Presa de azi: Elena pro-marijuana, Crin anti-pipite, Becali scuipa-n san

Sambata, 30 Mai 2009, ora 09:40
3867 citiri
Presa de azi: Elena pro-marijuana, Crin anti-pipite, Becali scuipa-n san

De la un fir de iarba, campania europarlamentara a tras putin scandal pe nas: Elena Basescu e candidata drogurilor usoare, Crin - anti-"pipite" gafeaza cu "serviciuri", Becali scuipa in san.

Mezina presedintelui a participat, joi seara, la o emisiune a postului Antena 2 la care Victor Ciutacu i-a cerut parerea legata de teme controversate la UE, cum ar fi legalizarea drogurilor usoare si sinuciderea asistata.

"Eu nu fumez, nu beau cafea, e ceva atat de delicat sa-mi dau eu cu parerea despre asa ceva... atata vreme cat nu-mi dau seama ce gust are o tigara. Dar daca in unele tari ca Olanda si ca America aceste droguri sunt permise, marijuana, pentru ca am inteles ca nu dau dependenta... nu e vorba de ecstasy, care am inteles ca-ti afecteaza celulele nervoase, si de cocaina. Se refereau la marijuana. La iarba. Probabil ca voi fi de acord cu aceasta initiativa", a afirmat ea, scrie Gandul in editia de sambata.

La cateva ore dupa ce se declarase pro "Free Gigi", fiica presedintelui, aflata la Ploiesti, a intors-o: "nu trebuie legalizata marijuana la noi in tara, indiferent cat de usor este drogul acesta si indiferent daca da dependenta sau nu. N-as fi de acord cu absolut niciun fel de drog la noi in tara.

Atata timp cat este o decizie luata la nivelul Uniunii Europene, poate ca as fi de acord, pentru ca trebuie sa ne supunem majoritatii. Dar sa fie legalizat la noi in tara si sa porneasca din tara noastra initiativa catre Uniunea Europeana, in niciun caz, pentru ca consider ca acest fenomen este foarte periculos si este incontrolabil".

Cum a primit partidul prezidential emanciparea mezinei sefului de la Cotroceni? In timp ce capul de lista al PD-L, Theodor Stolojan, a refuzat discutia pe tema legalizarii drogurilor usoare - "Vreti sa vorbim despre seceta si masurile pe care le ia Guvernul? Despre programul Prima casa? Atunci, la revedere" -, Marian Jean Marinescu, vicepresedinte al grupului PPE din Parlamentul European, a incercat si el sa o dea la intors si a explicat ca nu exista o pozitie unitara a popularilor pe aceasta tema, fiecare delegatie nationala votand cum a crezut de cuviinta.

El a precizat ca toti membrii delegatiei PD-L au votat in ianuarie 2009 impotriva unui raport, raportul Catania, care se referea la drepturile omului, dar punea in discutie, printre altele, legalizarea drogurilor usoare, in vreme ce PSD si PNL au votat pentru. "Elena are parerea ei, noi avem parerea noastra, mai sunt doua partide care au aceeasi parere ca Elena", a sintetizat el situatia.

Cotidianul comenteaza ca Antonescu o ataca pe EBa: "O domnisoara despre care nu am vorbit niciodata pana acum, Elena Basescu, le promite romanilor legalizarea drogurilor. Asta mai lipseste in tara asta, asta-i tara fericirii pentru romani, asta trebuie sa faca cei care raman fara servicii: sa ia niste droguri usoare, le da domnisoara Elena Basescu.

Este promisiunea electorala a ei. Romania este o tara in care nimeni nu mai vorbeste ca tinerii au nevoie de carti, de educatie si de modele, altele decat domnisoara Basescu si doamna Udrea. Asta este o tara care a facut vedete din toate pipitele si nu-si respecta veteranii de razboi", a spus Antonescu.

Ce parere are Gigi Becali despre droguri? "Cum pot eu sa fiu de acord cu asa ceva? Astea sunt de la Necuratul, nu de la Dumnezeu. Scrie in Cartea Sfanta de ele? Nu scrie. Noi nu avem voie sa modificam ce se spune in Biblie. E ca picatura chinezeasca: azi cu marijuana, maine cu sinuciderea, poimaine cu homosexualii, raspoimaine cu curvele si pana la urma se erodeaza la baza crestinismul".

Patronul stelist isi pastreaza insa optimismul, fiind de parere ca ortodoxia romaneasca e mai puternica decat catolicismul si protestantismul apusean: "Au metode perverse, se adreseaza tinerilor, ca ei sunt cel mai usor de corupt, dar la noi n-au nicio sansa, ca la noi bisericile sunt mai pline de tineri decat de batrani. Prin Occident, s-ar putea sa reuseasca, pentru ca acolo trairea crestina nu e foarte adanca".

Cu toate acestea, Gigi Becali promite ca nu se va duce in PE doar pentru a face figuratie si-si avertizeaza viitorii colegi ca va fi foarte vocal cand va veni vorba de apararea valorilor crestine: "Eu o sa-mi spun parerea intotdeauna. N-o sa ma opreasca nimeni. N-o sa fiu eu mascariciul Parlamentului European. Sa nu zica cineva << Lasa-l pe Becali, ca, oricum, voteaza ca noi >>. Nu, eu, decat sa tac din gura, mai bine imi dau demisia".

"Elena Basescu face pasul inapoi. Pavel Abraham: Uniunea Europeana nu incurajeaza legalizarea drogurilor!", titreaza Gardianul. Pavel Abraham, candidat independent pentru Parlamentul European, a sustinut ca declaratia Elenei Basescu privitoare la posibila legalizare a marijuanei este neavenita.

"Sunt impotriva legalizarii marijuanei. Uniunea Europeana nu incurajeaza legalizarea drogurilor. Nu este normal sa promovezi legalizarea marijuanei, este foarte periculos", a mai precizat fostul sef al Agentiei Nationale Antidrog. Ulterior, Elena Basescu si-a nuantat declaratia si a sustinut ca Romania ar putea accepta legalizarea drogurilor usoare numai daca UE da unda verde unui astfel de demers.

Din Evenimentul Zilei aflam ca EBa nu prea stie daca sa legalizeze marijuana. Eurocandidata la Parlamentul European (PE) Elena Basescu si-a schimbat "votul" in legatura cu legalizarea drogurilor usoare, de seara pana dimineata. Pusa in fata unei optiuni pro sau contra legalizarii drogurilor usoare in PE, fiica presedintelui s-a declarat joi, la Antena 2, "probabil pentru". La nici 24 de ore, s-a razgandit.

Daca liderii marcanti ai PD-L au refuzat sa se bage in mai nou scandalul iscat intre mezina presedintelui si aspirantul la presedintia Romaniei, martirul a fost ministrul Turismului. Udrea a reactionat, insa, si pentru ca, la randul ei, a fost atacata de liderul PNL.

"Am inteles ca presedintele PNL Crin Antonescu are o suparare pe mine. Cred ca i-am luat rezervarea de la coafor. Eu sunt un ministru ocupat, care incearca sa se faca remarcat prin ceea ce face. Crin Antonescu a fost si el ministru, dar a trebuit sa verific informatia ca sa fiu sigura", a spus Udrea.

Nici Antonescu nu a ramas fara ostasi care sa il apere: doamnele liberale care au fost in Parlamentul European. Candidata PNL pentru PE, Renate Weber, actual europarlamentar, sustine ca, la Bruxelles, nu exista nicio dezbatere referitoare la legalizarea drogurilor usoare.

"Nu exista in Parlamentul European o dezbatere. Tarile membre au, oricum, pozitii foarte diferite, deci este foarte greu sa se ajunga la un punct de vedere. Olanda permite drogurile usoare, Franta - sub nicio forma. N-am vazut nimic ca si legislatie in sensul acesta", a spus Renate Weber. Ea a marturisit, totodata, ca nu sustine legalizarea marijuanei si a celorlalte droguri usoare: "Personal, nu sunt de acord nici macar cu drogurile usoare. Am o pozitie mai rigida".

Pentru ca PSD lipsea total din peisaj, nu i-a ramas decat sa-si dea cu parerea. Eurocandidata Rovana Plumb a declarat ca nu a auzit de existenta vreunei dezbateri in Parlamentul European pe tema legalizarii drogurilor usoare.

"Este o dezbatere, insa, la nivelul Uniunii Europene. Pentru PSD nu este o tema de actualitate", a aratat Rovana Plumb. Personal, aceasta se declara impotriva legalizarii drogurilor usoare: "In situatia in care, pe baza de documentatie stiintifica, se probeaza ca aceste droguri sa fie utilizate in medicina, voi analiza pe cale de consecinta. In afara medicinei, insa, sub nicio forma nu sunt de acord".

Colegul sau de pe lista de candidati pentru PE, Ioan Mircea Pascu, a declarat ca in Parlamentul European se dezbat multe teme, printre care este posibil sa se afle si legalizarea drogurilor usoare, insa, pentru Romania aceasta nu reprezinta, in opinia social-democratului, o problema.

"In Parlamentul European se dezbat multe lucruri, nu am in minte insa ceva exact de genul acesta, al legalizarii drogurilor usoare. Pentru Romania avem alte probleme, mult mai serioase si mai importante. Din intalnirile mele cu oamenii nu a rezultat nici cel mai mic gand pe aceasta zona", a afirmat Pascu.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Elena Basescu marijuana, #Crin Antonescu pipite, #Udrea Antonescu EBa , #Elena Basescu