Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Basescu, despre Udrea: Cand un judecator va spune ca a fost vinovata, voi recunoaste indiscutabil decizia (Video)

Luni, 16 Februarie 2015, ora 21:22
6881 citiri
Basescu, despre Udrea: Cand un judecator va spune ca a fost vinovata, voi recunoaste indiscutabil decizia (Video)
Foto: TVR1

Fostul presedinte Traian Basescu spune ca va respecta decizia instantei, atunci cand un judecator va spune ca Elena Udrea este vinovata.

Intrebat, luni seara, in cadrul unei emisiuni la TVR 1, cum explica ipoteza ca s-a asteptat ca Traian Basescu sa termine mandatele la Cotroceni pentru ca Elena Udrea sa fie anchetata, fostul presedinte a raspuns: "Este o minciuna, nu am avut nicio informatie ca Elena Udrea ar fi implicata in lucruri ilegale".

"Mult discutata Gala Bute - pana cand mi-am terminat mandatul, dna Udrea n-a fost chemata niciodata sa dea declaratie, sa dea explicatii. Maine (marti - n.red.), acest om se prezinta in fata judecatorilor, asa ca voi respecta ceea ce am respectat in tot mandatul meu, si anume comportamentul prin care sa nu incerc sa influentez vreo decizie", a spus Traian Basescu.

"Orice as spune despre dosare, i-as face un deserviciu. Pot sa spun ca am incredere in acest om. Cand un judecator va spune ca a fost vinovata, voi recunoaste indiscutabil decizia judecatorilor", a adaugat fostul presedinte.

Elena Udrea, inca o cerere de arestare si trei noi acuzatii de luare de mita (Video)

Basescu spune ca la adresa Elenei Udrea exista un linsaj mediatic, dar ca nu vrea sa comenteze in acest sens.

"Recunosc ca este o situatie de Guinness Book, este o avalansa, pentru care trebuie sa fii destul de tare ca sa rezisti, sa ai un caracter puternic, ca altfel te prabusesti moral.

Pe Elena Udrea o stiu ca un om care nu minte si in care poti avea incredere. Nu am auzit-o sa ia bani, sa faca ceva", a subliniat Traian Basescu, precizand ca a investit foarte mult in aceasta - "si politic, si incredere" - si ca are incredere si in Justitie, dar si in Elena Udrea.

Rolul lui Traian Basescu in PMP si relatia cu Elena Udrea Interviu cu Eugen Tomac

Fostul presedinte mai spune despre deputatul PMP ca, "prin comportament, s-a dovedit a fi un om cu principii", facand o comparatie cu senatorul Varujan Vosganian, care si-a rugat colegii sa nu-i ridice imunitatea.

Vosganian scapa de urmarirea penala, dupa ce a plans si s-a rugat in Senat: "O victorie a democratiei!" (Foto)

"La Udrea s-au votat patru cereri intr-o seara si la Vosganian nici nu l-au lasat sa ajunga in fata procurorilor. Ce mi-a placut la dna Udrea este ca n-a contrazis ce a spus timp de patru ani, ca Justitia trebuie sa functioneze, chiar daca nu ii place cum o trateaza Parchetul", a mai spus Traian Basescu.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Traian Basescu Elena Udrea, #Basescu Udrea arestata, #Basescu Udrea DNA, #Basescu acuzatii Udrea , #Elena Udrea