Profesionistii lui Basescu (Opinii)

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 22:51
6410 citiri
Profesionistii lui Basescu (Opinii)
Foto: Arhiva (TVR)

Sunt toti unul si unul. Nu stiu cum ii cauta, nu stiu de unde ii scoate, cert este ca, judecand dupa conditii generale de trai si cos zilnic, nu mai e mult pana la fundul hambarului.

De aceea, nu este iesire publica, bineinteles pe posturi nationale, sa nu ne spuna el insusi ca un profesionist ca de la anul, gata, romanii au scapat de greutati. Si asta de multi ani. Au facut-o si inaintasii.

Acum chiar ca l-am prins pe Dumnezeu de-un picior: suntem pe cai mari, ne-am dat cu Merkozy si nu trebuie sa mai facem noi nimic, nici chiar sa hotaram unde dam cu banul. Ne vor spune ei. Noi doar trebuie(?) sa-i ajutam cu ceva miliarde. De pe centurile noastre de siguranta FMI, BM, BE, CE, UE ...

Alti 15.000 de specialisti?

Asadar care sunt zonele populate cu mari specialisti? Cea mai importanta sursa de profesionalism si expertiza e domnul prim ministru. Iese aproape zilnic sa ne invete ca Ponta si Antonescu sunt ultimii dinozauri populisti din Europa, ca Uniunea lor e toxica, bolsevica, socialista, vai de Romania daca ajunge pe mana lor. Iar si iar. Nu conteaza ca nu iesim din criza cu vorbe.

Se lauda mereu cu taierile, reducerile de venituri ale poporenilor. Dar cheltuielile guvernamentale pe bunuri de lux si servicii cresc. Ce bine de noi ca nu avem bani de scoala, spital, ca am saracit! Exemplu numai bun pentru italieni, greci, spanioli... unde viata isi vede de ale ei.

Suntem pe drumul cel bun

De programe, masuri economice, de investitii creatoare de locuri de munca, vorbeste mereu: azi avem 56.000 de noi contracte de munca, ieri, cam tot pe atatea. Suntem pe drumul cel bun! Dar, nu se stie de ce, bugetul de venituri e tot mai slabanog.

Autointitulat specialist in drept constitutional - cu o multime de legi anulate de CC, care tine mereu loc de Parlament, se pricepe sa mearga pe urmele Elenei Udrea la taiat panglici si la mutat semne de circulatie pe viitoarea autostrada. De asemenea, aproba ca nimeni altul tot ce spune seful.

Fler, furt si scenarii

Are insa un fler grozav la profesionisti si experti, numai buni sa reformeze statul, cazuri celebre: Daniela Andreescu, Sorin Apostu, Monica Ridzi, Badalan, Dan Pasat, Antonie Solomon, Calin Stoia... Pana si Cezar Preda recunoaste ca e greu cu atatia corupti in PDL. Tizul sau, Cristi, zice ca "Partidul Coruptilor si Santajabililor din Romania ar trebui creat de politicieni din toate partidele, de la PSD si PDL pana la PRM, PNL si UDMR". Pana atunci, e bun UNPR. Chestia cu "toate" e la deruta. De unde fura Opozitia?

In schimb, Boc il are de-a dreapta-i pe domnul Lazaroiu, mare amator de planuri "din cutite si pahara" si renumit producator de scenarii, cu nimic diferite de basme de adormit copiii, unele cu bani si echipe versate de PR si advertising: Miscarea Populara, pe cale a-si dea duhul, USP, paronim al USL, acum in fasa, alta crestin-democrata, cu domnul Baconschi la timona, de care nu se mai stie nimic.

"La luna, la saptamana", ca-n uratura cu badica Troian, mai primim cate o alianta, uniune, miscare la pachet, adica la sacosa.

Diploma si mafiotii

Presa si televiziunile insa il cauta ca iarba de leac pe ministrul de Interne, Traian Igas, mai ales cand bra(n)coneaza limba romana, dar o fac cu rautate. Cu doua diplome la dosar pare cel mai doxat membru al Guvernului. Asta daca-l facem uitat pe ministrul Educatiei.

Nu stiu cate diplome are, ca nu vrea sa le arate, dar in schimb are o secretara (de stat) grozava: ea stie cel mai bine ce e de facut, dar nu o spune. Ii sopteste sefului. Sarcina de serviciu. Nu conteaza ca vede tara si aud elevii.

Pe unii domnul Basescu i-a reevaluat si a constatat ca sunt curati ca lacrima. A gresit cand a zis de rau de Gabriel Oprea ca ar fi "seful mafiei personale a lui Adrian Nastase". Desi la atatia ani inca nu i s-a demonstrat vina...

Acum e ditamai ministrul Apararii si nu se da jos din elicopter decat... la sedinte de partid. Partidul sau fiind al Armatei, ca in alte tari unde democratia da pe din afara.

Cel mai profesionist insa e, de departe, Basescu insusi

Ati vazut ce diagnostic a pus UE? La repezeala si cu aplauze? Europa e dezunita! Si, culmea, dupa dojana sa, s-a unit mintenas. Nu cumva se molipsise de boala seculara a Romaniei, ce cu onoare a cronicizat-o de ceva ani?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#profesionisti Basescu, #Boc Gabriel Oprea, #Daniela Andreescu SGG, #Miscarea Populara democratie , #Emil Boc