Mircea Basescu: Bercea Mondialu m-a pacalit putin

Luni, 01 Februarie 2010, ora 18:05
10056 citiri
Mircea Basescu: Bercea Mondialu m-a pacalit putin
Foto: Evenimentul Zilei

Fratele presedintelui Traian Basescu, Mircea Basescu, spune, mai in gluma, mai in serios, ca a fost "pacalit" de Bercea Mondialu sa-i boteze nepoata, interlopul promitandu-i ca va fi o petrecere restransa, ajungandu-se, insa, la un intreg scandal de presa.

"Glumind, as spune ca Bercea Mondialu m-a pacalit putin. Cred ca a fost doar noroc, pentru ca m-a intrebat si in secunda doi am fost de acord. Mi-a zis ca dureaza putin, ca o sa fie ceva restrans, dar uite ca pana la urma tot a iesit scandal", a declarat Mircea Basescu pentru Ziarul Ring.

Fratele sefului statului a povestit si cum a decurs prima sa intalnire cu Bercea Mondialu, cum i-a fost facuta propunerea si ce argumente a luat in considerare pentru a o accepta.

Interlopul Bercea Mondialu s-a inrudit cu familia Basescu

"Povestea e una cat se poate de simpla si s-a petrecut cu fix opt zile inainte de botez. Pe acest om, pe Bercea Mondialu, cum i se spune, l-am cunoscut prin intermediul unui prieten mai vechi. Prietenul acesta m-a sunat intr-o zi si mi-a spus ca trece pe la birou sa vorbim despre unele probleme tehnice de la fabrica.

Mi-a mai zis ca vine impreuna si cu acest Bercea Mondialu si n-am avut nimic impotriva, mai ales ca pe moment nu stiam de unde sa-i iau numele. Oricum, omul asta nu a venit sa faca afaceri cu piept de pui la mine la firma. Pur si simplu, a venit aici insotit de un prieten de-al meu. Cei doi se cunosc pentru ca vin din aceeasi zona, sunt amandoi de pe langa Slatina", a povestit Mircea Basescu.

"Au venit si am stat de vorba aproape o ora. Recunosc ca m-a surprins pe finalul discutiei cand, dintr-odata, Bercea s-a ridicat de pe scaun si m-a intrebat: 'Domnu' Basescu, am o nepotica, n-ati vrea sa o botezati dumneavoastra?'. Cum sa va spun... Nu era primul copil pe care il botezam.

Cand omul asta m-a rugat sa botez, nu m-am gandit ca ii fac neaparat lui un favor. Nu m-a interesat ca e tigan. Eu un gest crestinesc pe care l-am facut de fiecare data cand am fost rugat. Am fost de acord si de data asta si nu vad nicio problema, dar poate ca da mai bine sa spui ca fratele presedintelui a botezat nepotica unui interlop", a adaugat fratele presedintelui.

"Cand botezi un copil, fie el si de tigan, faci o fapta care te apropie de Dumnezeu"

Sotia lui Mircea Basescu: Aoleu, astia-s d-aia cu fuste!

Mircea Basescu a mai spus ca nu conteaza ca fina sa este la origini "tiganca" pentru ca botezul este "o fapta care te apropie de Dumnezeu".

"Sa stiti ca numai sotia mea are trei fini. Am fost nas de cununie si pentru un olandez, pe care l-am si botezat cand s-a facut cununia in biserica. Am botezat copil si de tatar, si de turc, si de roman. Uite, poate o sa intelegeti altfel. Pe mare, cand treceam printr-o furtuna grea, ma gandeam mai mult la ce inseamna, de fapt, viata, ma rugam atunci la Dumnezeu si apoi, dupa ce trecea, ma rugam mai putin pentru ca uitam.

Dar cred ca macar atunci cand botezi un copil, fie el si copil de tigan, faci o fapta care te apropie de Dumnezeu. Eu cel putin asa simt. Nu vreau sa dau nastere la tot felul de interpretari, dar as vrea sa se inteleaga ca nu am facut decat o fapta de crestin", a mai spus Mircea Basescu.

"Fratele meu nu are de ce sa se supere ca am botezat un copil de tigan"

Intrebat daca nu considera ca i-a facut un deserviciu fratelui sau, Mircea Basescu a spus ca nu considera ca e o problema in care ar fi trebuit sa-l consulte si pe presedinte si ca, indiferent de afacerile pe care le face Bercea Mondialu, relatia dintre ei este strict spirituala.

"Eu doar mi-am anuntat sotia. I-am spus joi ca sambata botezam. Ce treaba sa aiba presedintele tarii cu asa ceva? Nu ne-am consultat niciodata in chestiuni din acestea. Bercea Mondialu, daca fura maine, nu o sa-l scap eu de politie pentru ca i-am botezat nepotica.

Bercea Mondialu sustine ca nu are niciun profit de pe urma inrudirii cu Basescu

In niciun caz fratele meu nu ar avea de ce sa se supere sau sa fie deranjat pentru ca am botezat un copil de tigan. In schimb, unele televiziuni au ales sa trateze subiectul in nuante rasiste. La cati a cununat si fratele meu, ar trebui sa insemne ca are eventual de aparat in fata justitiei o multime de oameni", a conchis Mircea Basescu.

Controversatul om de afaceri Sandu Anghel, cunoscut in lumea interlopa drept Bercea Mondialu, s-a inrudit cu familia Basescu dupa ce fratele presedintelui, Mircea Basescu, i-a botezat una dintre nepoate.

Crestinarea nepoatei lui Bercea Mondialu a avut loc sambata, la biserica din cartierul constantean in care locuieste nasul Mircea Basescu.

A.S.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#MIrcea Basescu Bercea Mondialu, #Mircea Basescu botez Bercea, #Mircea Basescu botez tigan, #Basescu botez tigan Dumnezeu , #Mircea Basescu