Presa straina ii ironizeaza pe Elena Basescu si Vadim Tudor

Luni, 08 Iunie 2009, ora 15:59
6067 citiri
Presa straina ii ironizeaza pe Elena Basescu si Vadim Tudor
Foto: Antena3

Parlamentul European a ajuns sa fie casa personalitatilor politice care acum au in fata "prefixul" fost: fosti premieri, fosti ministri, fosti comisari sau fosti judecatori.

Insa Romania a imbogatit aceasta lista cu doi "fosti" mai deosebiti - "un fost poet de curte" si "un fost top model", respectiv Corneliu Vadim Tudor si Elena Basescu, comenteaza agentia italiana de stiri ANSA.

Elena Basescu este descrisa drept plina de farmec, "fata premierului Traian", functia sefului statului fiind incurcata cu cea a presedintelui partidului din care ea s-a desprins pentru a candida ca independent.

"Ea a mai lucrat la Strasbourg si Bruxelles pentru cateva luni, ca stagiara", mai scrie ANSA despre fiica presedintelui.

De asemenea, nici Gigi Becali nu e uitat: "cel mai bogat om din tara, presedinte al echipei Steaua Bucuresti si investigat pentru rapire. El a fost numarul doi pe lista partidului xenofob si rasist Romania Mare, care il trimite in Parlamentul European si pe Corneliu Vadim Tudor, un fost poet la curtea lui Ceausescu", mai scrie agentia.

Nu in ultimul rand, este amintita si Monica Macovei, "faimosul magistrat anti-coruptie, candidata din partea PD-L", partid care in viziunea agentiei este conservator.

De la fata tatei in Parlamentul European

Nici francezii nu au trecut-o cu vederea pe Elena Basescu, AFP publicand un material intitulat "De la fata tatei in Parlamentul European".

"Nascuta la 24 aprilie 1980 la Constanta, Elena a avut parte de o adolescenta aurita la Bucuresti, remarcandu-se rapid la paradele de moda gratie siluetei si fetisoarei sale de 'papusa Barbie' in varianta bruneta. La aceasta se adauga aparitiile ei nocturne in cluburile din Capitala si evolutiile din viata ei sentimentala, care au facut deliciul presei romanesti. Astfel, ea a devenit rapid 'Paris Hilton a Carpatilor'", scrie AFP.

Agentia prezinta pe larg ascensiunea politica a "fetei presedintelui": "Intrata in politica in 2007, este aleasa cu majoritate zdrobitoare secretar general al organizatiei de tineret a Partidului Democrat-Liberal (PD-L), din care provine tatal ei, ceea ce provoaca scrasnete din dinti printre anumiti membri ai formatiunii.

La inceputul anului 2009, prezenta ei pe lista candidatilor PD-L la europene se loveste de opozitia intelectualilor din partid si a o parte a presei, determinand-o sa demisioneze in 18 martie si sa inceapa aventura pentru PE de una singura.

Sub acronimul EBa, se lanseaza in cursa adunand cu usurinta cele 100.000 de semnaturi necesare pentru validarea candidaturii. Se amuza spunand ca a ales sa mearga la Strasbourg pe jos, in timp ce candidatii partidelor vor merge cu avionul si isi avanseaza diplomele in economie si un stagiu la PE, atunci cand este acuzata ca nu are armele politice si intelectuale pentru a reprezenta tara.

Sustinuta de o parte dintre tineri, ea sensibilizeaza si personalitati din PD-L, precum ministrul turismului Elena Udrea si ministrul tineretului si sportului Monica Iacob Ridzi, la fel de glamour si ele", comenteaza AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Elena Basecu, #EBa europarlamentar, #alegeri europarlamentare 2009, #fost top model , #Elena Basescu