Basescu il invita pe Geoana la dezbatere si il da in judecata pe Patriciu

Sambata, 28 Noiembrie 2009, ora 16:47
6651 citiri
Basescu il invita pe Geoana la dezbatere si il da in judecata pe Patriciu
Foto: Antena 3

Traian Basescu l-a invitat pe contracandidatul sau Mircea Geoana la o dezbatere duminica seara, la Palatul Parlamentului si a anuntat ca da in judecata ziarul Gardianul si pe Dinu Patriciu pentru minciuna.

Seful statului i-a transmis liderului social-democrat ca poate sa aleaga temele si moderatorii dezbaterii. Basescu a cerut si televiziunii romane sa nu mai astepte aprobarea Biroului Permanent al Camerei Deputatilor si sa respecte programul pe care l-a confirmat.

'Il invit pe Mircea Geoana la o intalnire publica, la Palatul Parlamentului, duminica, la ora 20.00. De ce am ajuns la aceasta propunere? La inceputul saptamanii trecute, televiziunea publica a transmis catre mine o invitatie sa particip la doua dezbateri cu Mircea Geoana.

Am raspuns imediat, spunand luni si vineri, asa cum a propus televiziunea publica. Ieri am primit o scrisoare, in care TVR spune ca nu mai poate stabili datele dezbaterilor si ca trebuie sa se adreseze birourilor permanente ale celor doua Camere. In mod categoric, domnul Sasu a intrat adanc in subordinea intereselor mogulilor', a spus Traian Basescu.

Social-democratii s-au aratat deranjati de propunerile lui Traian Basescu spunand ca au stabilit deja o dezbatere pentru ziua de miercuri si nu isi fac programul dupa cum cere el.

Ponta: Basescu nu e soarele Romaniei

Victor Ponta, purtatorul de cuvant al candidatului social-democrat, a declarat la Antena 3 ca Traian Basescu e disperat, iar ei nu sunt obligati sa mearga la el atunci cand ii cheama.

"De cate ori se enerveaza Basescu trebuie sa mergem toti. Basescu nu e totusi soarele Romaniei ca sa mergem cand ne cheama. Chiar ne batem joc de toata lumea ca e Traian Basescu nervos pe dumneavoastra?", a spus Victor Ponta la Antena 3.

"Gesturile astea disperate nu ne interseaza. Sa se duca unde vrea. Pe noi ne intereseaza sa ne inalnim cu oamenii si sa ne ducem la dezbaterea stabilita pentru miercuri la Parlament"

Si deputatul social-democrat Nicolae Banicioiu a afirmat dupa anuntul presedintelui Traian Basescu ca acesta a stabilit data dezbaterii dupa ce a aflat ca Mircea Geoana va fi in judetul Mures duminica.

Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al candidatului Traian Basescu, a respins afirmatiile celor doi social-democrati spunand ca nu a fost stabilita nicio dezbatere miercuri la Parlament deoarece, miercuri, cei doi candidate se vor afla la Antena 3 la emisiunea Gabrielei Vranceanu Firea.

"De cateva zile, domnul Ponta anunta prin redactii ca ar exista o dezbatere miercuri agreata de ambii candidati. Este un fals radical pentru ca miercuri am confirmat participarea la Antena 3", a spus Sever Voinescu.

In legatura cu acuzatiile lui Nicolae Banicioiu potrivit carora Traian Basescu a stabilit singur dezbaterea in ziua in care Mircea Geoana este plecat in teritoriu, Sever Voinescu a amintit ca acesta si-a aratat disponibilitatea sa isi modifice oricand programul.

"In ceea ce priveste programul electoral, Geoana a zis ca si-l modifica daca e vorba de o dezbatere. In ceea ce priveste emisiunea, e vorba de o dezbatere la doamna Firea cu cei doi candidati. Nu e emisiunea lui Traian Basescu", a subliniat Sever Voinescu.

Basescu ii da in judecata pe Dinu Patriciu si pe ziaristii de la Gardianul

Traian Basescu a anuntat sambata intr-o conferinta de presa organizata la sediul de campanie ca urmeaza sa dea in judecata cotidianul Gardianul si pe Dinu Patriciu pentru filmul care surprinde momentul in care loveste un copil la un miting electoral in 2004.

"La 20 de ani de la Revolutie, romanii nu mai pot fi mintiti, nu mai pot fi manipulati cu filme truncate in care fara rusine este amestecata si viata unui copil", a declarat seful statului.

Alecu Racoviceanu, redactor-sef la Gardianul, a afirmat la Antena 3 ca si-a asumat acest risc si este pregatit penru proces.

"Aproape orice roman care isi doreste sa participe la viata publica are datoria sa aiba un avocat angajat, cel putin in ultimii cinci ani. Gardianul are un avocat angajat", a spus Racoviceanu dupa anuntul lui Traian Basescu.

Jurnalistul a precizat ca vrut sa faca o expertiza inainte sa faca publica inregistrarea din 2004, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza ministerului Justitiei.

"Nu exista experti care sa faca o expertiza pentru ca monopolul e detinut de ministerul Justitiei. O expertiza profesionista nu poate fi facuta la aceasta ora. Ne-am interesat. Pot sa-i comunic lui Traian Basescu ca am cerut si vom face publice rezultatele", a adaugat Alecu Racovicanu, care mai sustine si ca in Romania nu pot fi gasiti experti independenti.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Basescu dezbatere Geoana, #Basescu judecata Gardianul, #Basescu film Ploiesti 2004, #alegeri prezidentiale 2009 , #Mircea Geoana