Dancu despre lansarea lui Basescu: A dovedit o intuitie fantastica

Sambata, 03 Octombrie 2009, ora 23:27
4549 citiri
Dancu despre lansarea lui Basescu: A dovedit o intuitie fantastica
Foto: Cotidianul

Sociologul Vasile Dancu, unul dintre liderii Grupului PSD de la Cluj, considera ca intrarea oficiala a lui Traian Basescu in cursa prezidentiala a fost o miscare abila care "a venit sa taie maioneza" lansarii de vineri a lui Mircea Geoana.

Dancu a declarat la Realitatea TV ca seful statului a demonstrat ca "nu are nevoie de strategi americani, isi face si singur strategia" si ca a dovedit o "intuitie fantastica" atunci cand a ales acest moment pentru lansarea candidaturii deoarece "a obtinut un maxim de efect in audienta".

Chiar daca este membru PSD, Dancu nu s-a ferit sa critice discursul tinut vineri de Mircea Geoana la Romexpo, spunand ca el s-a bazat doar pe "critica adversarului" si ca a fost lipsit de "latura pozitiva".

"Majoritatea contracandidatilor lucreaza acum mai mult pentru presedintele Traian Basescu decat pentru ei insisi", a mai criticat sociologul actiunile politice din ultima vreme ale adversarilor sefului statului.

Presedintele va fi la carma, la timona

"Incepand de astazi vom vedea o campanie mult mai alerta (...) Conteaza ca si-a anuntat intentia dintr-un cadru care il plaseaza in mijlocul natiunii, al poporului (...)Se asociaza ideii ca tara e guvernata, ca presedintele e prezent, e acolo", a mai subliniat Vasile Dancu, in opinia caruia Traian Basescu va incepe de maine sa prezinte propriile solutii si un program anticriza.

"Presedintele va fi la carma, la timona", a mai remarcat Vasile Dancu averizandu-i pe contracandidati ca aceeasi strategie a fost folosita si de liderii occidentali, Angela Merkel si Nicolas Sarkozy, in cazul carora "manevrele au reusit, sa vedem daca va merge si la noi".

Traian Basescu nu va avea o lansare portocalie

Pe de alta parte, acesta a riscat si un pariu: "Eu nu cred, vazand ce s-a intamplat astazi, ca Traian Basescu nu va avea o lansare 'portocalie'. Va fi sustinut de partid dar nu cred ca lansarea se va face la partid", a declarat Dancu, anticipand ca Traian Basescu va apela la o formula mai pragmatica, cea a independentei.

"Multa lume isi doreste un presedinte independent si e si obligat prin Constitutie sa se comporte asa (...) Mai ales pentru turul doi, varianta unui independent sustinut de mai multe partide este cea mai buna(...)Traian Basescu nu va merge cu o campanie de dreapta, va face o campanie si cu stanga si cu dreapta", a mai anticipat Vasile Dancu.

"Viitoarea campanie va fi o batalie care se da pe terenul propriu al lui Traian Basescu care s-a lansat astazi dar pe un proiect prezentat deja la Parlament", a mai remarcat acesta subliniind ca aceasta carte a independentei fata de PD-L pe care o va juca actualul sef al statului il va avantaja, deoarece "cetatenii vor fi astfel obligati sa aleaga intre oameni si nu intre partide".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#lansare candidatura Basescu, #Vasile Dancu Basescu, #alegeri prezidentiale 2009 , #Mircea Basescu