Basescu: Contracandidatul meu nu este Mircea Geoana, ci Ion Iliescu

Sambata, 24 Octombrie 2009, ora 13:11
2858 citiri
Basescu: Contracandidatul meu nu este Mircea Geoana, ci Ion Iliescu

Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, la Craiova, in timpul unei intalniri cu reprezentantii administratiei locale din Dolj, ca el nu-l are drept contracandidat pe Mircea Geoana, ci pe Ion Iliescu, pe care il va invinge la alegeri.

"Nu am negociat interesul national nici cu domnul Vantu, nici cu Voiculescu, nici cu domnul Iliescu, nici cu domnul Patriciu, cu nimeni. Cu atat mai putin cu PSD sau cu Vanghelie.

Am vazut la depunerea candidaturii domnului Mircea Geoana, momentul in care domnul Ion Iliescu ii preda stafeta domnului Mircea Geoana. Ei cred ca noi mai avem nevoie de o Romanie guvernata ca pe timpul domnului Ion Iliescu? Asta e schimbarea pe care o propune domnul Mircea Geoana: Mircea Geoana sa preia stafeta de la Ion Iliescu?

Cand s-au dezvoltat si Voiculescu si Patriciu si Vantu si toate si toti ceilalti, pe linistea si tacerea domnului Ion Iliescu? Nu cred ca Romania mai are nevoie de un Iliescu in caricatura pentru a fi sef de stat. Romania are nevoie de un presedinte puternic, care sa poata sa impinga reformarea statului inainte, pentru ca statul sa fie echitabil in raport cu toti.

Senzatia mea este ca nu sunt in competitie cu Mircea Geoana, ci cu Ion Iliescu, care este in spatele lui. Va fi prima data cand o sa-l bat si pe Ion Iliescu, nu numai pe Mircea Geoana. La varsta dumnealui, domnul Ion Iliescu putea sa evite o bataie electorala daca nu se baga sa-i predea stafeta lui Mircea Geoana. Eu stiu foarte bine ca batalia mea nu e cu Geaona, nici cu Antonescu. Batalia pe care o voi da este cu Ion Iliescu, care si-a pus la fata niste perdele zambitoare sau aparent modernizatoare", a spus Basescu.

Seful statului a plecat de la intalnirea cu reprezentantii administratiei locale catre Filarmonica din Craiova, unde urmeaza sa se intalneasca cu reprezentantii agricultorilor din judetul Dolj.

Programul de sambata al presedintelui mai prevede intalniri cu profesorii din invatamantul preuniversitar din municipiul Craiova si cu reprezentanti ai mediului de afaceri. Presedintele Traian Basescu va lua parte, la invitatia primarului Antonie Solomon, la inaugurarea Parcului Tineretului. Dupa-amiaza, seful statului va participa la manifestarile prilejuite de cea de-a XIII-a editie a Zilelor Municipiului Craiova.

Presedintele si-a inceput vizita la Craiova cu o intarziere de o ora si jumatate, deoarece nu a putut decola din Capitala din cauza cetii, fiind nevoit sa ajunga cu masina.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Basescu Iliescu prezidentiale 2009, #Basescu Geoana prezidentiale 2009, #Basescu prezidentiale 2009 , #Mircea Geoana