Basescu: Oprescu traieste in casa cu o stafie

Miercuri, 04 Iunie 2008, ora 07:00
7583 citiri
Basescu: Oprescu traieste in casa cu o stafie

Dupa ce Sorin Oprescu a spus ca nu lupta cu stafiile lui Ion Iliescu, Theodor Stolojan sau Emil Constantinescu, ci impotriva masinariei politice Blaga - Videanu, presedintele Traian Basescu a apreciat, marti, ca "Oprescu traieste cu o stafie", iar "copiii stafiilor sunt mai rai decat stafiile".

"Chiar mai rai decat stafiile sunt copii stafiilor. Toti avem educatia pe care am primit-o. Dar sa vii sa accepti valorile pe care le imparte Ion Iliescu si sa spui ca esti bun sa fii primarul celor care au fost batuti aici in Bucuresti, in 1990, insemna sa nu ai respect pentru valorile pe care altii le respecta", a criticat Basescu.

Intrebat daca este de parere ca ar trebui introdusa o regula potrivit careia copiii trebuie sa raspunda de greselile parintilor, presedintele a raspuns: "Nu, sa nu fie vinovati, dar sa nu fie nici ipocriti. Eu am aflat zilele acestea ca generalii de Securitate au facut foarte bine, domnule".

Povesti despre mineriade

Traian Basescu a negat ca ar fi avut legatura cu mineriada, el prezentand cartea de munca, potrivit careia in acea perioada lucra la Constanta ca inspector sef la Navigatia Civila si a spus ca varsta lui Ion Iliescu nu-i permite acestuia sa minta.

Traian Basescu a explicat ca problema nu este daca Sorin Oprescu a participat la mineriade, ci ca locuieste in casa cu o stafie a trecutului si asta il face sa nici nu se desprinda de Ion Iliescu.

Ion Iliescu "ar trebui sa iasa la pensie, sa-si vada de comunismul lui".

Potrivit presedintelui, Ion Iliescu trebuie sa aiba tot timpul cate o papusa, cum au fost Petre Roman sau Adrian Nastase, iar acum papusa este Sorin Oprescu.

Seful statului a sustinut, facand aluzie la informatiile conform carora tatal lui Sorin Oprescu a fost general de Securitate, ca "cei mai rai sunt copiii stafiilor", iar "Oprescu locuieste in casa cu o stafie a trecutului (...) si asta il face sa nici nu se desprinda de Ion Iliescu".

Basescu a spus ca Iliescu ar fi vrut sa-l controleze si pe el, asa cum a facut si cu Emil Constantinescu si a spus ca actualul presedinte de onoare al PSD este "bolnav de putere" si vrea sa o obtina prin orice mijloace.

"E incorect (sa blamezi copiii pentru greselile parintilor - n.r.), dar nu veni sa dai lectii. Eu asta cer", a declarat presedintele.

In opinia lui Traian Basescu, "un om ca Sorin Oprescu nu trebuia sa se lipeasca de Iliescu. Oprescu n-avea pe constiinta mineriadele. Pentru ca este parte din grupul de sustinere al lui Iliescu? Este una din papusi. L-a vazut pe Petre Roman, l-a avut apoi copil de mingi pe Adrian Nastase si cand nu i-a mai convenit l-a ras. Acum i-a venit randul lui Oprescu. Geoana este vinovat ca nu a reusit sa reformeze partidul".

Un independent nu poate guverna Capitala

Fost primar al Bucurestiului, Basescu a explicat ca un independent nu poate guverna Capitala pentru ca Consiliul General al Bucurestiului este unul dintre cele mai politizate consilii din Romania.

Vorbind in continuare despre Sorin Oprescu, seful statului a reamintit ca senatorul "nu vine la serviciu mai devreme de ora 16:00". Or Bucurestiul are nevoie de un primar la datorie.

"Inca doua-trei mandate mai trebuie unui primar ca sa transforme Bucurestiul. Cine spune ca orasul se poate moderniza fara santiere, minte", a mai impartasit Basescu din propria-i experienta.

Remarcabila prestatia lui Orban in campanie

In ceea ce priveste prestatia lui Blaga, cat si rezultatul acestuia la alegeri, Traian Basescu se dovedeste a fi greu de multumit.

"As fi fost multumit daca ar fi castigat din primul tur pentru ca nu am facut niciun secret din faptul ca il consider cel mai bun sa continue proiectele", a spus Basescu, povestnd ca l-a sunat pe fostul cleg de partid si l-a felicitat pentru ca a intrat in turul doi si ca s-a apropiat de 30%. Acesta a amintit ca Blaga a plecat de la 9%, iar Oprescu a coborat de la 52%.

Basescu il lauda pe Boc

Seful statului a subliniat ca politicienii validati de electorat trebuie respectati, dand exemplul lui Emil Boc. "As veni aici intr-un punct care pentru mine a consituit un punct de framantare si de umilinta publica, de multe ori, privind la umilinta la care era supus Emil Boc", a spus presedintele, mentionand faptul ca liderul PD-L a fost caracterizat de presa ca fiind "trompeta, goarna, omul care sterge prin biroul lui Basescu".

"Acest om pe care l-ati dispretuit trei ani dumneavoastra presa in general a luat 75 de procente la Cluj si a castigat si Consiliul Judetean cu candidatul propus de el. Aveti obligatia sa il respectati. (...) Si politicienii au nevoie sa fie respectati", a insistat seful statului.

Basescu respecta electoratul liberal

Vorbind despre electoratul liberal, seful statului a spus ca il respecta, iar prestatia lui Ludovic Orban in campanie a calificat-o drept remarcabila.

"Remarcabila prestatia lui Orban", a punctat Traian Basescu la Realitatea Tv. Seful statului a mai afirmat ca respecta electoratul liberal, nu si pe premierul Calin Popescu-Tariceanu.

"Electoratul liberal m-a facut pe mine presedinte, dar Calin Popescu Tariceanu trebuie sa stie ca eu l-am facut pe el premier", a subliniat presedintele.

"Eu voi avea tot timpul respect pentru liberali. Au fost partenerii mei, m-au ajutat sa castig alegerile prezidentiale, i-am ajutat sa vina la guvernare", a insistat Basescu. El a accentuat ca Tariceanu nu ii poate fi partener, evocand un telefon dat premierului pe 23 martie 2007, inainte de eliminarea PD din Guvern si suspendarea sa de catre Parlament.

"Crezi ca o sa-ti fie mai bine cu PSD-ul ? A fost o intrebare retorica pe care i-am pus-o.Stiam toate aranjamentele facute pentru suspendarea presedintelui. De ce a intrat in acest joc n-o sa-l inteleg niciodata. Si nu-mi poate fi partener Tariceanu. Nu-mi poate fi partener, eu nu mai cred in acest om", a conchis seful statului.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că foștii membri ai partidului
oligarhului rus Ilan Șor au voie să participe la alegeri
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că foștii membri ai partidului oligarhului rus Ilan Șor au voie să participe la alegeri
Curtea Constituţională din Republica Moldova a anulat marţi legislaţia care urmărea să interzică accesul la alegeri al foştilor membri ŞOR, partidul oligarhului fugar prorus Ilan Şor,...
Legea electorală dintr-o țară europeană, modificată de reprezentantul comunităţii internaţionale, pentru a reduce posibilitatea fraudelor
Legea electorală dintr-o țară europeană, modificată de reprezentantul comunităţii internaţionale, pentru a reduce posibilitatea fraudelor
Înaltul reprezentant al comunităţii internaţionale în Bosnia şi Herţegovina, Christian Schmidt, a impus marţi modificări ale legii electorale pentru a reduce posibilitatea fraudelor, o...
#Traian Basescu, #alegeri, #Sorin Oprescu, #stafii , #Ion Iliescu