Sever Voinescu, la Tv Ziare.com: Noul Guvern va fi sustinut de alta majoritate

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 19:02
4749 citiri
Sever Voinescu, la Tv Ziare.com: Noul Guvern va fi sustinut de alta majoritate

Democrat-liberalii Cristian Preda si Sever Voinescu au declarat la TV Ziare.com ca Emil Boc se va prezenta in fata Parlamentului cu un nou Cabinet care va fi sustinut de o alta majoritate, in mai putin de 45 de zile.

"In momentul in care noua structura va fi definitivata si majoritatea configurata o sa venim cu ea in fata Parlamentului. Desigur, daca acel Guvern pica o sa venim si a doua oara", a afirmat deputatul PD-L Sever Voinescu.

Chiar daca democrat-liberalii au nevoie de o noua majoritate si recunosc ca au contacte serioase cu PNL, europarlamentarul Cristian Preda remarca apropierea dintre liberali si social-democrati.

"Ma mira apropierea liberalilor din PNL de Ion Iliescu. Micile bezele pe care si le trimit Geoana si Crin Antonescu mi se par de prost gust. Nu este exclus ca presedintele Basescu sa fie reales, dupa care PSD si PNL sa nu respecte vointa populara si intram intr-o perioada de blocare", este de parere Cristian Preda.

In ceea ce priveste referendumul pentru Parlamentul unicameral, democrat-liberalii au declarat la TV Ziare.com ca bicameralismul este important, insa nu in varianta romaneasca in care camerele sunt alese la fel si au functii identice.

"O buna reprezentare se poate face si intr-un sistem unicameral si intr-unul bicameral. Important este sa existe un bun echilibru intre puteri. Din pacate legislativul nostru nu a jucat un rol de cenzor", a mai spus europarlamentarul Cristian Preda.

Preda a adaugat ca bicameralismul este bun pentru ca limiteaza puterea cuiva, dar in Romania "abuzul de putere a venit mai mult din partea Parlamentului".

Cristian Preda a incheiat spunand ca Romania are nevoie de o schimbare din temelii a Constitutiei care "inca mai poarta marca Ion Iliescu" pentru a avea un sistem politic consistent si echilibrat.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Cristian Preda referendum Parlament, #referendum Parlament unicameral, #referendum Parlament Basescu, #Sever Voinescu guvern, #PDL guvern majoritate , #Emil Boc