Intalnire Basescu-Boc-Marko Bela, pe tema Legii Educatiei (Video)

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 11:27
3073 citiri
Intalnire Basescu-Boc-Marko Bela, pe tema Legii Educatiei (Video)
Foto: Arhiva/ Reuters

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit joi, la Guvern, cu vicepremierul Marko Bela si premierul Emil Boc ca sa discute despre Legea Educatiei, dupa ce CCR a decis ca asumarea raspunderii pe acest act normativ este neconstitutionala.

La aceasta intalnire au mai fost chemati si Kelemen Hunor, actualul ministru al Culturii, si senatorul Verestoy Attila, anunta Antena 3.

Discutiile s-au incheiat la ora 13:00.

Si miercuri seara seful statului a discutat cu premierul Emil Boc pe marginea deciziei luata de CCR cu privire la Legea Educatiei.

Discutia dintre cei doi a durat circa o jumatate de ora, iar presedintele a dorit ca vizita sa la sediul Guvernului sa fie cat mai discreta, masinile oficiale fiind parcate pe strazi din jurul cladirii Guvernului, si nu in curtea institutiei.

Intalnire de taina Basescu-Boc, pe tema deciziei CCR pe Legea Educatiei

Surse guvernamentale au declarat, pentru Mediafax, ca, aflat in Slovenia, seful statului l-a sunat pe premierul Emil Boc, in timpul sedintei de Guvern, pentru a-l intreba daca in timpul reuniunii de la Palatul Victoria s-a luat o decizie privind parcursul Legii Educatiei in continuare.

Curtea Constitutionala a constatat, miercuri, ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern, ca urmare a retragerii Legii educatiei din Senat, de catre Executiv.

Decizia CCR i-a nemultumit pe liderii UDMR care au amenintat cu iesirea de la guvernare, in conditiile in care unul dintre magistratii desemnati de PD-L sau de presedintie este de presupus ca a votat in defavoarea continuarii procedurii de asumare a raspunderii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#intalnire Basescu Emil Boc, #intalnire Basescu Marko Bela, #discutie Legea Educatiei , #Emil Boc