Tariceanu crede ca Basescu il va demite pe Boc, la toamna

Sambata, 23 Mai 2009, ora 13:41
1089 citiri
Tariceanu crede ca Basescu il va demite pe Boc, la toamna

Calin Popescu Tariceanu crede ca ne aflam in plina campanie electorala pentru prezidentiale. Asa se explica de ce Emil Boc vede criza ca si terminata in Romania. Este acoperirea de care are nevoie Traian Basescu ca sa poata candida iar. La toamna, insa, Boc va putea fi demis pentru ca "a mintit poporul".

Fostul premier revine la comparatia plastica pe care a facut-o in urma cu cateva zile si il asemuieste din nou pe Emil Boc cu personajul George Constanza din Seinfeld.

De data asta, seful Executivului ii aminteste lui Tariceanu de durduliul George atunci cand spunea, intr-un episod, "daca crezi ceea ce spui, nu se mai poate spune ca minti".

"Suna cunoscut? Il citez pe Emil Boc - o declaratie recenta -:"Vor putea fi garantate imprumuturi pentru achizitionarea de locuinte in valoare de un miliard de euro. Stim ce dificultati exista: fie nu exista bani necesari pentru plata avansului, fie uneori nu exista salariu suficient pentru a-ti plati ratele aferente pentru o casa pe care o cumperi si pentru care te imprumuti de la banca".

Il revad pe Emil Boc. Cu o privire increzatoare, cu un ton hotarat, turuind promisiune dupa promisiune. Nici un muschi de pe fata nu i se misca. George Constanza are de ce sa fie invidios", sustine fostul sef al PNL, pe blogul sau.

Tariceanu considera ca Traian Basescu i-a cerut lui Boc sa imbrobodeasca poporul cu gogosi cum ca criza e pe sfarsite si acesta se supune fericit.

"In ultimele zile, avem un concurs de vesti bune din parte guvernului - bani pentru pensionari, locuinte pentru tineri, fonduri pentru IMM-uri (cele care au supravietuit impozitului forfetar). Traian Basescu si Emil Boc au gasit primele semne ale iesirii din criza, suntem informati ca turismul pastorit de Elena Udrea da semnale serioase de revigorare (...)

George Constanza autohton a primit o sarcina din parte lui Zeus sa rezolve criza. Cum? In cel mai facil mod ... din vorbe", scrie Tariceanu.

Scopul acestei manevre ar fi sa ii ofere presedintelui Basescu acoperite pentru o noua candidatura. "Numai asa Zeus poate sa candideze (prietenii stiu de ce)", crede fostul premier.

"Totul este sa tina smecheria pana prin noiembrie. Dupa aceea, George Constanza de Romania - adica guvernul Boc (pentru cei care nu au citit ultimul post) - poate fi sacrificat ... pentru ca a mintit poporul", conchide Tariceanu.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Tariceanu Boc demis, #George Costanza Boc, #Basescu presedinte , #Emil Boc