Basescu: Procurorii DNA au stimulat poporul sa devina judecator. Pentru ei cine va cere control judiciar?

Marti, 16 August 2016, ora 14:31
8413 citiri
Basescu: Procurorii DNA au stimulat poporul sa devina judecator. Pentru ei cine va cere control judiciar?
Foto: Ziare.com

Liderul PMP, Traian Basescu, sustine ca DNA a cerut control judiciar pentru primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, "pe buna dreptate", ea avand o atitudine incorecta sau chiar ilegala, insa afirma ca procurorii anticoruptie au fost cei care au generat "judecarea de catre popor", incalcand unor oameni dreptul la aparare.

Traian Basescu spune ca DNA cere control judiciar pentru Vasilescu "pe buna dreptate".

"In conditiile in care dosarul se afla in camera preliminara, unde atat sedintele, cat si dosarul nu sunt publice, Olguta a inceput sa faca publice, selectiv, documente din dosar spre a fi judecata de poporul craiovean. Si ce sa vezi? Poporul chiar incepe sa o judece, incriminandu-l si amenintandu-l pe cel care a denuntat ilegalitati.

Mai mult, un functionar din primarie il ameninta direct pe denuntator. Rezultatul actiunilor Olgutei este ca a devenit erou al Craiovei, iar denuntatorul inamicul public numarul 1", comenteaza Basescu, pe Facebook.

Liderul PMP afirma ca actiunea Olgutei Vasilescu este "cel putin incorecta, daca nu ilegala", insa spune ca DNA este institutia care a generat "judecarea de catre popor", transmitand catre public, selectiv, informatii din dosare si documente incriminatoare impotriva celor care ii acuzau.

"Ei sunt aceia care au stimulat poporul si televiziunile sa devina judecatori ai celor pe care i-au acuzat, 'uitand' de dreptul fundamental la o ancheta si la un proces corecte. Oare cine va cere control judiciar pentru procurorii DNA pentru incalcarea dreptului la aparare? Incep sa apara roadele politicii nefaste duse de DNA in a declara oameni vinovati inainte de a-i declara vinovati judecatorii", scrie Basescu.

Fostul presedinte concluzioneaza insa ca DNA "a procedat corect" solicitand masura controlului judiciar impotriva Olgutei Vasilescu.

Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv, marti, cererea DNA de punere sub control judiciar a primarului Craiovei, Olguta Vasilescu, in dosarul in care este acuzata de luare de mita, spalare de bani si folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Procurorii au sustinut ca au formulat cererea de punere sub control judiciar a primarului Craiovei pentru ca, dupa trimiterea in judecata, Olguta Vasilescu a incercat sa il discrediteze pe martorul denuntator si a postat pe pagina ei de Facebook acte din dosarul de urmarire penala, apoi i-a invitat pe simpatizantii sai sa faca aprecieri asupra probelor.

Primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, a fost trimisa in judecata, pe 19 iulie, in dosarul in care este acuzata de luare de mita si spalare de bani.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Traian Basescu control judiciar procurori DNA, #DNA control judiciar Lia Olguta Vasilescu, #DNA Lia Olguta Vasilescu , #justitie