OTV, oglinda reformarii statului

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 23:45
9344 citiri
OTV, oglinda reformarii statului
Foto-montaj: Ziare.com

Autointitulat "Noua Voce Libera a Romaniei", "Noua Europa Libera" din marea conjuratie a mogulilor, OTV-ul a fost condus de Dan Diaconescu pe culmile gloriei. De la inchiderea sa pana la momentul relansarii din campania electorala cand Traian Basescu si-a gasit acolo locul unde sa isi urle durerile si sa "se exprime liber", OTV si-a schimbat aspectul.

S-a mutat din celebra garsoniera intr-un studio imens, si-a cosmetizat platoul, iar un monitor urias reflecta acum, in spatele masutei, chipurile invitatilor. In ciuda tuturor deratizarilor de ordin tehnic, televiziunea lui Dan Diaconescu nu a suferit nicio schimbare cu adevarat.

Locul unde pana nu demult isi faceau veacul cautatorii Elodiei de prin padurile Brasovului, Sexy Braileanca si razboinicul Tolea, Magda Ciumac sau Sexy Ardeleanca, locul unde invitatii vorbeau neintrebati ore in sir in timp ce Dan Diaconescu atipea intr-un colt al platoului s-a transfromat acum in rampa de lansare a dezvaluirilor si frustrarilor pedelistilor cenzurati, refuzati si hauituiti de (la) televiziunile mogulilor. Traian Basescu a dat tonul participarilor la OTV in campania electorala, oarecum fortat de blocajul celorlalte televiziuni.

Dan Diaconescu, gazda eterna a tuturor show-urilor de la OTV, s-a dovedit a fi un moderator excelent, senzational si exceptional pentru presedinte. Nu punea intrebari rautacioase despre bunurile dobandite de fiicele presedintelui, nu trunchia mesajul sefului statului, nu cauta in trecutul fostului marinar legaturi cu Securitatea si, in general, s-a dovedit a fi un jurnalist onest, corect, plin de deontologie si profesionalism in emisiunile in care Traian Basescu binevoia sa participe. Pentru a da credibilitate gestului presedintelui de a participa la OTV, pentru a nu ramane o dovada a disperarii lui Basescu din campania electorala, pe urmele lui Tolea a calcat apoi si Emil Boc si, mai nou, Elena Udrea.

Participarile tot mai frecvente ale numelor importante din PD-L la OTV, si doar din PD-L, exprima cel mai bine inapetenta pedelistilor fata de moderatorii "obraznici", "tupeisti", care pun intrebari nesimtite si necinstite, care nu sunt corecti in abordarea jurnalistica si care nu se lasa pana nu obtin un raspuns in privinta unei suspiciuni sau alta care planeaza asupra greilor din partidul aflat la putere. Asaltul pe care cele mai importante figuri din PD-L il dezvolta asupra "garsonierei lui Diaconescu" poate fi considerat un inceput din marea miscare de modernizare a statului anuntata atat de pompos de Traian Basescu dupa castigarea alegerilor.

In acest fel, OTV devine canalul principal de transmitere a celor mai importante mesajele portocalii, poarta prin care se fac cunoscute metodele de modernizare, in care seriosul se combina cu mistoul, unde dezvaluirile sunt insotite de confesiuni lacramoase. Nici nu mai stii ce sa crezi atunci cand o auzi pe Udrea vorbind la OTV despre rapirea din Irak si despre ceea ce stia Marie Jean Ion despre Omar Hayssam. OTV a reusit sa ajunga un canal de diseminare perfect, unde adevaruri grave sunt rostite pe ton de caterinca, intre doua barfe despre bucatarie si lenjerie intima, iar totul trece ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat gresit in tabara portocalie.

Din acest joc al aparitiilor neprihanite la cel mai compromis post de televiziune, imaginea patata a greilor din PD-L iese spalata si apretata, numai buna de a fi afisata oficial in conferinte de presa de unde sa ne povesteasca cum se fac pasii catre reformarea si modernizarea adevarata a statului roman. Adica, incepand cu ceea ce ducem lipsa cel mai mult - reforma morala si modernizarea mentalitatilor romanilor.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#OTV Dan Diaconescu, #Traian Basescu OTV, #Elena Udrea OTV, #Emil Boc OTV , #Emil Boc
Comentarii