Opinii: Ii va recastiga vreodata Basescu pe romani?

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 03 Ianuarie 2011, ora 19:39
6716 citiri
Opinii: Ii va recastiga vreodata Basescu pe romani?
Foto: gandul.info

Mai urmeaza inca patru ani in care romanii il vor avea presedinte pe Traian Basescu, iar presedintele se bucura, in prezent, de o incredere in randul populatiei de doar 9-10 procente. Cat despre premierul favorit al lui Traian Basescu nici nu mai merita sa fie adusa vorba, increderea in Emil Boc fiind undeva sub pragul istoric.

Economia romaneasca, oricat i s-ar opune si ar impiedica-o actualul Executiv, prin masurile anti-dezvoltare (in locul celor anticriza) si prin haosul legislativ, isi va reveni intr-un final. Pana la urma are dreptate si Emil Boc undeva - dupa vremea rea vine si timp frumos, nimic nu merge la infinit in rau. Asa cum nici in bine nu merge nimic la nesfarsit. Fie ca isi va reveni anul acesta, fie la anul, economia va intra si in Romania pe crestere, negresit.

Insa, dincolo de un reviriment firav, intamplator sau nu, dincolo de conjuctura internationala care poate adanci sau, dimpotriva, scoate la liman cat de cat economia noastra, peste toate aceste lucruri asupra carora Traian Basescu, teoretic nu are o prea mare influenta, desi practic insista sa le controleze prin subordonarea cvasi-totala a premierului, va reusi vreodata presedintele sa treaca si sa ii recastige pe romani?

Altfel spus, va avea puterea Traian Basescu sa iasa din bezna in care s-a scufundat in prezent si sa vorbeasca poporului fiind si credibil in acelasi timp? Va mai reusi presedintele sa fie un girant moral al partidului sau, pe care se incapataneaza inca sa il sustina in ciuda mostrelor fara numar de coruptie si incompetenta?

Si, cel mai important, va mai putea Traian Basescu sa adune romanii in jurul unei idei si sa pretinda solidaritate si incredere in numele unei idei, al unui sacrificiu sau al unui scop general valabil? Asa cum, de exemplu, a fost apelul lui Traian Basescu la intelegerea si increderea romanilor atunci cand a anuntat, in mai, taierile bugetare, promitand atunci ca ele sunt valabile doar pentru sase luni.

Cum a ramas cu mandatul de incredere solicitat de presedinte din partea poporului pentru guvern pana in decembrie? Spunea presedintele atunci, in mai, sa avem rabdare si incredere in Emil Boc si echipa sa, iar dupa termenul de gratie de sase luni, in decembrie, daca salariile nu isi vor reveni, vom putea cere socoteala Executivului.

Toate promisiunile si angajamentele lui Traian Basescu s-au transformat in reevaluari pentru ca, in final, sa se dovedeasca doar simple vorbe in vant.

De sase ani de zile presedintele nu a facut decat sa se contrazica incontinuu si sa isi reevalueze oamenii - Gabriel Oprea devenind din "seful mafiei personale a lui Adrian Nastase" stalpul aliantei guvernamentale PD-L - UNPR - UDMR - iar cresterile salariilor si pensiilor din perioada 2005 - 2008, cu care se lauda in Parlament, in 2009, ca o mare realizare a primului sau mandat, au devenit acum un act criminal al unui partid care se afla in Opozitie de peste doi ani.

Intrucat spectrul urmatorilor patru ani pe care ii mai are de petrecut la conducerea tarii devine inspaimantator, daca nu se schimba cota de incredere in randul romanilor, presedintelui nu ii mai ramane decat o singura varianta: recastigarea poporului.

Cum va reusi Traian Basescu acest lucru ramane de vazut. Ca este obligat sa o faca e o certitudine. Revenirea urgenta a economiei ramane o conditie esentiala. Din nefericire pentru domania sa, ea este o conditie necesara, insa nu si suficienta.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#Traian Basescu presedinte Romania, #Emil Boc premier Romania, #masuri anticriza Romania, #criza financiara romania , #Emil Boc
Comentarii
Poza wert
wert
rank 5
ROMANII AU INCREDERE CA MAFIOTUL BASESCU VA AJUNGE LA PUSCARIE
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Asa Leca, induioseaza-ne, mimeaza durerea, caineaza drobul de sare, plangi la mormant strain, pune-ti cenusa-n cap, da-te lovit, zdreleste-te, dihoaca-te, rupe-te, descoase-te, iesi cat maneca si ucide-l cu coada de la matura sa-l duca apa !!