Basescu poate fi urmarit penal: Iata ca si mort, Vadim Tudor isi lasa mizeria in urma (Audio)

Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 10:18
6203 citiri
Basescu poate fi urmarit penal: Iata ca si mort, Vadim Tudor isi lasa mizeria in urma (Audio)
Foto: Arhiva Ziare.com

Traian Basescu a reactionat, vineri, fata de decizia Judecatoriei Sectorului 5 de redeschidere a dosarului rapirii jurnalistilor romani in Irak, stabilind ca fostul presedinte poate fi urmarit penal.

In acest caz, Traian Basescu a fost acuzat de Corneliu Vadim Tudor ca si-ar fi insusit o parte din suma platita de statul roman pentru rascumpararea celor trei ziaristi.

Basescu poate fi urmarit penal in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak

"Suntem in fata unei delatiuni a lui Corneliu Vadim Tudor", a declarat fostul lider de la Cotroceni, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Traian Basescu a continuat atacul la Vadim Tudor si la B1 TV, spunand ca acuzatiile din acest dosar reprezinta "o aberatie de tip Corneliu Vadim Tudor", care "si mort isi lasa mizeria in urma".

"Din punctul meu de vedere, n-a fost inchis niciodata (dosarul - n.red.), pentru ca, atunci cand eram presedinte, nu mi s-au putut lua declaratii. E inchis pentru Vasile Blaga, care a putut da declaratii, iar decizia Judecatoriei Sectorului 5 imi da posibilitatea sa dau declaratii legate de minciunile fostului tribun Corneliu Vadim Tudor.

Este greu de imaginat ca un sef de stat si un fost ministru de Interne sa spune si-ar fi insusit bani de pe urma rapirii unor jurnalisti. E o aberatie de tip Corneliu Vadim Tudor. Si mort isi lasa mizeria in urma! Si dupa moarte, mizeria tribunului trebuie aruncata in public. Este incredibil sa faci asemenea acuzatii ca un sef de stat si-ar fi insusit bani din rapirea unui cetatean, oricare ar fi el. Procedura trebuia facuta, pentru ca eu nu am putut da declaratii pentru a clarifica elucubratiile lui Vadim Tudor", a comentat Basescu.

Basescu se apara in dosarul rapirii jurnalistilor in Irak: E un proces de harturire a unui fost presedinte (Video)

Intrebat, la Digi 24, daca a platit statul roman pentru rascumpararea celor trei jurnalisti rapiti in Irak, Traian Basescu a spus ca nu poate da detalii din dosarul secretizat.

"Nu eu detin dreptul de secretizare a acestui dosar, e secretizat de Serviciul Roman de Informatii si SIE si nu am dreptul sa fac niciun fel de declaratii legate de continutul dosarului", a explicat fostul presedinte.

Acesta a subliniat ca se va duce sa dea declaratii in fata procurorilor, pentru ca redeschiderea dosarului i se pare un lucru firesc din perspectiva juridica.

"Nu contest procesul, era firesc sa se intample asa. La acuzatiile facute de Vadim, in afara de declaratia lui Blaga, trebuie sa fie si a mea, pentru ca pe noi doi ne-a incriminat", a mentionat fostul sef de stat.

Traian Basescu, explicatii la instanta suprema despre rapirea jurnalistilor in Irak

O rusine pentru Romania

Totusi, Basescu a subliniat ca redeschiderea dosarului ziaristilor rapiti este o rusine pentru Romania.

"Cand un presedinte e acuzat ca, pentru a-si salva niste oameni, si-a insusit bani, acest lucru nu poate fi decat umilitor si pentru presedinte, si pentru tara. Sper ca Parchetul General va reactiona rapid, adica ma va chema sa dau o declaratie", a conchis fostul lider de la Palatul Cotroceni.

Comentariile lui Traian Basescu vin dupa ce Judecatoria Sectorului 5 a decis, vineri, redeschiderea dosarului jurnalistilor rapiti. Magistratii au admis astfel cererea Parchetului General de redeschidere a urmaririi penale pentru abuz in serviciu.

De asemenea, magistratii au stabilit ca solicitarea de redeschidere a urmaririi penale fata de Vasile Blaga a ramas fara obiect.

Blaga, acuzat de Vadim in cazul rapirii jurnalistilor in Irak: Lasati-l in durerea lui (Video)

Dosarul jurnalistilor rapiti a fost deschis dupa ce Corneliu Vadim Tudor a depus la Parchetul General o plangere penala in care i-a acuzat pe Traian Basescu si Vasile Blaga, ministru de Interne la acea vreme, ca si-au insusit o parte din rascumpararea platita de statul roman pentru eliberarea celor trei ziaristi rapiti, in 2005, in Irak.

Corneliu Vadim Tudor si-a bazat acuzatiile pe afirmatiile facute intr-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, care a notat ca din suma respectiva au disparut patru milioane de euro.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Basescu Vadim jurnalisti Irak, #Basescu Vadim mort , #justitie