Aberatia zilei: Falsa incredere a lui Basescu in justitie

Luni, 02 Martie 2015, ora 18:16
6648 citiri
Aberatia zilei: Falsa incredere a lui Basescu in justitie
Foto: Balkan Inside

Traian Basescu sustine ca are incredere in Justitie, dar, paradoxal, totodata are deplina incredere si in Elena Udrea, aflata in arest preventiv in urma acuzatiilor ce i se aduc in dosarul Gala Bute.

Mai mult, aceeasi masura fusese luata si in dosarul Microsoft, fiind ulterior inlocuita cu arestul la domiciliu.

In ciuda tuturor informatiilor aparute in spatiul public in ultimele luni, fostul presedinte al Romaniei se incapataneaza sa pledeze public, iar si iar, pentru nevinovatia Elenei Udrea.

Culmea este ca Traian Basescu inchide ochii si isi astupa urechile refuzand sa asculte ce are de spus si "doamna Justitie", nu doar doamna Udrea. Duminica, liderul de facto al PMP a declarat ca nu a citit motivarea deciziei de arestare preventiva data de judecatorul Inaltei Curti, dar el stie ca fosta sa consiliera este nevinovata.

"Marturisesc ca n-am citit-o (motivarea ICCJ -n.red.). Deci unde a aparut? Din cate stiu, sunt secrete. Uitati, eu va spun un singur lucru, pe care o sa-l repet: pana cand acest proces se va termina la ultima lui instanta, am incredere in Justitie si am incredere in Elena Udrea", a declarat Traian Basescu.

Motivarea deciziei Inaltei Curti poate fi citita de oricine, fiind publicata pe Internet, dar fostului presedinte al Romaniei (altminteri foarte curios cand era vorba de tot felul de nimicuri ajunse la urechile domniei sale prin bunavointa fostei sale surse paralele de informatii) ii e poate teama sa afle ce scrie in acel document. Sunt acolo date exacte, nume de firme, diverse sume.

Fostul sef al statului calca astfel pe urmele inamicului sau politic, Victor Ponta, care, la fel, declara in repetate randuri in timpul proceselor ca nu cunoaste dosarele lui Adrian Nastase, dar este sigur de nevinovatia lui, instanta stabilind ulterior contrariul.

Insa, spre deosebire de Traian Basescu, Victor Ponta a acuzat intotdeauna Justitia, el a avut taria sa spuna ca ar fi basista, ca procurorii Morar si Papici ar face dosare "ca pe timpul stalinistilor", ca magistratii ar raspunde la ordine politice. Opiniile sale aveau o anumita logica (stramba, dar coerenta).

Traian Basescu vrea sa para loial si Justitiei, si Elenei Udrea. Or, asa ceva e absurd.

Nimeni nu spune ca deputatul PMP este vinovat, acest lucru va fi stabilit de instanta de judecata abia la finalul procesului.

Dar mai multi procurori si judecatori au apreciat ca sunt suficiente probe in baza carora Elena Udrea poate fi urmarita penal si chiar arestata preventiv pentru comiterea unor infractiuni grave. Acesti procurori si judecatori fac parte din sistemul judiciar in care Traian Basescu sustine ca are incredere.

Unii au facut paralela cu cazul Berbeceanu, insa acolo exista suspiciuni solide ca ar fi vorba si despre o rafuiala personala.

Seful procurorilor DNA este Laura Codruta Kovesi. O banuieste Traian Basescu ca ar nedreptati-o in mod special pe Elena Udrea? Crede ca aceasta din urma este persecutata?

Sa spuna barbateste ca n-are incredere in DNA sau sa taca pana cand instanta va da verdictele definitive.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Basescu incredere justitie Udrea, #Basescu Udrea arestata preventiv, #Udrea arestata Gala Bute , #Elena Udrea