Basescu il acuza din nou pe Tiberiu Nitu: Procurorul general face un joc politic, ca atunci cand a tras in "teroristi"

Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 16:32
3535 citiri
Basescu il acuza din nou pe Tiberiu Nitu: Procurorul general face un joc politic, ca atunci cand a tras in "teroristi"
Foto: B1TV

Fostul presedinte Traian Basescu il acuza pe procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, ca face jocuri politice si il hartuieste deschizandu-i dosare fara rost.

Declaratiile au fost facute vineri dupa-amiaza, la sediul central al Miscarii Populare, dupa ce fostul presedinte a aflat ca Judecatoria Sectorului 5 a admis cererea Parchetului General de redeschidere a urmaririi penale in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak, pentru abuz in serviciu.

Basescu poate fi urmarit penal in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak

Basescu poate fi urmarit penal: Iata ca si mort, Vadim Tudor isi lasa mizeria in urma (Audio)

"Mizeria lasata de Vadim Tudor peste tara nu ne paraseste nici dupa ce Dumnezeu l-a iertat si se odihneste in pamant. Mi se pare extrem de anormal ca, in spatiul public, institutii ale statului, inainte de a face o minima verificare, sa redeschida un dosar legat de fraude facute cu ocazia rapirii unor ziaristi in Irak.

Pentru mine este de neconceput cum un procuror general si un judecator pot accepta ideea ca seful statului roman si-ar fi insusit bani din operatiunea de salvare a jurnalistilor. Arata un nivel moral extrem de scazut la care au ajuns cei care lanseaza suspiciunile in spatiul public", a declarat fostul presedinte al Romaniei.

Mai mult, Traian Basescu a afirmat ca nu a fost vorba despre niciun ban.

"Niciodata nu as fi putut concepe ca un cent din banii destinati salvarii ziaristilor sau din operatiunea din Irak sa fie insusiti de mine. Exclus! Cu atat mai mult cu cat in aceasta operatiune nu s-au vehiculat bani", a sustinut cu tarie Traian Basescu.

Fostul presedinte a continuat cu atacuri la adresa lui Tiberiu Nitu.

"Este o mare dezamagire faptul ca un procuror general al republicii a putut sa puna sub semnul intrebarii aceasta realitate. Probabil toti gandesc la nivelul moral pe care il au. Procurorul general a crezut ca presedintele Romaniei poate sa faca o afacere din salvarea jurnalistilor. Este exclus ca cineva sa poata proba ca la mine a ajuns macar un cent!

Cred ca dincolo de a se repezi direct la presedintele Romaniei, procurorul general ar fi trebuit sa constate daca exista niste probe in acest sens, ca urmarirea in rem nu il oprea nimeni s-o faca.

Este evident ca domnul procuror general face un joc politic, pe masura jocului pe care l-a facut cand a tras in teroristi, dar n-am avut teroristi, si a luat niste pamant ca revolutionar", a declarat Traian Basescu, referindu-se la certificatul de revolutionar pe care l-a cerut si l-a obtinut Tiberiu Nitu.

Procurorul general Tiberiu Nitu povesteste cum a facut armata la Securitate si a fost in TVR la Mineriada

Tiberiu Nitu are certificat de revolutionar: Ce spune presedintele Asociatiei 21 Decembrie

Intrebat de jurnalisti jocurile cui le face procurorul general, Traian Basescu a raspuns: "Nu ma intrebati cine, dar e clar ca procurorul general genereaza o haituire politica", reamintind "numarul mare de dosare" carora procurorul general le-a dat unda verde dupa incheierea ultimului sau mandat de presedinte.

Basescu: Nitu e suspect ca a tras la Revolutie, probabil ca a impuscat cativa teroristi (Video)

Basescu, inca un atac la Nitu: De ce nu mi-a spus de la numire ca a fost printre cei care trageau catre populatia razvratita?

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Basescu Tiberiu Nitu jurnalisti rapiti, #Basescu dosar redeschis jurnalisti rapiti, #Basescu Tiberiu Nitu revolutie , #justitie