Editorial: Gaozarii lui Basescu

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 08:42
3914 citiri
Editorial: Gaozarii lui Basescu

Daca Ioana Basescu tuseste in Snagov, cu siguranta ca-i va periclita tatalui ei sansele pentru un nou mandat. Daca Emil Boc se scarpina in rinichi, faptul ii va fi imputat sefului de la Cotroceni. Daca un ofiter superior isi aprinde o tigara oferita de un gardian de la Rahova, Traian Basescu nu mai are scapare.

Si avand in vedere ca asemenea chestiuni nu vor aparea niciodata in presa, deoarece adversarii presedintelui baga pe foc cu acuzatii grele, nu importa cu cata valoare de adevar, dar azvarlite din pistol, nu lasate sa scape din buzunar, simt ca ne asteapta o campanie electorala mizerabila.

Deoarece opt, din zece jurnalisti, se chinuie sa demonstreze ca Traian Basescu a fost prins in offside in afacerea Puiu Popovici - doi s-un sfert, cinci, din cei opt, ca fiicele presedintelui s-au ales cu avantaje materiale in urma seviciilor facute de seful statului la diversi indivizi cu conturi doldora, iar toata suflarea jurnalistica trage la poarta la guvern pe teme sociale, sau legate de destinatia banilor de la FMI, cred ca locatarul de la Cotroceni danseaza pe sarma si nu stiu daca are plasa dedesubt.

In ultima perioada si-a pierdut si simtul umorului. Unii spun ca nu l-a avut niciodata, si ca presa a tradus gresit comportamentul sau, inedit pentru un sef de stat, relaxat, cu accente omenesti.

Dar eu tin minte ca pe cand era ministru al Transporturilor, iar feroviarii blocasera trenurile in Gara de Nord, Traian Basescu le-a explicat ca tara n-are bani, sindicalistii au spus ca nu pleaca de pe linii, si uite-asa s-a facut ora 1 noaptea, cand, satul sa mai vorbeasca la pereti, omul a inchis negocierile scurt: "va f... daca nu va carati, aduc camioane si autocare". Si razand, s-a dus sa se culce, iar feroviarii s-au imprastiat.

Pe-atunci era un tip relaxat si ma facea sa rad. Acum, insa, ma ingrijoreaza. In loc sa recupereze din impresia proasta lasata deoarece se rasteste la ziaristi fara urma din vechiul umor (nu ma astept sa-i injure, ca pe mecanicii de tren, dar nu mai starneste nici macar un zambet, e crispat), persista in greseala.

Fara indoiala ca pentru media care-l injura nu prea exista leac, deoarece de regula, cititorii si telespectatorii ei inclina sa o creada. Acesta este insa consumatorul captiv, si nu lui trebuie presedintele sa i se adreseze. Ci celui care se intreaba, ca mine, de ce isi pierde cumpatul si nu mai are nimic din personajul care se oprea sa explice, cu rabdare, fara sa catalogheze pe nimeni "tigan", "gaozar" sau "caraghios".

Daca si-ar aminti ca romanii l-au indragit nu numai pentru imaginea de "dintr-ai nostri", si ar trata presa, chiar si pe cea care-l toaca marunt, cu duhul blandetii, Traian Basescu ar recastiga mare parte din electoratul care se intreaba unde-a disparut.

Iar in contextul in care dupa fiecare copac sta un tun atintit asupra sa, iar opozitia este decisa sa-i intrerupa stagiul la Cotroceni prin orice mijloc, presedintele nu-si mai poate permite nici o aratura.

Romanul, pana la urma, este o fiinta sensibila, dornica de pace. Dar daca-l vede la televizor, la fiecare intalnire cu presa, ca e pus pe harta, poate ca se va trezi intr-o zi ca persoana la care se uita ii este straina. Iar pentru Traian Basescu s-ar putea sa fie prea tarziu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Traian Basescu DGIPI, #Basescu ziaristi amuzant, #Basescu Popoviciu , #Emil Boc
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
Domnule Cristian Mihai Chis urmaţi varianta Traian Ungureanu şi v-aţi calificat pentru viitoarele EURO-PARLAMENTARE pe listele PD-L,
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
Domnule Cristian Mihai Chis POATE DUMNEAVOASTRĂ NU AŢI ÎNŢELES CĂ AFACEREA ACEASTA SCANDALOASĂ A FOST DECLANŞATĂ DE PUTRE CU CU MIJLOCIREA SERVICIILOR SECRETE !!!!!!!!!!!!!!!