Mircea Toma: Nici Basescu nu intelege ideea de dezbatere publica

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 17:44
2192 citiri

Reprezentantii ONG-urilor care au participat la intalnirea organizata de presedintele Traian Basescu la Cotroceni pe tema adoptarii codurilor juridice s-au declarat nemultumiti la sfarsitul intrevederii, afirmand ca "ideea de dezbatere publica nu este inca inteleasa, nici macar de presedinte".

Seful Agentiei de Monitorizare a Presei, Mircea Toma, a declarat dupa terminarea discutiilor cu seful statului ca tot ce au primit din partea acestuia a fost o asigurare ca vor putea depune amendamente in urmatoarea perioada la proiectele aflate in acest moment in dezbaterea comisiilor parlamentare.

"Am primit o oferta care ne-ar permite sa participam la dezbateri in Parlament intr-un interval de timp ce va fi stabilit ulterior. Suntem nemultumiti de faptul ca ideea de dezbatere publica nu este inca inteleaza nici macar de presedintie", a spus Toma, precizand ca, in calitate de reprezentanti ai societatii civile, ei si-ar fi dorit ca toate propunerile de modificare a acestor coduri juridice sa fie facute cat timp legea este in stadiul de proiect si nu a intrat inca in Parlament.

De asemenea, acesta a explicat ca argumentele aduse de seful statului nu au fost convingatoare. "Motivele sunt legate de raportul de tara, de relatia Romaniei cu Uniunea Europeana din punct de vedere al reformei in justitie. S-ar putea insa ca raportul sa iasa mai prost pentru ca mentalitatea la noi este ca dezbaterea este un lucru peste care se poate sari iar in acest caz argumentul realismului inseamna incalcarea legii", a declarat Toma.

El a precizat pentru jurnalistii prezenti ca la discutiile de la Cotroceni au fost prezenti reprezentanti a 26 de organizatii care urmeaza sa se puna de acord in privinta masurilor pe care le vor lua in continuare.

"Trebuie sa ne sfatuim, sa vedem ce vom face. Concret ni s-a oferit un interval neprecizat pana la capat, de aproximativ sapte zile, in care comisiile parlamentare sa poata absorbi propunerile noaste, precum si posibilitatea de a continua o dezbatere mai larga in intervalul urmator, pana cand legea iese din Parlament", a mai spus Mircea Toma.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#intalnire coduri Cotroceni, #Basescu jurnalisti coduri , #Mircea Basescu