Basescu sustine ca DNA a falsificat stenograme in dosarul ginerelui sau, dar nu-si doreste revocarea lui Kovesi: Am o spaima - ce vine dupa ea

Luni, 19 Februarie 2018, ora 07:28
6258 citiri
Basescu sustine ca DNA a falsificat stenograme in dosarul ginerelui sau, dar nu-si doreste revocarea lui Kovesi: Am o spaima - ce vine dupa ea
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca procurorii DNA au prezentat stenograme false in dosarul ginerelui sau, Radu Pricop. Totusi, liderul PMP nu vrea ca actuala sefa a DNA sa plece din functie, pentru ca ii e teama de cine poate veni in locul ei.

"Sunt in spatiul public stabilite deja de instante falsificari de stenograme la DNA, redari falsificate, ca sa pice pe ce a vrut procurorul.

Este si in cazul lui Dan Andronic si - nu am vrut sa fac caz niciodata - in cazul ginerelui meu (Radu Pricop- n.red.), care a fost achitat in prima instanta. E acum in apel.

Nu stiu daca e interceptat sau inregistrat. In instanta, la cererea ginerelui, s-a ascultat inregistrarea si s-a privit redarea. S-a constatat ca sunt inadvertente. S-a intamplat acum doua-trei luni", a declarat Traian Basescu, duminica seara, la B1 TV.

In aceste conditii, fostul sef de stat nu vrea ca Laura Codruta Kovesi sa fie revocata de la sefia DNA.

"Toate lucrurile astea - stenograme falsificate, declaratii contradictorii, una in fata procurorului, una in instanta, expertizele falsificate... Nu poti, ca sef de institutie, sa nu te duca catre raspunsul public voi verifica, voi verifica, voi imbunatati lucrurile astea, o sa dispara din activitatea noastra asemenea intamplari.

Sa imi descrii DNA ca fiind o institutie perfecta... Eu va asigur ca oameni de teapa procurorului Portocala (referire la Mircea Negulescu, dat afara din DNA - n.red.) sunt destul de multi in sistem. Livezi de portocali! Aici m-as duce la ce as fi spus, ca sef de institutie: voi face verificari, am luat nota de sesizarile publice si, mai mult dfecat atat, vom da o atentie deosebita personalului care se angajeaza in DNA. Erau niste mesaje care trebuiau sa ajunga la public", a adaugat Basescu, citat de Mediafax.

"Sunt lucruri asupra carora cred ca un procuror-sef putea sa aiba o minima flexibilitate si sa le recunoasca (...) Ma asteptam sa-si asume niste lipsuri ale institutiei, de la personal de proasta calitate in unele situatii, la falsificari de stenograme, la falsificari de rapoarte de expertiza, la fortarea unor denuntatori si aranjamente procurori-denuntator", a subliniat Basescu.

Desi aduce aceste grave acuzatii, fostul presedinte nu isi doreste sa o vada plecata pe Kovesi pentru ca ii teama de ce va urma in acest caz.

"Eu am o spaima: ce vine dupa ea. Eu cred ca asta e perspectiva, sa ramana pana isi incheie mandatul (...) si pe urma va vedea dansa ce va face (...) Are mai multe variante din 2019: ori Bruxelles, ori consilier prezidential, ori se intoarce inapoi la DIICOT, de acolo de unde am luat-o acum 12 ani (...) sau, daca vor mai fi cateva informatii (...) ca ale doamnei Moraru, s-ar putea sa aiba probleme penale.

Nu este exclusa nicio varianta (...), poate fi in orice situatie dupa ce isi termina mandatul. Cum am fost si eu, am avut opt dosare dupa ce mi-am terminat mandatul", a amintit Basescu citat de Agerpres.

Cand a devenit atat de critic Basescu la adresa sefei DNA

Fostul presedinte Traian Basescu, care a numit-o de doua ori procuror general al Romaniei si o data sefa a DNA pe Laura Codruta Kovesi, a devenit extrem de critic la adresa acesteia dupa ce nepotul sau, Dragos Basescu, a fost condamnat la inchisoare cu executare intr-un dosar de trafic de influenta instrumentat de catre DNA.

Aceasta dupa ce si fratele fostului presedinte, Mircea Basescu, a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru trafic de influenta, din care a executat 860 de zile, inainte sa fie eliberat conditionat.

De asemenea, fostul consilier prezidential pentru politici economice si sociale Adrian Radulescu a fost chemat la DNA pentru a explica cum a ajuns sa joace rolul de intermediar pentru Elena Udrea, in achizitiile de terenuri pe care fostul ministru le-a facut in comuna Nana, din Calarasi, unde Basescu a cumparat 290 de hectare de teren arabil, prin intermediul fiicei sale Ioana.

Citeste si

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Basescu Kovesi DNA falsificat stenograme , #justitie