Un plan diabolic al Guvernului (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 22 Ianuarie 2011, ora 22:00
12729 citiri

Nu cred in coincidente si intamplari, mai ales atunci cand ele au loc in masa. Cazul pensiilor militare recalculate, erorile si haosul ce au urmat nu sunt deloc un accident. Nicidecum inca o prostie a Guvernului.

Desi actualul Executiv guverneaza sub semnul incompetentei si al amatorismului, exemplele fiind infinite, aceasta prostie particulara nu m-ar mira sa aiba la baza, in fapt, o strategie cu adevarat diabolica.

Ceea ce s-a intamplat cu pensiile militarilor este absolut imposibil de privit ca o eroare, pentru ca doar prostia nu explica proportiile raului facut in comparatie cu eventualul castig pe care l-ar avea din economiile facute intr-o luna in care nu ar fi dat diferentele de la pensii. Unica explicatie rationala a acestui haos ramane asadar un plan ascuns, necunoscut inca, dar posibil de a fi intuit.

Sa facem un mic exercitiu de imaginatie deocamdata. Este imposibil sa va ganditi ca Guvernul a realizat cat se poate de constient, intentionat si programat aceasta hacauire a pensiilor fostilor militari doar pentru a dezbina inca o data diferitele categorii sociale? Daca nu este nici imposibil sa ne imaginam asa ceva si nici cu totul si cu totul atipic pentru teapa clasei noastre politice, atunci sa mergem cu gandul mai departe.

Credeti ca actualii ministri care au gandit aceasta strategie si apoi au pus-o in practica s-ar sfii daca ar fi vorba sa fi creat aceasta degringolada doar pentru a-i expune, pentru a-i deconspira pe "chiaburii" neamului, pe cei mai imbuibati dintre pensionari? Eu nu am niciun dubiu ca vreunul dintre ministri ar sta pe ganduri, daca ar fi ispitit cu aceasta tentatie.

Ceea ce s-ar obtine ar fi mai mult decat o uriasa gura de aer, adica exact ceea ce guvernantii au cel mai mult nevoie. Caci, nu-i asa?, se stie ca omul in natura lui este cat se poate de invidios si ranchiunos fata de semenii sai. Si cum credeti ca s-au simtit zilele acestea toti ceilalti pensionari care incaseaza, cei mai multi dintre ei, abia o mie de lei? Cu mult noroc. Dar tinerii care lucreaza de dimineata pana seara in mediul privat pentru doar o mie, maxim o mie cinci sute de lei? Sau bugetarii cu doua facultati care incaseaza dupa toate taierile doar 600 de lei?

Planul Guvernului a fost aproape genial. Toata presa a cazut in capcana lui. Corul de bocete si jelanie de mila pensionarilor, care au ramas, temporar - dupa toate asigurarile oficiale, cu "doar" 2.000-3.000 de lei, dintr-o pensie de 4.000-5.000 lei sau chiar mai mult, care ruleaza neincetat in presa de doua saptamani a scos s-a iveala TOATE cazurile pentru care ei merita sa fie urati.

Presa a facut fara sa vrea jocul Guvernului si a cazut in plasa intinsa abil de o minte perversa. Oricine ar fi stiut ca presa abia asteapta noi taieri ca sa isi faca din ele noul cult pentru doua, trei saptamani. Cine a gandit-o a fost un mare meserias. A anticipat foarte usor ca astfel presa nu va inceta pana nu va prezenta toate pensiile taiate. Iar toate care au fost taiate sunt excelente motive de invidie si dusmanie de clasa.

De aici incolo, Guvernul a mai castigat un respiro, unele categorii sociale se simt razbunate, altele se dezbina si isi impart parerile, iar altii se vor bucura si vor privi cu blandete catre Putere cand isi vor primi, din nou, pensiile cu aceeasi valoare sau chiar putin mai mari.

Aceasta tehnica de manipulare totala nu putea veni, insa, decat din partea unui Executiv a carui grija si unica sarcina este doar sa distorsioneze si sa distruga realitati, nu sa creeze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#pensii militare strategie Guvern, #taiere pensii militare, #Emil Boc prim ministru, #Traian Basescu presedinte , #Emil Boc
Comentarii
Poza Theman
Theman
rank 5
Si dai si arde-o , si combate , pana moare , nu va lasati , in fiecare zi da-ti in guvern , da-ti in Basescu , da de ajunge cine trebuie la ciolan