Pensionarii ii cer lui Traian Basescu pensii mai mari

Luni, 01 Martie 2010, ora 15:49
1312 citiri
Pensionarii ii cer lui Traian Basescu pensii mai mari

Pensionarii romani i-au cerut presedintelui Train Basescu si premierului Emil Boc, prin intermediul unei scrisori, sa le asigure pensii mai mari si locuinte.

"In numele a peste cinci milioane de pensionari, din care doua milioane de proprietari in casele nationalizate in baza Legii 112/1995, va rugam sa ne sprjiniti in asigurarea protectiei sociale, o pensie proportionala cu munca depusa si o locuinta corespunzatoare, pentru un trai decent al tuturor pensionarilor din Romania, care sa respecte prevederile Constitutiei Romaniei si ale Conventiei pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, la care tara noastra a aderat ca membru cu drepturi depline al Uniunii Europene si ca semnatar al Tratatului de la Lisabona", se arata in scrisoarea pensionarilor.

Ei spun ca se constata, dupa zece ani de la aplicarea noii legi a pensiilor, pe baza contributivitatii si a punctului de pensie indexat cu 45% din cresterea salariului mediu brut pe economie, ca legea este corespunzatoare si echitabila.

"Aplicarea acesteia, in ultima perioada, a fost ingreunata de faptul ca i s-au adus multe modificari care au creat avantaje unor categorii socio-profesionale speciale, cu efecte negative asupra fondului de pensii.

Ca o prima consecinta este de mentionat aceea ca nu s-au mai respectat spiritul si litera legii, pentru anul 2010, in ceea ce priveste calcularea pensiei in raport cu salariul mediu brut pe economie", mai afirma pensionarii.

Potrivit acestora, "masura anti-sociala si discriminatorie afecteaza mai bine de 5,5 milioane de pensionari din Romania".

In ceea ce priveste retrocedarea imobilelor nationalizate de catre fostul regim comunist, pensionarii spun ca aceasta este principala problema cu care se confrunta cei care locuisec in casele nationalizate.

"Statul nu a tratat cu deplina responsabilitate, in toata perioada 1990-2010, retrocedarea sau despagubirea fostilor proprietari si nici asigurarea protectiei sociale a chiriasilor. Astfel, a schimbat la fiecare ciclu electoral, la patru-cinci ani, legile proprietatii provocand prin aceasta o stare de incertitudine, disconfort fizic si psihic pentru o mare parte din populatia tarii, in general pensionari cu venituri mici, chiriasi si proprietari din casele nationalizate", mai afirma pensionarii.

I.O.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#pensionari Traian Basescu, #pensionari Basescu Boc, #pensionari bani locuinte , #Emil Boc