Basescu: Am luat nota de depunerea mandatului lui Stolojan, il desemnez pe Emil Boc

Luni, 15 Decembrie 2008, ora 14:03
3059 citiri
Basescu: Am luat nota de depunerea mandatului lui Stolojan, il desemnez pe Emil Boc

Presedintele Traian Basescu a anuntat, luni, ca noul premier va fi Emil Boc, in conditiile in care Theodor Stolojan a hotarat sa-si depuna mandatul de premier desemnat.

"Am luat nota de depunerea mandatului si in acelasi timp imi exercit atributul consitutitional de a desemna un nou candidat pentru functia de prim ministru. Dupa declaratie, voi semna si decretele de anulare a desemnarii lui Theodor Stolojan si voi emite un alt decret prin care calitatea de prim ministru desemnat va fi pe numele lui Emil Boc".

Seful statului a refuzat sa comenteze depunerea mandatului de catre Theodor Stolojan.

"Cred ca singurul om care va poate da explicatii legate de retragere este domnul Theodor Stolojan insusi. Nu doresc sa va explic eu motivele pe care dansul le-a invoacat, eu iau nota de actul institutional", a precizat Traian Basescu.

Raspunzand la intrebarile jurnalistilor, presedintele a explicat ca l-a ales pe Emil Boc in calitate de presedinte al PD-L, partid care a obtinut cel mai mare numar de mandate in urma alegerilor din 30 noiembrie, dupa cum "am transat aceste lucruri cu partidele politice dupa consultari".

Pe de alta parte, seful statului a recunoscut ca nu a gasit in PD-L un alt candidat la functia de premier, de talia lui Theodor Stolojan. "Nu am un echivalent al lui Theodor Stolojan in PD-L. In acest moment, PD-L nu are un om apropiat ca si influenta si credibilitate, egal cu presedintele partidului", a spus seful statului care a mai spus ca este "putin trist" din cauza renuntarii lui Stolojan.

In acelasi timp, seful statului a mai explicat si de ce si-a amanat declaratia cu aproximativ doua ore. "Am considerat ca fiind un lucru de bun simt sa informez ambele partide si sa le las timp sa isi informeze structurile de conducere", a declarat Traian Basescu, subliniind inca o data ca problema Romaniei in acest moment este ca desemnarea premierului si formarea guvernului sa se incadreze in graficul stabilit.

Theodor Stolojan a anuntat luni ca renunta la nominalizarea pentru postului de premier. Anuntul a fost facut la sfarsitul sedintei PD-L.

"Am luat hotararea sa depun mandatul de premier desemnat la presedintele Romaniei. Cei doi presedinti de partid au semnat acest parteneriat pentru Romania care sa asigure o guvernare solida, stabila pentru urmatorii ani.

Presedintele Romaniei, potrivit Constitutiei, "este singurul care va lua decizia cui sa ii incredinteze mandatul", a declarat Stolojan care a prezentat si argumentele care au stat la baza acestei decizii.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Traian Basescu premier , #Emil Boc