena Basescu si-a anuntat, miercuri, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul central al PD-L, demisia temporara din partid si decizia de a candida la Parlamentul European ca independent. Ea a acuzat "larga campanie de presa" declansata impotriva ei.

Iesirea mezinei a fost atent regizata, presa fiind informata ca la conferinta de presa programata la sediul partidului vor participa "lideri ai PD-L", Biroul de presa refuzand sa le dezvaluie identitatea.

"Liderii PD-L" s-au dovedit a fi Elena si Ioana Basescu, ultima fiind si prima care si-a pus semnatura pe lista de sustinere a surorii ei. "V-as ruga frumos daca sunteti draguti sa incep stransul semnaturilor cu dumneavoastra. Cine se ofera sa-mi acorde increderea? Cine vrea?", a spus Elena Basescu la finalul scurtei declaratii de presa, in timp ce jurnalistii s-au interesat cand va accepta sa raspunda la intrebari.

Singurul doritor a fost un operator al unei televiziuni. Fiica presedintelui a spus ca sigla sa va fi EBa, aceeasi ca numarul masinii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliția PSD-PNL își decide astăzi candidatul, la Primăria Capitalei. Care sunt variantele pe care pot merge cele cele două partide
Coaliţia PSD-PNL se reuneşte, luni, la ora 10.00, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea...
Lider PNL: ”Avem o alianţă cu PSD, dar partidul nu este în postura de vagon”
Lider PNL: ”Avem o alianţă cu PSD, dar partidul nu este în postura de vagon”
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat duminică, 21 aprilie, că PNL nu este „vagon” în alianţa pe care o formează la guvernare şi la alegerile europarlamentare împreună cu...
#Elena Basescu PDL, #Elena demisie PDL, #candidat, #europarlamentare , #Elena Basescu