Amnezia basesciana si pericolul de la balcoane (Opinii)

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 22:05
2768 citiri
Amnezia basesciana si pericolul de la balcoane (Opinii)
Foto: Arhiva

Se pare ca presedintele Basescu sufera de amnezie. Boala grea, oameni buni! Pai, nu s-a dovedit ca seful statului "uita" lucruri importante? Sau, doar se face ca le uita, cand si cum ii convine.

Un exemplu celebru este acela de pe vremea, cand, luat de valul emotiilor, a promis ca daca va fi suspendat de Parlament, in cinci minute isi va scrie demisia. Ei, au fost doar parole prezidentiale, iar colbul uitarii s-a asezat peste demisie.

Dar cea mai faina mostra de "amnezie" basesciana a fost aratata mai deunazi, cand seful statului, aflat in fata procurorilor la sedinta de bilant a Ministerului Public, nu-si amintea "cum il cheama pe asta cu frate-meu? Pe cumatru'... Bercea Mondialu".

Dupa ce a dantuit pe ritmuri orientale de manea romaneasca la o petrecere la Costesti, unde Mondialu' era buricul chermezei, brusc, peste neuronul prezidential s-a lasat ceata? Unde mai pui ca Bercea, gentil din fire, a ajuns la gatul Primei Doamne, pentru a-i agata un cocosel de aur.

Eu, unul, nu cred ca presedintele meu (vorba cuiva), a uitat toate aceste lucruri. Domnia sa mizeaza pe faptul ca, deh, se zice in popor, omul mai uita. Si atunci, cand ii vine la indemana, o mai da cotita.

Alaturi de presedintele Basescu si premierul Boc pica destul de des in butoiul amneziei, mizand si el pe aceeasi zicere populara, dar si pe incapacitatea electoratului de a intelege ce se petrece in politichia romaneasca. Fals! Oamenii inteleg perfect ce se intampla in viata politica romaneasca.

Marti, premierul Boc a fost capul de afis la cea de-a 11-a editie a asumarii raspunderii. Asumarea raspunderii Guvernului pe controversatul Cod al Muncii. Primul-ministru a "uitat" ca guvernul pe care il conduce are majoritate parlamentara si ca ar fi putut trece fluierand proiectul legii Codului Muncii.

Dar, cand vrea premierul sa fluiere, fluiera si isi asuma raspunderea, sport devenit se pare, preferat de domnia sa in ultima peroiada. Si, ca tacamul sa fie complet, s-a interzis participarea poporului la aceasta sedinta. Din "motive de securitate"! Dar, nu-i cazul. Cine naiba ar mai risca sa-si rupa oasele in fata indiferentei politicienilor?

Chiar de-ar fi sa aterizeze in carca unui parlamentar pufos. Nu e loc de eroisme. Poporul, satul de gogosile umflate de promisiuni si lipsa de responsabilitate a politicienilor, e preocupat acum de balacareala de la Izvorani, dintre Moni si Iri, peste care se suprapune cu acelasi interes divortul senzational anuntat si aruncat pe piata de Zavoranca si Pepe. Asa ca lasati accesul liber la balcoanele Parlamentului. Nu-i niciun pericol.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Traian Basescu, #Emil Boc parlament, #Basescu asumare, #Boc asumare raspundere , #Emil Boc
Comentarii
Poza Theman
Theman
rank 5
,,Boala grea, oameni buni!,, boala grea e sa il ai idol pe leca
Poza ovidius37
ovidius37
rank 5
Este o conditie suficienta pt politicianul roman. Asa ca de ce sa ne mai mire aceasta trasatura si la dl presedinte ?!