Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu: Documentul de la ambasada Austriei este un fel de scrisoare pierduta

Duminica, 17 Mai 2009, ora 19:02
1853 citiri
Basescu: Documentul de la ambasada Austriei este un fel de scrisoare pierduta
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, despre presupusul document de la ambasada Austriei in care se precize ca Emil Boc este rezerva la prezidentiale, ca este un fel de scrisoare pierduta.

"Ambasada Austriei trebuie sa dea explicatii. Pe mine nu ma afecteaza in nicio masura, e o scrisoare pierduta si pana nu stim cui apartine documentul nu putem reactiona.

Va voi spune ceea ce spun public de cateva luni: Nu am luat o decizie daca voi candida sau nu, nu il am adversar nici pe Geoana, nici pe Antonescu. Adversarul meu este criza", a declarat presedintele in curtea de la Cotroceni, invitat in mini studioul de la Realitatea Tv.

In ce conditii nu va candida Traian Basescu?

Traian Basescu a declarat ca nu va candida daca va fi derapaj, daca va fi un somaj de 10%, pentru ca nu va putea sa se duca in fata romanilor cu asemenea cifre.

"Ati mers atat de departe ... Sa aud de Daniel Daianu prim-ministru. Daca eu voi lua decizia, asumandu-mi un derapaj social si economic, sa nu mai candidez, PD-L va trebui sa hotarasca", a raspuns seful statului la intrebarea daca Emil Boc va fi presedinte si Daianu seful Executivului.

"Am suferit tone de umilinte"

Traian Basescu a rupt dupa doua luni tacerea in legatura cu afacerea care a facut valva si in care este implicata fiica lui cea mare Ioana Basescu, precizand ca a suferit "tone" de umilinta de cand este presedinte.

"Atatea tone de jigniri am primit in patru ani si jumate de la oameni care nu ma cunosc, inclusiv acela cu fiica mea ca si-a cumparat un apartament de un milion. Atatea jigniri am inghitit si sincer va spun ca analizez si din acest punct de vedere daca mai sunt dispus sa mai accept umilinte inca cinci ani", a declarat seful statului.

Basescu a precizat ca si el si familia lui se simt rau cand sunt umiliti, dar a precizat ca nu se declara un om perfect.

"Daca nu era in Baneasa era la Negoita, o femeie, fie ea fiica presedintelui Romaniei, vinde o vila cu 550 de mii de euro si isi cumpara un apartament, cu firma, fara TVA. Fiica mea poate sa isi justifice banii pana la ultimul leu", a mai precizat acesta.

"Prea nu ne place de noi. Mie imi place de noi"

Traian Basescu a precizat ca majoritatea nu recunosc de unde a plecat Romania in urma cu 20 de ani, care era mult mai in urma decat credeau si declarau toti.

"La Podul Hagiului, din raionul Husi, s-a nascut tatal meu si mult timp dupa revolutie nu au avut lumina electrica. Dar si acum noroiul este tot asa. Nu suntem intr-o exceptie ci intr-o realitate a noastra, exista o asemena categorie. Nu stiu ce aveti cu Bucurestiul voi televiziunile. E un oras frumos, nu mai aveti ochi sa il vedeti. Poate si eu ma uit cu ochiul primarului.

Imi pare rau ca noi ne declasificam si tara si orasul. Eu nu sunt de acord ca Romania poate fi etichetata ca fiind necivilizata, mai are de acoperit zone de dezvoltare. Poate am vrea mai repede sa nu ne auto negam. Parca prea usor nu ne place de noi. Mie imi place de noi", a mai declarat seful statului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu, #scrisoare pierduta, #Daniel Daianu, #Emil Boc , #Emil Boc