Basescu nu mai e acuzat de santaj, ci de amenintare: "Justitia se apropie de adevar" (Video)

Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 11:40
6912 citiri
Basescu nu mai e acuzat de santaj, ci de amenintare: "Justitia se apropie de adevar" (Video)
Foto: Digi 24 TV

Fostul presedinte Traian Basescu a anuntat, miercuri, la iesirea de la Parchetul General, ca a fost anuntat de procuror ca i s-a schimbat incadrarea in dosarul Firea, fiind acuzat de amenintare, nu de santaj.

"S-a schimbat incadrarea de la santaj la amenintare. Inseamna ca usor, usor Justitia se apropie de adevar. Deocamdata am luat ordonanta", a declarat Traian Basescu, raspunzand la intrebarile jurnalistilor.

Fostul sef al statului a parut amuzat de protestarii care il asteptasera la Parchet si, inainte de a se urca in masina, le-a facut cu mana si le-a spus "La revedere!".

Conform prevederilor noului Cod Penal, pedeapsa maxima prevazuta de lege pentru santaj este de 5 ani, in timp ce in cazul infractiunii de amenintare pedeapsa maxima este de 1 an de inchisoare sau amenda penala.

Fostul presedinte Traian Basescu s-a prezentat, miercuri dimineata, la Parchetul General, pentru a fi audiat in dosarul in care senatorul PSD Gabriela Firea l-a acuzat de santaj.

Basescu, la Parchet in dosarul Firea: Sunt pregatit pentru orice!

Lucian Bolcas, avocatul Gabrielei Firea, a fost intrebat de jurnalisti care sunt probele cele mai importante din dosar, in baza carora fostul presedinte ar putea fi trimis in judecata. "Mie mi se pare decisiva declaratia!", a raspuns Bolcas, subliniind ca nu exista nicio sansa de impacare intre parti.

S-a redeschis dosarul Firea - Basescu. In prima zi dupa ce presedintele a ramas fara imunitate

Basescu o acuza pe Firea ca a transferat bani in trustul lui Voiculescu - ce ii raspunde senatorul

Traian Basescu a ajuns la Parchetul General in jurul orei 11:00 si a fost intampinat de o serie de protestatari care au scandat numele lui Lucian Bolcas. Printre ei s-a facut remarcat si stegarul dac, cunoscut din timpul protestelor care au dus la caderea Guvernului Boc si de la CSM.

"Nu am emotii, ai emotii cand incalci legea. Sunt pregatit pentru orice, dar cu incredere in justitie", le-a spus Traian Basescu jurnalistilor, inainte de a se prezenta in fata procurorului de caz.

Este pentru a treia oara cand Traian Basescu a dat declaratii in acest dosar. Procurorul de caz avea posibilitatea sa ia trei decizii: fie scoaterea de sub urmarire penala, fie clasarea dosarului, fie trimiterea in judecata.

Traian Basescu, audiat la Parchetul General in dosarul de santaj deschis de Firea

Dosarul a fost deschis anul trecut, dupa ce senatorul PSD a afirmat ca firma care i-a vandut Ioanei Basescu cele aproape 300 de hectare de pamant agricol la Nana ar fi fost inactiva la momentul tranzactiei, iar Traian Basescu i-a replicat in direct la TV: "Sa se uite pe tarlaua sotului primar. Poate nu-l mai gaseste acasa. In parohia lui se intampla lucruri rele".

Senatorul PSD a facut imediat plangere la Parchet, sustinand ca s-a simtit jignita si amenintata. Prima audiere a lui Traian Basescu a avut loc in luna martie, dupa incheierea celui de-al doilea mandat de presedinte, moment in care a ramas fara imunitate.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Basescu Firea amenintare santaj, #Basescu acuzat Firea santaj , #Gabriela Firea