Basescu: Geoana nu stia cine e Popa, dar i-a dat pasaport cand era ministru

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 09:35
8554 citiri
Basescu: Geoana nu stia cine e Popa, dar i-a dat pasaport cand era ministru

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca Mircea Geoana a sustinut, joi seara, la dezbatere, ca nu stie cine este Nicolae Popa, desi i-a dat acestuia pasaport cand era ministru de Externe si a opinat ca arestarea lui Popa a fost motivul vizitei lui Geoana miercuri seara la Sorin Ovidiu Vintu.

"Cine credea vreodata ca va mai fi arestat vreodata Nicolae Popa, locotenentul lui Vantu in afacerea Gelsor-FNI? Geoana nu stia cine e, numai ca i-a dat pasaport cand era ministru de Externe.

Cred ca arestarea lui Nicolae Popa i-a creat o mare emotie domnului Mircea Geoana daca a simtit nevoia sa se duca noaptea la Vantu si, lucru extrem de grav, sa anunte, pentru ca se stia de doua zile, Nicolae Popa nu a fost arestat ieri(n.red.joi)", a declarat Basescu vineri dimineata la Kiss FM.

Basescu este de parere ca in cazul arestarii lui Nicolae Popa structurile statului roman si-au facut treaba, precizand ca este o intamplare ca arestarea lui s-a produs acum. "Cand il gasesti, nu-l mai amani, a fost o intamplare. Structurile statului roman si-au facut treaba. Acum-neacum, important e ca si-au facut treaba", a spus Basescu.

Traian Basescu l-a intrebat joi seara pe Mircea Geoana daca i-a placut cu o seara inainte vizita pe care a facut-o la Sorin Ovidiu Vantu, "cand a aflat ca a fost arestat Popa Nicolae", liderul PSD afirmand ca nu stie cine este seful de la Gelsor, condamnat la inchisoare dupa prabusirea FNI.

La sectiunea de intrebari directe adresate unul altuia de cei doi candidati la Presedintie, Traian Basescu i-a cerut lui Mircea Geoana sa prezinte scuze romanilor pentru ca la confruntarea de dinaintea primului tur a apus ca nu l-a vizitat pe Sorin Ovidiu Vantu in Delta, iar omul de afaceri a afirmat dupa aceea ca astfel de intalniri au avut loc.

"Astept scuzele pentru ca ati mintit intr-o confruntare prezidentiala", i-a spus Basescu lui Geoana, adaugand ca nu lui, ci romanilor trebuie sa le prezinte scuzele.

Mircea Geoana a raspuns ca nu-i place de Sorin Ovidiu Vantu. "Nici azi-noapte nu v-a placut?", a spus Basescu, invocand o stire aparuta pe Hotnews si Academia Catavencu, care au publicat o fotografie infatisandu-l pe Mircea Geoana in fata portii unei case unde se afirma ca locuieste Sorin Ovidiu Vintu. "Nici azi-noapte nu v-a placut? Cand a aflat ca Popa Nicolae a fost arestat, v-a chemat de urgenta!", a continuat Basescu.

Candidatul PSD a explicat ca s-a dus acasa la Sorin Ovidiu Vantu dupa ce intr-un interviu in Gazeta Sporturilor a afirmat ca nu-i place Sorin Ovidiu Vantu pentru ca este malefic si turbulent. Apoi, Geoana a spus ca nu stie cine este Nicolae Popa.

"Am avut o intalnire cu Vintu, asa cum si dvs faceati cand erati apropiati", a spus Geoana, care a intrebat apoi daca Basescu a baut whiskey la Vantu. Candidatul PDL a negat, iar cel al PSD a propus ca omul de afaceri sa fie pus in legatura cu participantii la confruntare.

Traian Basescu a spus ca Popa Nicolae a fost arestat cu o zi in urma in Indonezia, omul pe care Geoana a afirmat ca nu stie cine este si ca nu il intereseaza acest lucru fiind, potrivit completarii lui Traian Basescu, cel care a gestionat Gelsor si FNI, fiind condamnat la 15 ani de inchisoare pentru pagubirea investitorilor la FNI.

"Sunteti un om nedemn de a participa la o astfel de confruntare. Nu il cunosc pe Popa asta!", a spus Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Basescu Nicolae Popa, #pasaport Popa , #Mircea Basescu