Stolojan: Basescu este "un om sensibil"

Vineri, 12 Septembrie 2008, ora 20:40
3147 citiri
Stolojan: Basescu este "un om sensibil"

Theodor Stolojan a vorbit vineri despre relatia sa cu presedintele Traian Basescu despre care a spus ca este "un om sensibil", dar si despre fostul sef al statului Ion Iliescu a carui sustinere in 1996, a afirmat liderul PD-L, nu a fost o optiune ideologica.

Prim-vicepresedintele Theodor Stolojan, alesul democrat-liberalilor pentru functia de premier, a declarat vineri, la Realitatea Tv, ca are "o relatie temeinica, de prietenie, dar si de respect" cu presedintele Traian Basescu si si-a exprimat regretul ca in 2004 momentul retragerii sale din competitia prezidentiala a declansat "atatea ironii" la adresa sefului statului.

"Dansul, desi a fost capitan de nave si nu orice nava, ci a celei mai mari nave din Romania, este un om sensibil si nu numai o data i-au dat lacrimile. A-ti da lacrimile intr-un moment de mare tensiune si sensibilitate,nu este un lucru care sa fie rusinos", a spus prim-vicepresedintele PD-L.

Referitor la prezenta sa, in 1996, in grupul de sprijin al candidaturii lui Ion Iliescu, despre care afirma ca nu poate sa nu recunoasca valoare acolo unde este ea, Stolojan a spus: "Sigur ca nu cred acum ca valoarea este in Ion Iliescu. S-a schimbat etapa. Suntem in alta etapa".

Draga Stolo ...

Conferinta Nationala a PD-L a decis vineri, in unanimitate, ca Theodor Stolojan sa fie propunerea democrat-liberalilor pentru functia de premier.

Theodor Stolojan s-a retras, in 2004, din tandemul cu Traian Basescu, care a invocat la vremea respectiva ca este o decizie care are la baza problemele de sanatate ale actualului lider PD-L. La momentul respectiv, presedintele Basescu a plans in momentul cand a facut anuntul, multumindu-i lui Stolojan caruia i s-a adresat cu "Draga Stolo".

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Theodor Stolojan, #Traian Basescu, #sensibil, #lacrimi, #premier , #Ion Iliescu