Nastase: Basescu ar trebui sa-l ia de ciuf pe Boc

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 11:02
2751 citiri
Nastase: Basescu ar trebui sa-l ia de ciuf pe Boc
Foto: Antena 3

Smecheriile si glumele pe care le face premierul Emil Boc, de la scrisoarea de remaniere a lui Dan Nica si pana la propunerea de numire a unui independent la Interne, ar trebui sa fie un semnal pentru presedintele Traian Basescu, afirma Adrian Nastase.

Mai mult, Nastase spune ca seful statului ar trebui sa-l ia de ciuf pe premier si sa-i spuna "Coane, lasa tampeniile!",

"Traian Basescu sa-l ia de ciuf pe Emil Boc si sa-i spuna: Coane, lasa tampeniile! Ti-am spus o poveste, am gresit, asta este. Termin-o! Lasa tampeniile si revino la formula initiala", l-a sfatuit, miercuri, fostul premier din partea PSD pe seful statului.

Liderul PSD a adaugat ca social-democratii nu vor lua parte la sedinta Birourilor permanente, refuzand si miercuri, pentru a doua oara de la izbucnirea acestei crize politice, dialogul cu partenerii de guvernare.

Nastase a subliniat ca vor refuza orice fel de negociere atata timp cat propunerile nu vor fi unele serioase: "Lucrurile trebuie sa fie puse intr-o formula foarte simpla: in masura in care Basescu si Boc revin la aceasta masura smechereasca, lasand la o parte glumele cu numit un independent la Interne, probabil un independent de genul Predoiu, de la Justitie, un independent apropiat de Basescu, poate sa propuna, eventual, un independent ca prim ministru. Poate ca atunci vom fi de acord".

Toate miscarile si gesturile liderilor partidului prezidential, de luni si pana acum, nu au facut sa dovedeasca "smecheriile de doi bani" de care sunt in stare, "dar care nu mai tin la noi", a avertizat presedintele Consiliului National al PSD: "Daca premierul nu revine la scrisoarea de remaniere pe care a trimis-o incalcand protocolul si generand aceasta criza politica, nu se poate reveni la casuta nr. 1, la zona de dialog. Astea sunt smecherii de doi bani, care nu mai tin, si nu cred ca nu mai tin doar la noi, ci cred ca nu mai tin nici la romani".

"Traian Basescu este un candidat la prezidentiale care a incercat o smecherie. Nu tine si trebuie sa i se spuna foarte clar lucrul acesta. Democrat-liberalii au un cartof fierbinte in brate, care trebuie sa fie lasat la Traian Basescu, iar el trebuie sa semneze sau sa nu semneze", a incheiat Nastase.

Sedinta fara PSD

La randul lui, deputatul PC Sergiu Andon, totodata si presedintele Comisiei juridice din Camera inferioara a Parlamentului, a atras atentia ca PSD nu va mai accepta propuneri provocatoare din partea colegilor de la PD-L, asadar "prezenta PSD la orice fel de procedura este imosibila".

De aceeasi parere este si primarul pesedist al Iasiului, Gheorghe Nechita, potrivit caruia remanierea lui Dan Nica este, in acest moment, cea mai dezstruoasa decizie pentru Romania.

"Daca isi mentin decizia de remaniere a lui Dan Nica, nu mai revenim la guvernare cu dansii. Ei au facut un joc prin nerespectarea protocolului. Nu se mai poate guverna tara sta daca desfiintezi coalitia. Daca Nica este remaniat, PSD iese din guvern. In momentul in care procedura este finalizata, totul depinde de presedintele Traian Basescu", a accentuat Nechita.

Boicotarea sedintei Birourilor permanente este al doilea refuz la dialog din partea pesedistilor, dupa ce, tot miercuri, la ora 9:00, Coalitia trebuia sa se reuneasca in sedinta, la propunerea lui Emil Boc. Mircea Geoana i-a cerut, insa, intr-o scrisoare, lui Emil Boc, sa nu il mai cheme la astfel de sedinte, care "nu-si au rostul acum".

Asa cum au promis, liderii PSD nu au dat curs invitatiei venite din partea PD-L, la Palatul Victoria reunindu-se, in sedinta, numai democrat-liberalii, printre care primul ministru, Emil Boc, Vasile Blaga si Adriean Videanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#NastaseBoc Basescu ciuf tampenii, #coalitie Basescu Boc PSD PD L, #remaniere Nica, #PSD iese guvern , #Emil Boc