Presa de azi: O nebuna pe urmele lui Basescu

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 07:26
4540 citiri
Presa de azi: O nebuna pe urmele lui Basescu
Foto: Gandul

Falsa verisoara a sefului statului tine prima pagina a cotidiennelor de vineri. Presedintele Traian Basescu a fost premiat in cadrul Galei "Zece pentru Romania", organizata de Realitatea TV, "pentru curajul de a propune cele mai nepopulare masuri de reformare a statului".

O falsa verisoara i-a suflat insa premiul sefului statului. Jurnalistii de la Evenimentul Zilei explica "Cine este 'verisoara' lui Basescu, de la gala Zece pentru Romania", subiect tratat si de Adevarul, care titreaza "O nebuna pe urmele lui Basescu".

"O bolnava psihic a ridicat premiul lui Basescu la Gala Zece pentru Romania", prezinta si Puterea cazul femeii care i-a furat premiul presedintelui.

Despre seful statului vorbeste si fostul presedinte Ion Iliescu, care spune ca "Basescu este incapabil sa foloseasca structurile democratice pe care le-am construit in toti acesti ani", subliniaza Gandul.

Insa Traian Basescu nu este singurul reprezentant al Puterii care apare in paginile ziarelor de vineri. Si premierul Emil Boc este in atentia presei, dupa ce Opozitia a depus, joi, a doua motiune de cenzura. "Boc, in fata noii motiuni de cenzura. Opozitia ataca Legea salarizarii", precizeaza Jurnalul National.

Si Romania Libera aminteste de seful Guvernului, intr-un articol titrat "Boc: PSD, PNL si PD-L sunt la fel de vinovate pentru votul in cazul Ridzi".

Evenimentul Zilei: Cine este "verisoara" lui Basescu, de la gala "Zece pentru Romania

Premiul acordat presedintelui Traian Basescu, pentru "curajul de a propune cele mai nepopulare masuri de reformare a statului", in cadrul evenimentului "Zece pentru Romania", a fost ridicat de Daniela Alexandra Zamfirescu, care s-a recomandat verisoara sefului statului.

Totusi, Sebastian Lazaroiu, consilierul presedintelui, a negat orice forma de rudenie intre seful statului si profesoara Daniela Alexandra Zamfirescu, precizeaza "Evenimentul Zilei.

Femeia are antecedente medicale si nu este pentru prima oara cand sustine ca este verisoara de gradul III cu presedintele Traian Basescu.

Adevarul: O nebuna pe urmele lui Basescu

Desi, in cadrul galei, in sala s-a starnit rumoare cand aceasta a revendicat premiul, femeia si-a continuat netulburata discursul.

"Sunt absolventa de Conservator! Sunt verisoara lui Traian Basescu si cred ca multa lume din sala ma cunoaste", a precizat ea. Prezentatorul Mihai Tatulici a intrerupt-o si a invitat-o sa coboare de pe scena. Femeia a plecat cu tot cu trofeu, aminteste Adevarul.

Potrivit lui Mihai Tatulici, femeia a patruns in sala cu ajutorul unei invitatii falsificate, iar vecinii femeii spun ca ar probleme psihice grave.

Puterea: O bolnava psihic a ridicat premiul lui Basescu la "Gala Zece pentru Romania

Femeia sufera de o boala psihica stabilita de o instanta de judecata. A profesat ca profesoara de muzica in cadrul Scolii nr. 86 din sectorul 3 al Capitalei, cu toate ca handicapul ii interzicea acest lucru.

"Verisoara" presedintelui a suferit, in anul 2003, o internare fortata stabilita de catre instanta de judecata. La data de 24 iulie 2006, Alexandra Daniela Zanfirescu a formulat catre Tribunalul Bucuresti un apel impotriva acestei sentinte, cerand inlocuirea masurii de internare, iar, la data de 11 iunie 2007, instanta a admis apelul profesoarei. Judecatorii au inlocuit masura internarii cu cea a tratamentului de specialitate, subliniaza Puterea.

Problemele familiale ale profesoarei care a devenit celebra la "Zece pentru Romania" nu se opresc aici. Curtea de Apel Bucuresti o decade, la data de 29 iunie 2006, pe Alexandra Zanfirescu din drepturile parintesti, pe care le transfera in exclusivitate tatalui. Sentinta a ramas irevocabila.

Culmea, profesoara a transmis un mesaj pe forumul Realitatea TV, in care se plange de faptul ca este privata ilegal de dreptul de a-si creste copilul, a carui tutela a pierdut-o in instanta. Cere sprijinul ziaristilor pentru a identifica locul in care locuieste minorul si scoala la care el invata.

Gandul - Iliescu: "Basescu este incapabil sa foloseasca structurile democratice pe care le-am construit in toti acesti ani"

Tot in jurul lui Traian Basescu se invarte si subiectul de prima pagina din Gandul, care prezinta replica lui Ion Iliescu la acuzatiile presedintelui.

Ion Iliescu a raspuns acuzatiilor formulate la adresa sa de catre presedintele Traian Basescu, potrivit carora "suntem asezati pe un stat construit pe vremea FSN-ului, dupa chipul si asemanarea domnului Iliescu".

Iliescu spune ca a fost foarte multumit atunci cand a reusit sa promoveze un dialog politic cu Corneliu Coposu si cu liderii PNL, la inceputul anilor '90.

"Nu ignoram acest instrument, al dialogului, care constituie menirea unui sef de stat. Basescu nu este capabil sa promoveze asa ceva. Nu este capabil sa promoveze consens in jurul unor valori si al unor obiective nationale. Amintiti-va ca noi am realizat un consens national - Snagovul - in jurul strategiei nationale de integrare a Romaniei in structurile euroatlantice. El, in schimb, ce e altceva decat omul discordiei, care nu reuseste sa mentina nici macar echilibrul intre institutiile statului. El este cauza tuturor starilor tensionate din societate, dovedindu-se incapabil sa-si indeplineasca misiunea conferita prin Constitutie", a mai spus Ion Iliescu, citat de Gandul.

Jurnalul National: Boc, in fata noii motiuni de cenzura. Opozitia ataca Legea salarizarii

Ziarele nu il ignora nici pe premierul Emil Boc si motiunea de cenzura lecturata joi in Parlament.

Textul motiunii de cenzura "Legea privind salarizarea in anul 2011 - ultima teapa trasa romanilor de guvernarea Basescu-Udrea-Boc" a fost citit in plenul Parlamentului de deputatul Cristian Pocora.

"Acest Guvern trebuie sa plece", este leit-motivul textului motiunii de cenzura, iar ratiunile pentru care acest lucru ar trebui sa se intample sunt multiple. "Acest Guvern trebuie sa plece pentru ca a ridicat minciuna la rang de lege", a citit Cristina Pocora, precizeaza Jurnalul National.

Romania Libera: Boc: PSD, PNL si PD-L sunt la fel de vinovate pentru votul in cazul Ridzi

Tot joi Opozitia a depus a doua motiune de cenzura, dar Emil Boc are alte probleme. El a declarat ca pentru votul din Parlament in cazul Monica Iacob Ridzi sunt la fel de vinovate PSD, PNL si PD-L.

De votul din Parlament in cazul Monica Ridzi sunt la fel de vinovate PSD, PNL si PDL, pentru ca a fost un vot secret si acolo, la procentul de 109 impotriva ridicarii imunitatii, sunt si PDL, si PSD, si PNL. In masura in care are si PDL o problema, au si celelalte doua formatiuni care declara una si fac altceva.

Noi vom avea o discutie in partid, prefer intotdeauna sa am o analiza in partid, dupa care voi face declaratii", a declarat Boc, intrebat despre declaratiile sefului statului privind cazul Ridzi, informeaza Romania Libera.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#basescu gala zece romania, #verisoara falsa basescu, #Ion ILiescu Basescu, #bo motiune legea salarizarii, #vot Ridzi PDL , #Emil Boc