Mircea Basescu: I-am creat de multe ori necazuri fratelui meu

Joi, 27 August 2009, ora 13:09
3137 citiri
Mircea Basescu: I-am creat de multe ori necazuri fratelui meu
Foto: Telegraf

Fretele presedintelui Traian Basescu a facut primele declaratii de la izbucnirea scandalului in al carui centru este, legat de implicarea sa intr-o firma care facea comert cu armament.

Mircea Basescu a raspuns tuturor intrebarilor, anuntand ca il va da in judecata pe jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, dar recunoscand, totodata, ca de-a lungul timpului i-a creat multe probleme fratelui sau mai mare, insa acesta l-a iertat de fiecare data fara sa fie nevoie macar sa-si ceara scuze.

"In calitatea mea de frate mai mic, i-am creat de multe ori necazuri sau neplaceri si el m-a iertat de fiecare data, fara sa fie nevoie sa imi cer scuze. Sa stiti ca este un om foarte corect, drept si bun. Asa a fost intotdeauna. Sunt insa foarte suparat ca diversi adversari ai lui se coboara atat de mult incat il ataca rastalmacind faptele rudelor sale", a declarat Mircea Basescu, pentru Ziarul Ring.

El a reiterat ca nu a facut decat sa se implice intr-o afacere care i s-a parut buna si ca ramane de vazut cum a ajuns asociat la SC Defense, Security and Intelligence Co.

"Domnule, eu sunt om de afaceri si, la acea vreme, mi s-a parut o oportunitate implicarea intr-o afacere legala. M-am asociat cu SC Exihibition Aircraft Defence & Security SRL (EADS), societate despre care eu stiam ca se ocupa cu organizarea de expozitii.

Faptul ca, in final, am ajuns sa fiu asociat la SC Defense, Security and Intelligence Co, e o poveste care trebuie lamurita pana la urma. Eu nu am semnat niciun act de asociere la compania cu acest nume. La acea ora, ceilalti parteneri nu ma informasera despre schimbarea numelui societatii", a mai spus Basescu.

Fratele sefului statului a spus ca firma sa in niciun caz nu detinea utilaje pentru transportarea munitiei si

Stati putin, sa ne intelegem. Eu sau societatea la care sunt director - SC Plusfood Constanta SRL - nu avem niciun utilaj cu care sa se poata manipula astfel de containere", a mai spus membrul familiei prezidentiale.

El a spus ca s-ar putea sa fi fost atras intr-o capcana, insa are incredere ca cetatenii sunt inteligenti si nu vor crede in acest scandal fabricat.

"Uitati cum definesc eu ideea de scandal la care faceti dvs. referire. Faptul ca eu m-am asociat intr-o societate despre care stiam ca organizeaza expozitii nu are cum sa afecteze imaginea nimanui, din punctul meu de vedere. Nici a mea, nici a familiei mele, cu atat mai mult a unui presedinte de stat.

Asta, in conditiile in care cei desemnati sa analizeze aceasta chestiune au buna-credinta si nu doresc cu orice pret scandalul, asa cum l-ati denumit dumneavoastra. In ceea ce priveste parerea oamenilor de rand, eu cred ca romanii sunt oameni inteligenti, care stiu sa deosebeasca un scandal fabricat de unul real.

Singurul lucru pe care mi-l reprosez este legat de faptul ca am raspuns invitatiei de asociere cu EADS in conditiile in care nu am evaluat corect gradul de disperare al adversarilor politici ai fratelui meu care, iata, sunt dispusi sa se agate de orice pentru a provoca scandal in jurul imaginii acestuia", a mai spus Mircea Basescu.

El a anuntat ca a luat deja legatura cu o casa de avocatura pentru a-l actiona in instanta pe Sorin Rosca Stanescu.

"Pot sa va spun ca ieri (miercuri, n.red.) am luat legatura cu o casa de avocatura si am hotarat sa il dau in judecata pe jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, ca urmare a acuzatiilor mincinoase pe care mi le-a adus zilele trecute pe blogul personal", a mai spus fratele presedintelui Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Basescu, #Traian Basescu, #transport munitie, #comert armamament, #Sorin Rosca Stanescu judecata , #Mircea Basescu