Mircea Basescu: Si eu imi reprosez anturajul

Joi, 19 Iunie 2014, ora 14:20
4852 citiri
Mircea Basescu: Si eu imi reprosez anturajul
Foto: Digi 24

Fratele presedintelui, Mircea Basescu, a declarat joi, la plecarea catre sediul DNA din Bucuresti, ca si el isi reproseaza anturajul, dupa ce, anterior, seful statului il acuzase pentru acest lucru.

La observatia ca Traian Basescu a spus ca nu il acuza pe fratele sau decat pentru anturajul in care a intrat, Mircea Basescu a afirmat: "Si eu imi reprosez anturajul".

De asemenea, fratele presedintelui a precizat ca i se pare "foarte normal" ca seful statului sa creada varianta justitiei si nu a sa, si a confirmat ca ii spusese lui Traian Basescu despre acest caz inca de anul trecut, "la un moment dat".

"Mi-a spus sa ma adresez justitiei", a mentionat Mircea Basescu.

Basescu stia de problema fratelui de anul trecut: Il acuz pentru anturajul in care a intrat

"In niciun caz n-am incercat sa intervin, n-am cerut niciun ban, n-am luat niciun ban", a continuat fratele presedintelui. Intrebat ce era cu acei bani, acesta a precizat ca erau ai lui Marian Capatana.

"Era in biroul celalalt cu el, ca sa li-i dea, si i-a dat apoi. Marian Capatana facea afacere", a subliniat Mircea Basescu.

Intrebat de ce era nevoie de el acolo, el a raspuns: "Ca prieten. Sunt rromi, sunt tigani, au si ei traditiile lor, daca am intrat in ele...".

Nu in ultimul rand, intrebat daca a vorbit cu Traian Basescu de miercuri seara, cand au fost facute publice inregistrarile discutiilor dintre el si fiul lui Bercea Mondialu, fratele presedintelui a ezitat sa dea un raspuns: "Nu e esential".

Mircea Basescu, audiat la DNA

Mircea Basescu, va fi audiat joi dupa-amiaza, la ora 18.00, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Capitala, fiind citat in dosarul in care este acuzat de fiul lui Bercea Mondialu de trafic de influenta. Dosarul a fost preluat, marti, de filiala centrala a Directiei, de la DNA Constanta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca stia de problemele fratelui sau inca de anul trecut, insa a precizat ca va crede varianta finala a justitiei si nu cea a lui Mircea Basescu, privind scandalul cu familia lui Bercea Mondialu.

Seful statului a spus ca nu il acuza pe fratele sau decat pentru anturajul in care a intrat. Traian Basescu a facut declaratiile in contextul in care miercuri seara au aparut inregistrari din care se intelege ca fratele presedintelui, Mircea Basescu, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni astfel incat Bercea Mondialu sa scape de inchisoare.

Inregistrarile audio-video au fost facute publice de avocatul familiei lui Bercea Mondialu si din acestea reiesea ca Traian Basescu stia despre caz.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Mircea Basescu declaratii Traian Basescu, #MIrcea Basescu Bercea Mondialu, #Mircea Basescu anturaj, #Mircea Basescu bani Bercea , #Mircea Basescu