Traian Basescu, abandonat de PD-L? (Opinii)

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 12:16
4771 citiri
Traian Basescu, abandonat de PD-L? (Opinii)
Foto: realitatea.net

Presedintele nu mai are viata lunga la Cotroceni daca pierde sprijinul Partidului Democrat Liberal. Traian Basescu stie foarte bine ca o noua eventuala suspendare a sa din functie depinde in mod direct de culoarea majoritatii in Parlament.

Plecand de la aceste premise, seful statului nu isi poate permite nicicum sa scape partidul din mana, adica sa il piarda pe Emil Boc de la conducerea sa.

Cat timp omul sau cel mai de incredere se afla si in fruntea partidului si a Guvernului, Traian Basescu poate sa doarma linistit - Emil Boc vegheaza pentru el. Din momentul in care partidul ii va scapa, totul este pierdut. Si Guvernul, si majoritatea parlamentara, posibil chiar si scaunul de la Cotroceni. Tocmai pentru a evita o astfel de situatie, presedintele s-a si implicat activ si fara nicio perdea in lupta pentru putere din PD-L.

Desi banii aruncati de premier in stanga si in dreapta in tara ar fi trebuit sa-i aduca linistea si garantia unui nou mandat, se pare ca nemultumirile existente la baza PD-L sunt mai mari decat ar fi anticipat vreodata cineva. Lupta dintre Boc si Blaga nu si-a consumat inca ultimul act. Iar frustrarile tot mai mari din partid rabufnesc pana la varf. Anticipand o posibila rasturnare de situatie, Traian Basescu joaca la doua capete.

In realitate, presedintele face ceea ce stie cel mai bine. Un bluf la doua maini de aceasta data, cate unul si pentru Boc si pentru Blaga. Pentru ca anticipeaza foarte corect ca insasi pozitia sa ar fi amenintata in cazul in care si-ar transforma tabara lui Blaga in dusmani pe fata, seful statului face acum jocurile pentru toata lumea.

Cresterea numarului de participanti la peste 4.000 de delegati la congresul din mai, cand vor avea loc alegerile, este dupa toate probabilitatile o victorie de etapa pentru Vasile Blaga.

Cum Traian Basescu a vazut ca balanta se echilibreaza s-a grabit sa isi ordoneze supusii din partid sa dea drumul in presa, pe asa-zisele surse, informatiei potrivit careia il sustine acum pe Vasile Blaga si a renuntat la Boc, suparat ca acesta din urma nu si-a dat demisia atunci cand i-a fost ceruta. O asemenea intoxicare ieftina doar din Partidul Democrat Liberal putea sa rasufle.

Adevarul este ca Traian Basescu daca se teme de cineva, atunci acel om este Vasile Blaga. Sa nu uitam ca sub mandatul sau de ministru politistii i-au strigat lui Basescu in fata Cotroceniului - "iesi afara, javra ordinara!", iar Blaga a fost cel care a ales sa plece din fruntea ministerului mai degraba decat sa isi taie oamenii.

Cum sa nu prefere Traian Basescu un om ca Emil Boc, care nu i-a iesit niciodata din cuvant, si sa aleaga sa il sustina pe un Blaga de la care cine stie la ce se mai poate astepta in viitor, ca presedinte al PD-L?

Vasile Blaga tine cred mai mult la unitatea partidului si la principiile sale de viata si politice decat la cei mai buni prieteni. Ori asta e marea problema a lui Traian Basescu in cazul Blaga. Pe cand la Emil Boc e simplu - nu exista decat un singur principiu: Traian Basescu si vointa lui.

Sa fim sinceri si sa nu ne lasam amagiti de jocul declaratiilor. Seful statului nu isi permite sa piarda in acest moment PD-L, indiferent de costurile acestei lupte. Iar a-l castiga Vasile Blaga inseamna, orice s-ar spune, intr-un fel a-l pierde Traian Basescu.

Acesta este motivul pentru care astazi presedintele joaca la doua mese, distantandu-se si apropiindu-se dupa cum bate vantul majoritatii pedelistilor.

La fel, Traian Basescu nu isi va face niciun proces de constiinta sa se lepede de PD-L, atunci cand acest partid va deveni o povara si o inutilitate pentru domnia sa. Adica, cel mai probabil, dupa ce va pierde alegerile din 2012.

Atunci va imbratisa noua majoritate si isi va trimite propriul copil politic la lada de gunoi a istoriei, inainte ca sa faca altii acelasi lucru cu el insusi.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Basescu PDL alegeri, #Basescu Blaga presedinte PDL, #Boc presedinte PDL Basescu , #Emil Boc