Basescu: Geoana a repus in functie Guvernul Boc

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 21:56
4256 citiri
Basescu: Geoana a repus in functie Guvernul Boc

Mircea Geoana a repus in functie Guvernul Boc, prin faptul ca a modificat Legea de organizare a Guvernului in asa fel incat Executivul demis sa poata duce in Parlament proiectul de lege pentru Buget, a declarat, joi, presedintele Traian Basescu, la B1TV.

"Prin lege, un guvern cazut cum este Guvernul Boc nu are dreptul sa promoveze proiecte de legi, mai ales legea bugetului de stat. Este un Guvern care a cazut in Parlament.

Inteleg ca domnul Geoana a trecut prin Senat o lege prin care spune: Guvernul Emil Boc sa faca bugetul. L-a pus la loc. L-a dat jos si apoi s-a razgandit. A da atributii unui Guvern cazut in Parlament echivaleaza cu a-l pune la loc", a declarat seful statului, la emisiunea "Nasul".

Obiectivul Parlamentului, atunci cand a picat Guvernul Boc, a fost "sa stopeze legile care veneau pe asumarea raspunderii si sa puna un ministru care, prin Ordonante de Urgenta, sa anuleze referendumul privind reducerea numarului de parlamentari. [...] Referendumul nu ma ajuta, insa pe ei ii deranjeaza", a declarat presedintele.

Presedintele a adaugat ca, pentru ca Parlamentul sa fie dizolvat, este nevoie sa mai cada un Guvern. Validarea presedintelui ales este pe 21 decembrie, si daca au trecut 60 de zile de la caderea primului Guvern, se poate dizolva Parlamentul, sustine seful statului.

Seful statului a declarat ca, in paralel cu lucrurile pozitive care s-au intamplat in mandatul sau (integrarea in UE sau introducerea pensiei minime), a facut si greseli, dand ca exemplu promulgarea legii maririi salariilor profesorilor cu 50% sau declaratia ca va demisiona daca va fi suspendat.

"Nu exista o scoala de presedinti, cand te duci la Cotroceni esti doar stagiar", a declarat presedintele, adaugand ca a ramas credincios obiectivului de a lupta cu "sistemul ticalosit".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Traian Basescu, #Basescu Geoana guvern, #Geoana pus guvernul, #repus functie guvernul , #Mircea Geoana