Basescu le raspunde celor care au contestat prezenta sa la parada: Baieti, cantati la alta masa aria penalului victima

Vineri, 02 Decembrie 2016, ora 11:24
7321 citiri
Basescu le raspunde celor care au contestat prezenta sa la parada: Baieti, cantati la alta masa aria penalului victima
Foto: Arhiva Facebook/Traian Basescu

Ceremoniile de anul acesta organizate cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei au starnit discutii aprinse dupa ce presedintele Klaus Iohannis a facut o selectie stricta in ce priveste invitatii. Astfel, au fost exclusi de pe lista toti actualii si fosti lideri condamnati sau cu dosare penale, cum ar fi Calin Popescu Tariceanu, Victor Ponta sau Liviu Dragnea.

Invitatie a primit insa fostul presedinte Traian Basescu, si el cu probleme in justitie, astfel ca au fost numeroase voci, mai ales printre cei care nu au prins loc pe lista, care au criticat decizia Administratiei Prezidentiale.

Daca Iohannis nu a oferit nicio explicatie legat de acest lucru, mai vocal pe acest subiect a fost Basescu. Intr-o postare pe Facebook, fostul sef de stat a transmis ca nu are niciun dosar penal trimis in judecata iar cele care au fost redeschise au primit inainte decizie de neincepere a urmaririi penale.

"Bag de seama ca o gasca intreaga de zurbagii din politica autohtona, in frunte cu Victor Viorel Ponta, incearca sa se victimizeze ca nu au fost invitati de Iohannis la ceremoniile prilejuite de Ziua Nationala. Marea intrebare a zurbagiilor este 'de ce a fost invitat Basescu si noi nu, ca si Basescu este penal ca si noi'. Pai, dragi zurbagii, luati nota de urmatoarea realitate:

  • 1. Nu am nici un dosar penal trimis in instanta.
  • 2. Nu sunt inculpat in nici un dosar penal nou sau dintre cele in care anterior se daduse NUP pentru inexistenta faptei (nu pe imunitate), dar redeschise de Parchetul General prin grija procurorilor Nitu si Sutiman.
  • 3. De la redeschiderea dosarelor, am raspuns tuturor solicitarilor procurorilor, avocatul meu a asistat la toate audierile de martori si trebuie sa va spun ca, in dosare (achizitie apartament Mihaileanu in anul 2002 si achizitie teren in 2000), nu a intervenit nimic nou care sa justifice inculparea mea sau nementinerea solutiilor de NUP date initial de Parchetul General. Va asigur ca, daca existau elemente noi, procurorii nu ar fi ezitat sa ma inculpe, deoarece acesta a si fost obiectivul redeschiderii dosarelor.
  • 4. Faptul ca Parchetul General tergiverseaza reinchiderea dosarelor nu are o explicatie decat in realitati pe care azi ma abtin sa le exprim.
", a scris Basescu pe Facebook vineri dimineata.

In incheiere, fostul presedinte le transmite celor care au criticat prezenta sa sa "cante la alta masa".

"Asa ca, dragilor, daca vreti sa cantati aria 'penalului victima', cantati-o la alta masa, nu la masa mea, pentru ca eu nici nu sunt inculpat si nici trimis in judecata in dosare penale", a conchis seful statului.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, legat de decizia de a nu invita la parada militara si la receptia organizate de 1 Decembrie "persoane cu probleme penale", ca de Ziua Nationala trebuie date semnale puternice ca la varful statului se promoveaza curatenia in politica.

El a mai spus ca nevinovatia este un principiu pe care cu totii il respectam, dar ca politicienii care au probleme cu justitia, vinovati sau nu, trebuie sa faca un pas inapoi pana isi rezolva aceste probleme.

Citeste aici integral declaratia lui Iohannis legata de decizia de a nu invita penali de 1 Decembrie.

Vezi si cum s-a desfasurat parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf si receptia de la Cotroceni data de Klaus Iohannis de Ziua Nationala.

A.S.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Traian Basescu invitatie Iohannis 1Decembrie, #Basescu explicatii dosar penal , #justitie