Basescu ataca din nou DNA si o apara pe Alina Bica: Cer public sa fiu audiat

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 23:08
12819 citiri
Basescu ataca din nou DNA si o apara pe Alina Bica: Cer public sa fiu audiat

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica seara, intr-o emisiune la Romania TV, la care a participat si Alina Bica, ca cere public sa fie audiat ca martor in dosarul acesteia si ca i se refuza acest drept.

El a mai spus ca nu mai poate ramane neutru legat de cateva persoane si ca nu va "rabda" ca "acest stat sa se transforme in unul mafiot, in care doi indivizi, Kovesi si Coldea, sa spuna cine sa fie arestat ca nu le-a cantat in struna", informeaza News.ro.

Traian Basescu a intervenit telefonic intr-o emisiune la care a participat, in studio, fosta sefa a DIICOT Alina Bica, judecata pentru fapte de coruptie in legatura cu activitatea sa la ANRP. Fostul sef al statului a spus ca i se refuza dreptul de a fi martor in procesul acesteia si ca va fi un moment in care va incepe sa vorbeasca public.

"As putea fi chemat ca martor in procesul Alinei Bica sa spun mult mai multe decat v-as putea spune dumneavostra. Mi se refuza dreptul de a fi martor in procesul Alinei Bica, ceea ce e foarte gresit. Va fi un moment in care voi incepe sa vorbesc public. Institutiile statului nu pot transforma statul intr-unul mafiot, care dispune arestari dupa bunul plac.

Alina Bica a facut obiectul unor denigrari, au fost discutii repetate. Am avertizat: 'Opriti-va!', dar si-au dus treaba la capat pentru ca nu le-a devenit sluga. Vreau sa fiu martor in procesul doamnei Bica. Instantele au refuzat si nu este corect. Cer public sa fiu audiat legat de Bica, Udrea si fostul presedinte ANI, in instanta", a declarat Traian Basescu.

"Astept sa fiu chemat in instanta cu usile inchise. Statul nu trebuie facut praf, ori in dosarul Bica ce s-a intamplat din 2015 incoace e mizerabil", a continuat Basescu, aratand ca el a fost primul care, la sesizarea Elenei Udrea, a tras semnalul ca la ANRP este ceva in neregula.

Fostul sef al statului a mai spus ca falsul nu poate merge la nesfarsit si ca va apara "oameni corecti in situatii dificile".

"Azi stiu ca procurorul Sutiman zice 'sa-l trimitem pe Basescu in judecata, ca a inspaimantat-o pe doamna Firea'. Totul are o limita, falsul nu poate merge la nesfarsit. Voi apara oamenii corecti in situatii dificile si voi apara statul de drept in Romania.

Am vrut sa construiesc un stat de drept, nu unul in care doi indivizi, Kovesi si Coldea, sa spuna cine sa fie arestat ca nu le-a cantat in struna. Nu mai pot ramane neutru legat de cateva persoane (...) Nu voi rabda sa se transforme in stat mafiot institutii in care am investit enorm. Cand au crezut ca sunt libere, au trecut la actiuni mafiote niste indivizi depozitari de informatii incredibil de importante. O sa-i opresc eu, indiferent care sunt costurile. S-a depasit o limita de functionare a statului de drept", a mai spus Traian Basescu.

Alina Bica i-a multumit lui Traian Basescu pentru interventia sa.

"Apreciez ce a facut domnul Basescu in aceasta seara, ii multumesc, e un gest de mare onoare", a spus Bica.

In decembrie 2014, Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, a fost trimisa in judecata in dosarul despagubirii frauduloase a omului de afaceri Gheorghe Stelian de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Bica facea parte, la data faptelor, din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor de la ANRP, alaturi de Crinuta Dumitrean, fosta sefa a ANRP, Sergiu Diacomatu si Remus Baciu, fosti vicepresedinti ai institutiei, deputatul Catalin Teodorescu, Dragos George Bogdan, fost vicepresedinte al ANAF, Oana Vasilescu si Lacramioara Alexandru. Celalalt membru al comisiei, deputatul Marko Attila, va fi cercetat separat deoarece a plecat din tara.

Ei sunt acuzati de abuz in serviciu pentru ca ar fi aprobat despagubirea lui Gheorghe Stelian cu 89 de milioane de euro, pentru un teren din Bucuresti supraevaluat cu 62 de milioane de euro.

Gheorghe Stelian si expertul evaluator Emil Nutu au fost, de asemenea, trimisi in judecata.

In acest dosar a fost arestat si omul de afaceri Dorin Cocos, suspectat ca a solicitat 10 milioane de euro de la Gheorghe Stelian pentru a interveni pe langa comisia de la ANRP.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Basescu proces Alina Bica, #Basescu martor Bica , #Elena Udrea