Adrian Nastase: Basescu vrea un Parlament fara nicio Camera

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 17:40
1829 citiri
Adrian Nastase: Basescu vrea un Parlament fara nicio Camera
Foto: Antena 3

Deputatul PSD, Adrian Nastase, a declarat, vineri la Romexpo, la lansarea candidaturii la prezidentiale a lui Mircea Geoana, ca Traian Basescu si-ar dori un Parlament fara nicio Camera "pentru ca nu ar mai avea cine sa il suspende pentru violarea repetata a constitutiei".

Nastase a mai spus ca Basescu ar vrea ca presedintele sa fie numit pe viata, iar succesiunea sa se afaca "din tata in fiica". De asemenea, deputatul PSD spune ca Basescu ar vrea ca votul sa nu mai fie secret, ci sa se voteze in Piata Universitatii.

"La implinirea a 20 de ani de la Revolutie, sa readucem in viata de zi cu zi normalitatea dialogului", a mai spus Nastase, potrivit caruia PSD-ului ii revine sarcina reinstalarii increderii romanilor in viitorul tarii.

"Stabilitatea si normalitatea Romaniei trebuie sa se reflecte si in valoarea educatiei, a puterii exemplului, a modelelor si a viziunii", a mai spus Nastase.

"Romania are nevoie de lideri ai stangii democratice care sa asculte temerile si asteptarile oamenilor", spune deputatul PSD.

"Criza nu mai da ragaz Romaniei sa risipeasca energiile cu costuri mediocre", spune fostul premier, potrivit caruia criza economica actuala nu se rezolva prin solutii miraculoase inspirate din ambitii politice, e nevoie de competitie, seriozitate si responsabilitate politica.

"Dragi prieteni acea zi de 12 decembrie 2004 va ramane in mintea romanilor precum ziua de 11 septembrie in istoria americanilor", a continuat Nastase, referindu-se la data la care Traian Basescu a fost ales presedinte. Atunci a fost momentul cand din sala s-au auzit huiduieli.

Deputatul PSD a mai spus ca "Justitia umilita a fost trasformata intr-un monstru cu doua capete, unul antrenat sa muste la comanda, unul sa fie lovit ca nu se supune".

Nastase afirma ca in decembrie 2004, Basescu spunea ca a "eliberat" mass-media de jugul PSD-ist, insa imediat a adus o noua eticheta.

Fostul premier nu a ezitat niciun moment sa il atace pe actualul presedinte al Romaniei, spunand ca nu este primit in nicio capitala europeana si ca "liderii europeni se feresc de presedintele Romaniei ca de un individ care are scarlatina".

"Regimul Basescu a inceput o distrugere a sistemului democratic", a mai spus Nastase, moment in care oamenii din sala au inceput sa huiduie.

"In anul 2004 am lasat o economie sanatoasa si o administratie care incepuse sa lucreze in folosul cetatenilor, acum Romania are o economie de 70 de milioane de euro, bilantul a cinci ani de Basescu este infricosator", a spus Nastase spre sfarsitul discursului.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Nastase candidatura Mircea Geoana, #Nastase discurs Romexpo, #Adrian Nastase discurs , #Mircea Geoana