Basescu ii propune lui Geoana sa fie premier

Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 15:00
5551 citiri
Basescu ii propune lui Geoana sa fie premier

Traian Basescu s-a intalnit vineri cu echipa lui de campanie la sediul de pe Lipscani, unde toata lumea era mobilizata, si i-a propus lui Mircea Geoana sa fie ... prim ministru.

"Mircea Geoana poate fi un prim ministru, dar sa se hotarasca acum. Ii dau sansa acum, ca sa nu se faca de ras inainte de turul II. Eram incorect daca puneam referendumul in turul doi, ca sa am un avantaj fata de competitor", a spus razand Traian Basescu, oferindu-i rivalului sau, in gluma, postul de premier.

Insa inainte de toate, presedintele a tinut sa atraga atentia ca atunci cand se va afla la sediul de campanie va raspunde doar la intrebari legate de alegeri.

Traian Basescu a precizat ca in masura in care nu va fi nevoit sa isi indeplineasca atributiile oficiale isi va petrece timpul cu echipa de campanie.

"Cat timp cat programul oficial imi va permite voi sta la sediul de campanie, insa acesta este destul de descongestionat. Am evitat deplasarile, a ramas doar cea de la Bruxelles. Am facut o prima evaluare cu echipa de campanie, iar asta se va consolida saptamana viitoare. [...] Am toate motivele sa fiu optimist, partidul care ma sustine este mobilizat, eu sunt mobilizat si hotarat sa obtin victoria in alegeri", a declarat seful statului.

Cu toate acestea, Traian Basescu a spus ca dupa un mandat de cinci ani are si el instatisfactiile lui cu privire la ce s-a facut, dar mai mult cu ce nu s-a facut.

"Eu am vrut un alt fel de vot uninominal care s-a facut la jumatate si a permis unora sa obtina locul doi-trei in colegiul lor. Printre ei se afla si candidati care azi sa vrea sa fie presedinti ai Romaniei dupa ce nu au putut castiga un colegiu.

Vreau sa desfasor o campanie constructiva, iar cei care au optat pentru o campanie murdara au gresit. Vreau sa le spun ca au gresit pentru ca au mijloace mult prea mici pentru a o face. Eu le propun o campanie constructiva in care romanii sa poate sa afle optiunile noastre pentru Parlamentul unicameral, sa poata afla viziunea fiecaruia dintre candidati despre Romania", a declarat seful statului.

Traian Basescu a declarat ca nu crede ca va fi folositor romanilor sa desfasoare o campanie murdara si si-a facut reclama la site. Presedintele si-a motivat din nou decizia de organizare a referendumului dand vina pe parlamentari.

"Daca si-ar fi tinut cuvantul sa declanseze procesul de revizuire al Constitutiei si sa propuna referendum in ziua alegerilor ca opera a Parlamentului nu as fi fost in situatia sa ii chem pe romani sa decida pentru politicieni. Trebuie sa inceteze pentru ca ei nu vor sa piarda privilegii, nu vor ca pensiile sa fie platite, iar eu nu am plecat de la premisa avantajului", a mai declarat acesta.

Intrebat daca a renuntat la sloganul de campanie din 2004 "Sa traiti bine" Traian Basescu a replicat ca nu a renuntat.

"Nu am renuntat deloc. Eu il spun in toate adunarile publice cu dorinta pe care o am fata de romani: sa traiasca bine. Le doresc romanilor din tot sufletul sa traiasca bine inclusiv si dumnevoastra (jurnalistei care i-a adresat intrebarea n.red). Va deranjeaza? Un gand bun poti sa il indrepti spre roman oricand, si in situatii de crestere economica si in situatii de criza", a mai declarat Basescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Traian Basescu presedinte, #Mircea Geoana premier , #Mircea Geoana